Home + Nieuwe rubriek op Mamablogger | Budget Moeders!

Nieuwe rubriek op Mamablogger | Budget Moeders!

We gaan terug naar december 2014. Ik blogde nog niet zo lang en publiceerde toen mijn allereerste blog over de Action. We hadden namelijk net de kerstboom van Action gekocht voor een paar tientjes en waren er helemaal mee in onze nopjes. De boom was verrassend mooi vonden we en ik deelde de tip op mijn blog. Ik had destijds nog helemaal niet zoveel lezers dus verwachtte er niet veel van, maar dit artikel ging viral. Het was de eerste keer dat ik zoiets meemaakte en ruim zes jaar later is het nog steeds één van mijn best gelezen blogs. Hij wordt ieder jaar weer heel veel gelezen. Ik realiseerde mij dat dit soort blogs het dus goed deden en ging steeds vaker over budget koopjes schrijven. Dat varieerde van het zwembad van Action tot later de maxi jurk van Zeeman. Ook schreef ik blogs over budget outfits voor kinderen en liet dan zien wat Milan droeg  (bijvoorbeeld een complete outfit, inclusief schoenen voor €50,-). We konden zelf ook niet anders, want onze financiën waren op zijn zachts gezegd niet om over naar huis te schrijven.

Waarom ‘Budget Moeders’?

Voor mij was dit eigenlijk één van de weinige momenten dat ik op een leuke manier met geld bezig kon zijn. Die momenten greep ik dus met beide handen aan en gelukkig konden jullie dat waarderen. In de loop van de jaren zijn de budget blogs niet verdwenen op Mamablogger. Onze zorgen op dat gebied gelukkig wel, maar ik kan nog steeds enorm genieten van leuke koopjes en budgettips, ook wanneer ik die bij andere zie. Daarom blijf ik deze met jullie delen, maar het is niet altijd duidelijk dat het om een budgettip gaat.

Een traktatie kan bijvoorbeeld heel low budget zijn, maar staat onder het kopje traktaties en ook in de titel wordt het niet altijd duidelijk. Omdat ik dit beter wil rubriceren komt er dus een nieuwe rubriek bij: ‘Budget Moeders’. Onder deze rubriek zal ik budget outfits plaatsen (voor onszelf, maar ook voor de kinderen), maar ga ik ook budgettips delen wat betreft speelgoed, traktaties,  wonen, uitjes etc. Bestaande blogs heb ik inmiddels al zoveel mogelijk gerubriceerd. Eenmaal bezig heb ik mijn hele menustructuur onder de loep genomen en heb ik bijvoorbeeld ook veel meer categorieën toegevoegd aan de rubriek ‘Uitjes’.

Wat kun je verwachten van ‘Budget Moeders’

Deze nieuwe rubriek is bedoeld voor iedere moeder die niet teveel geld kan en/of wil uitgeven voor bepaalde dingen zodat er geld overblijft voor nog meer leuke dingen. En zijn we niet allemaal zo’n moeder? Soms kunnen we het geld even lekker laten rollen en soms ook niet. Soms willen we helemaal niet zoveel geld uitgeven, omdat we bijvoorbeeld spaardoelen hebben. We moeten allemaal toch weleens op ons geld letten? Budget betekent niet perse dat het niet leuk is. Je kunt namelijk heel erg blij worden van koopjes 😉.

Budget Moeders zijn moeders, die om welke reden dan ook, bewust met hun geld omgaan. En speciaal voor hen heb ik alles met betrekking tot budgettips gerubriceerd.

Wat vind je straks waar?

Traktaties vind je nu onder het kopje ’traktaties’ in het menu. Voorheen was dat DIY en dat was ook niet duidelijk genoeg. Onder de traktaties vind je alles, van budget traktaties tot de wat duurdere. Ook vind je er de juffenbedankjes. Wanneer een traktatie een budget traktatie is plaats ik deze echter ook onder de budgettraktaties zodat je die veel gemakkelijker terug kunt vinden. Dat zal ook zo zijn bij items over kinderkleding, wonen, uitjes etc. Je vindt alles onder de normale rubrieken, maar wanneer je specifiek op zoek bent naar budgettips, dan vind je die bij de Budget Moeders.

En de artikelen over onze persoonlijke financiën?

Ik schrijf ook graag over ons persoonlijke budget, spaardoelen en het zakgeld. Die vind je nog steeds onder het kopje ‘Geld & Budget’. Deze stond voorheen onder ‘Lifestyle’, maar heb ik nu ook ondergebracht onder Budget Moeders. Wel zo overzichtelijk denk ik.

Wat missen jullie nog?

Ik hoop dat jullie het een leuke toevoeging vinden op Mamablogger, maar misschien missen jullie nog een onderwerp. Zo ja, laat mij dat dan weten in de comments hieronder of op social media. Dan kan ik er wellicht mee aan de slag!

liefs

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 Reacties

  1. Linda
    19 april 2021 / 13:11

    Ik ben heel blij met deze toevoeging 😊

  2. Debby
    20 april 2021 / 19:20

    Oehh wat leuk!! Ik verheug me hier op! Side note; ik ben geen moeder, mid 30 en volg je met veel plezier en vind echt dat je veel meer bent dan een mama blog 🙂 het gaat over jou leven en daar horen jou 2 boeven bij maar je maakt echt veel interressante posts waarbij je echt aandacht vasthoudt 🙂 . Ik kijk uit naar de budget blogs!