Home + Genieten deze zomer | Op de wishlist voor de tuin!

Genieten deze zomer | Op de wishlist voor de tuin!

Inmiddels is ons huis zo goed als af. Nu de trappen en de kamer van Floris helemaal klaar zijn hoeven we hier geen grote klussen meer aan te pakken. Het huis was nieuw en we zijn van plan hier maar een aantal jaar te blijven wonen. Het is dus goed zo. De tuin was misschien wel de grootste klus. Er was een terrasje van tegels aangelegd, maar verder lag er alleen maar zand. Niet echt aantrekkelijk om naar te kijken vanuit de woonkamer, maar het was vooral niet praktisch. We willen er van de zomer immers wel lekker kunnen zitten, de jongens moeten er kunnen spelen en het is fijn als we niet iedere dag bakken vol zand naar binnen lopen. We hebben deze dus al vrij snel aangepakt en zijn er heel erg blij mee. Nu is het tijd hem net wat gezelliger in te richten. Dit staat op de wishlist voor de tuin!

Beperkte ruimte dus waar hebben we écht behoefte aan?

In onze vorige tuin kon zo’n beetje alles, want die was mega lang. Een grote overkapping, een flinke moestuin, een groot grasveld etc. Die luxe hebben we hier niet en ik moet ook eerlijk zeggen dat ik dat eigenlijk niet zo erg vind. De tuin was heel mooi, maar het vergde ook veel onderhoud. Ik vond het leuk deze in te richten, maar heb helemaal geen groene vingers 🙈. De tuin hier is een stuk kleiner, maar wel praktisch en daar houd ik van. Lekker overzichtelijk haha.

We hebben gekeken waar we écht behoefte aan hebben en wat past. Het blijft passen en meten, maar met deze wishlist maken we er echt iets heel leuks van!

Ombouw voor de containers

Waar de containers bij het vorige huis waren weggewerkt in de schuur, hebben we in deze schuur nauwelijks plek. Ze staan dus in de tuin. Weliswaar in een hoekje en achter de bakfiets, maar heel aantrekkelijk is het niet. We willen daarom nog een ombouw voor deze twee containers. Ook die nemen we straks dan weer mee naar een nieuw huis. Nu ik erover nadenk, we hebben straks alles nieuw uitgezocht en gekocht voor een nieuw huis, nu alleen het huis nog 😉.

Zonwering

De zon staat gedurende de ochtend en de middag op het raam in de woonkamer en schijnt dus volop naar binnen. Een paar weken geleden werd het tijdens een mooie lentedag al 28 graden in de woonkamer! Zonwering is dus geen overbodige luxe, maar vinden we wel zonde omdat we niet weten of we die mee kunnen nemen. De buurman kwam met een ander idee; een mega parasol kopen. Ze bestaan in afwijkende maten en bieden hetzelfde effect als een zonnescherm. Die kunnen we wel meenemen en het is stukken goedkoper! We zijn dus aan het kijken naar wat we mooi vinden en of we een passende kunnen vinden.

Toch een loungeset

Twee jaar geleden lieten we een te gekke loungeset op maat maken. Vorig jaar kochten we er kussens bij, maar deze set paste helaas niet in de nieuwe tuin. De nieuwe bewoners namen hem over en ik moet zeggen dat ik de bank toch begin te missen. Daarom zijn we nu aan het kijken naar kleine loungesets. Alleen om al wat lekkerder te zitten. Het houten bankje mag wat mij betreft dan weg om plaats te maken voor de nieuwe set.

Een barretje

Enkele weken zag ik een superleuke Tikibar voor in de tuin (van bamboe) en sindsdien is deze niet meer uit mijn gedachten verdwenen. In mijn hoofd ziet dat er als volgt uit: Deze komt naast het speelhuisje. Het speelkeukentje gaat dan tegen de schutting en ik kleed het plaatsje nog leuk aan met wat bloempotten. Dat is toch te gek?! Zelfs Patrick moest bekennen dat ‘ie hem erg leuk vond. Ik denk daarom dat deze er zomaar eens zou kunnen staan van de zomer 😉

Dit is het wat betreft de wishlist. Geen enorme lijst, maar twee praktische dingen en twee dingen om het gezelliger te maken in de tuin. Het is een fijn plekje die we nog fijner kunnen maken. Laat de zomer maar komen!

Welke dingen staan er op jouw wishlist voor de tuin?

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *