Home + Mommy tag| Alles wat je altijd al wilde weten ;-)

Mommy tag| Alles wat je altijd al wilde weten ;-)

Ik houd van tags. Aan de hand van een aantal vragen kun je mij veel beter leren kennen. Deze keer een wel heel persoonlijke over mij als moeder. Want hoe leuk is het om te lezen hoe andere moeders in het moederschap staan en wat zij daar nog omheen doen. Zelf vind ik ze altijd erg leuk om te lezen en zo kwam ik deze mommy tag tegen bij Desirée van Curvacious. Erg leuk, dus heb ik hem zelf ook ingevuld! Ben benieuwd wat je ervan vindt!

Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?
Ik ben een werkende moeder. Ik werk 20 uur per week voor mijn werkgever en ik heb een eigen bedrijf dus werk ik nog zo’n 40 uur per week thuis. Ik vind het heel fijn mezelf te blijven ontwikkelen en doordat ik ook veel thuiswerk kan ik ook mijn tijd zelf indelen en werken als M op school zit of op bed ligt.

notitieboekjes, Hema, mamablogger, werk organiseren, Marisca Kenter

Mijn werkplek thuis

Zou je het anders willen?
Nee, hoewel het veel is zou ik ook niet anders willen, juist ook om mezelf te blijven ontwikkelen. Ik zou wel wat meer structuur willen in plaats van van alles wat. Maar dat is waarschijnlijk toekomstmuziek.

Mijn kind slaapt altijd in haar eigen bedje of wiegje?
Heikel punt 😉 Voordat M geboren was had ik altijd een grote mond over moeders die hun kinderen bij hun in bed lieten slapen. Dat zou mij nooit gebeuren! Dacht ik… Toen M na 1,5 nog niet helemaal doorsliep en wij er echt helemaal doorheen zaten hebben we hem op een gegeven moment tussenin genomen om toch een keer te kunnen slapen. En ja, ik weet het, maar wat was het heerlijk om eens door te kunnen slapen! M begint in zijn eigen bed en kruipt ergens halverwege de nacht bij ons. We merken het al niet eens meer. Volgens de huisarts moet ik het maar laten en slaapt hij als hij met een vriendinnetje thuiskomt écht niet meer bij zijn ouders 😉

De beste aankoop voor je kindje?
Wij waren heel erg blij met zijn Maclaren buggy! Peperduur, maar wat was dat een fijne buggy zeg!

Hoeveel kinderen wens je?
Ik heb er weleens een blog over geschreven, maar wij zijn heel gelukkig met ons mannetje en vinden dit prima zo. Het blijft er dus bij één, en wat voor één!

Date Night (een uitje alleen met je partner)? Hoeveel dagen/avonden per maand?
Nauwelijks, een enkele keer, maar we hebben er verder weinig behoefte aan om samen weg te gaan. Niet omdat het dan niet gezellig is, maar we vinden het ook leuk om thuis lekker hapjes op tafel te zetten en een spelletjesavond met vrienden te houden of een film te kijken. We doen wel heel veel als gezin, zoals lekker lunchen, een hapje eten in de stad en een dagje weg.

Favoriete bezigheid van je kind?
Dat is spelen met LEGO en filmpjes kijken op YouTube. Vooral Bassie en Adriaan en filmpjes waarin je ziet hoe LEGO gebouwd wordt zijn favoriet. Ook speelt hij natuurlijk graag buiten en vind hij de kinderboerderij erg leuk.

outfitspost,kidsfashion,mamablogger, Marisca, kenter, mamablog, Zara, Bennetton, Dubarry, Gaastra, Scotch, Shrunk, New Balance,

Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?
Nee, eigenlijk niet. Althans, niet wat ik mij zo kan herinneren.

Het favoriete eten van je kindje?
M houdt heel erg van de Hollandse pot. Aardappels, groente en vlees dus. En natuurlijk pannenkoeken en patat. Verder is hij ook een hartige eter, dus kaas etc.

Heb jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?
Ja, uiteindelijk hebben een station gekocht. Mede omdat hier airco in zit en in onze vorige auto niet. En ook als we gaan inkopen voor de webshop is een grote auto wel handig.

Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?
Flink lichter, want ik ben zo’n 30 kilo afgevallen!

Wat is je droomvakantie met kids?
Weer zo’n lastig punt, want ik heb heimwee. Maar van wat ik voor mij zie zou een vakantie met mijn ouders erbij wel heerlijk zijn en dan lekker all inclusive. Wel maximaal een week hoor, lang zat! Ik houd wel van vakantie hoor, maar ik vind het ook heerlijk in onze tuin, zwembad op, lekker veel lezen, lekkere hapjes erbij en ’s avonds lekker in de stad op een terrasje wat eten of door de stad slenteren met een ijsje.

En je droomvakantie zonder kids?
Die heb ik niet, als ik op vakantie ga, gaat M mee!

Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?
Ja, je dagindeling is heel anders, maar ik vind het een positieve verandering. Ik vind het heerlijk om voor hem te zorgen hoe cliché dat ook klinkt. Hij is nu prioriteit nummer 1 en alles wat ik doe en welke beslissing ik ook neem, ik doe het met hem in mijn achterhoofd.

Mijn hart smelt als ik…
’s Morgens wakker gemaakt word met heel veel kusjes van M en wanneer hij zegt dat hij van mij houdt…

Waar shop jij de leukste kinderkleren?
Ik heb vorige week toevallig een blog gepubliceerd met mijn drie favoriete kinderkleding webshops van dit moment. Verder ben ik groot fan van Zara en Mini Rodini. Ook shop ik graag voor M bij WE en schoenen bijna altijd bij Omoda.

Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten?
Ik vind de make-up van HEMA erg fijn, want ik heb nogal een gevoelige huid en kan niet overal tegen. Daarnaast ben ik erg fan van kokos, dus heb ik graag badschuim en conditioner met kokos erin. Mijn gezicht smeer ik iedere dag in met Nivea (de blauwe pot). Dat deed mijn oma ook en die had een heel gladde huid. Ik moet zeggen dat het mijn huid ook echt goed doet en ik doe al jaren niet anders.

A-merk of huismerk?
Beiden. Ik doe mijn boodschappen altijd bij Albert Heijn en shop daar zowel A-merken, als het huismerk en zelfs AH Basic (voorheen Euroshopper). Wel heb ik een aantal vaste merken. Zo was ik altijd met Robijn en braad ik mijn vlees in Croma.

Heb je altijd een kinderwens gehad?
Ja, dat is altijd een grote wens geweest en gelukkig mocht het ook zo zijn!

Wat is het leukste aan het moederschap?
Het eerste jaar vond ik echt niks aan. Lekker kroelen met je baby was heerlijk, maar verder vond ik het vooral veel gedoe en gesjouw. Nu vind ik alles leuk, M is heel makkelijk en zelfs wanneer hij heel driftig is kan ik erom lachen, want ook ik heb veel temperament. Met M is iedere dag eigenlijk wel een feestje ook al klinkt dat vreselijk zoetsappig!

Ik hoop dat je het een leuke tag vond. Neem hem gerust over en als je nog meer wil weten, stel je vraag gerust in de comments hieronder!

Marisca, Kenter, mamablogger

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. 10 februari 2015 / 10:11

  de vraag of je kindje bij jou in bed slaapt komt mij zo herkenbaar voor. op een gegeven moment kan je ook bijna niet anders meer omdat je zo moe bent!

 2. 10 februari 2015 / 11:35

  Ik liet de kinderen ook bij mij in bed slapen. Dat hielp enorm wat betreft nachtrust.

  En ook als je fulltime moedert blijf je jezelf ontwikkelen. Dat is helaas zo’n vooroordeel dat erg hardnekkig is. Dat moeders die fulltime moederen zich niet langer ontwikkelen. Maar geloof me, dat is werkelijk onterecht. Niet alleen betaald werk leidt tot persoonlijke ontwikkeling!

 3. 11 februari 2015 / 15:21

  Grappig dat jij 1 kind ook genoeg vindt en ook niet zo dol was op de babytijd. Dat is voor mij één van de redenen om het bij 1 te laten. Als je een kind met 3 kon krijgen, dan zou ik over een paar jaar nog wel een tweede overwegen misschien 😉

 4. 12 februari 2015 / 08:34

  Superleuk om te lezen zeg, leuke vragen en leuke antwoorden!