Home + Ga je voor een bril of voor lenzen als je ogen minder worden?

Ga je voor een bril of voor lenzen als je ogen minder worden?

Misschien herken je jezelf hierin: de letters op straatnaamborden lijken kleiner te worden en het voelt alsof je steeds langer naar de menukaart moet turen. Als je hier ook last van hebt, dan kan het best zo zijn dat je ogen achteruit zijn gegaan. Je wilt natuurlijk weer scherp zien, maar wat is nu de beste keuze: een bril of lenzen? In dit artikel duiken we in de voor- en nadelen van beide opties, zodat je makkelijk de beste keuze kunt maken.

De voor- en nadelen van een bril

Een bril is niet alleen een praktische oplossing, maar tegelijkertijd ook een modeaccessoire. Het kan je look veranderen en een stijlvolle toevoeging zijn aan je outfit. Bovendien heb je ’s ochtends en ’s avonds geen last van het gepriegel dat komt kijken bij het in- en uitdoen van lenzen. Je zet je bril gewoon op je neus en je kunt beginnen met de dag. Een ander voordeel is dat een bril over het algemeen minder onderhoud vergt dan lenzen. Even schoonmaken met een brillendoekje en je kunt weer vooruit!

Er zitten echter ook wat nadelen aan een bril verbonden. Het kan bijvoorbeeld vervelend zijn als je tijdens het sporten of op regenachtige dagen steeds moet switchen tussen bril en geen bril. Bovendien kan een bril beslaan, wat voor de nodige frustratie kan zorgen.

De voor- en nadelen van lenzen

Als je liever niet met een montuur op je gezicht rondloopt, dan zijn lenzen wellicht de beste optie voor jou. Ze zijn vrijwel onzichtbaar voor anderen en je gezichtsveld wordt niet belemmerd zoals het montuur van een bril dat soms doet. Vooral als je een actieve levensstijl hebt of regelmatig sport, kunnen lenzen handiger zijn dan een bril. Geen gedoe met afzakkende brillenpootjes of een montuur waar je voorzichtig mee moet zijn.

Natuurlijk komen lenzen ook met de nodige uitdagingen. Zeker de eerste paar keer kan het vervelend zijn om met je vinger iets op je oog te plaatsen. Ook vereist het onderhouden van lenzen de nodige discipline. Dagelijkse reiniging en regelmatige vervanging zijn essentieel om oogirritaties te voorkomen. Ook moet je altijd zorgen dat je een reservepaar bij je hebt, voor het geval er iets misgaat.

Welke keuze past bij jou?

De keuze tussen een bril en lenzen hangt vooral af van je persoonlijke voorkeuren en je levensstijl. Sommige mensen kiezen ervoor om beide opties in huis te hebben, zodat ze kunnen afwisselen op basis van de situatie. Een bril voor thuis op de bank en lenzen voor buiten of tijdens het sporten. Zo ben je altijd voorbereid, wat er ook op je pad komt.

Als je besloten hebt om voor lenzen te gaan, dan zou je deze natuurlijk in de winkel van de opticien kunnen kopen, maar tegenwoordig hoeft dat al lang niet meer. Makkelijker is om ze gewoon online te bestellen. Zo kun je bij Hans Anders online lenzen bestellen en heb je ze morgen al in huis, zonder dat je extra hoeft te betalen voor de verzending. Wacht in ieder geval niet te lang met actie ondernemen. Je zult er namelijk versteld van staan hoe prettig het is om alles weer lekker scherp te kunnen te zien.

liefs

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *