Home + Moms Outfits | Kleding met een print is hip! Hoe combineer je dat?

Moms Outfits | Kleding met een print is hip! Hoe combineer je dat?

Vroeger ging ik mee met iedere trend. Als ik foto’s van mijzelf terug kijk weet ik dat ik toen ging voor kwantiteit in plaats van kwaliteit. Ja, de kleding van hip, maar stond het mij? Eerlijk gezegd lang niet altijd. De laatste jaren weet ik dat steeds beter. Ik houd van budget koopjes (vooral wat betreft zomerkleding), maar ga ook steeds vaker voor iets duurdere items van een betere kwaliteit. Daar heb ik immers ook veel langer plezier van. Ik laat mij goed adviseren, koop de juiste maat (ook niet geheel onbelangrijk) en durf weer wat meer daardoor. Zo vind ik geprinte zomerjurken al tijden leuk, maar heb ik sinds kort ook broeken met een print. En waar ik voorheen vooral voor streepjes ging, vind ik andere prints nu ook steeds leuker. Als ik ga voor een print combineer ik deze vaak wel met een item in één kleur. Anders wordt het voor mij iets teveel “bonte kermis”. Hoe ik dat dan doe laat ik je hieronder zien.

Kleding met een print, wat vind je mooi?

Bij kleding met een print vind ik het voor mijzelf belangrijk dat ik toch de rust bewaar in de outfit. Ik heb geen maatje 36 en ben dan al snel bang dat het heel “massaal” gaat worden. Daarom kies ik altijd een item met een print welke is gemaakt van mooi materiaal. Smashed Lemon is zo’n merk. Omdat de pasvorm goed is, staat de print ook meteen erg mooi. Kies de juiste maat en je hebt een item met print die juist heel erg afkleedt. Dan maakt het niet meer uit of je voor een subtiele stip of grote bloemen gaat!

Sterker nog, dan kan een pak in één print juist heel erg mooi staan!

Liever een print combineren met een effen kleur?

Dat kan natuurlijk ook. Over een zomerse jurk toch een jasje wanneer het frisser wordt of een mooie jas over die ene blouse voor een (werk)afspraak. Ik combineerde de prints met diverse jasjes van Giacomo. Van een bikerjack tot een mooie trenchcoat, met een ander jasje kun je een totaal andere look creëren:

 

Wat je hier in één oogopslag ziet is dat je met een bikerjack een klassieke jurk stoer maakt en met een effen trenchcoat maak je een levendige jurk geschikt voor een zakelijke afspraak.

Een print is niet perse druk

Zo zie je maar, een print met twee kleuren maakt het geheel rustig wanneer je er een effen kleur bij draagt. Een print hoeft daardoor helemaal niet druk te zijn. Dus kies deze zomer voor die lekker luchtige broek en die heerlijke jurk. Een print staat iedereen, ongeacht je maat. Kies de juiste maat, een mooie stof en combineer er lekker op los!

Mijn favoriete kledingitems van dit moment

Wat betreft prints heb ik niet perse een voorkeur, een print spreekt mij aan of niet, maar wat betreft kledingitems zelf heb ik wel wat voorkeuren. De afgelopen periode heb ik mijn garderobe grondig aangepakt en ben ik echt kritisch gaan kijken naar wat écht mooi staat en wat niet. Zo had ik een aantal vestjes die net niet mooi sloten en shirtjes die niet zo mooi vielen. Dit heb ik allemaal weggegeven. Vervolgens ben ik gaan kijken naar wat er nog miste. Zo merkte ik dat ik eigenlijk behoefte had aan wat mooie blazers die wat langer vallen. Ik koos voor een zwarte (want: altijd goed) en een leuke geruite die ik van de zomer nog aan kan als jas.

Verder investeerde ik in een paar mooie skinny jeans. Goede basics zijn dat waar ik dan bijvoorbeeld weer iets leuks op kan dragen met een print en/of een blazer. Eigenlijk vind ik dat de fijnste outfits: skinny, leuke top en een blazer. Sneakers of laarsjes eronder en klaar ben je.

Om af te wisselen koos ik ook voor twee broeken met print gemaakt van travelstof. Deze stof zie je steeds vaker en valt perfect om je lijf, ideaal! Die broeken combineer ik dan weer met een effen top zoals ik hierboven beschreef. Ik draai mijn outfit als het ware om om toch de rust te bewaren.

Tot slot kocht ik nog een lange bodywarmer en de komende periode wil ik nog op zoek naar mooie shirtjes en een paar rokken of jurken met print. Dan kom ik het voorjaar en de zomer wel door!

Houd jij van kleding met een print? Zo ja, welke? Klets mee in de comments hieronder.

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *