Home + Möllers Omega-3, boost jouw weerstand in de zomer

Möllers Omega-3, boost jouw weerstand in de zomer

Weet je wanneer ik altijd ziek word? Wanneer mijn lichaam rust krijgt. Dan is het een lange periode druk geweest en zodra ik eindelijk rust kan nemen, lijkt het wel alsof alles eruit komt. De moeheid komt eruit, maar vaak gaat dit ook gepaard met een ontsteking. Ik durf het bijna niet te typen, want dat is de Goden verzoeken, maar ik ben heel gevoelig voor blaas- en keelontstekingen. Omdat ik bang ben daar op vakantie last van te krijgen, ben ik mij al een beetje aan het voorbereiden. Door extra rust te nemen, maar ook door mijn weerstand een boost te geven door middel van Möllers Omega-3.

Je weerstand een boost geven in de zomer

Je zou denken dat we juist in de winter extra vastbaar zijn voor virussen. Maar ook in de zomer is het belangrijk dat je weerstand op peil blijft. Warm weer kan ons moe maken waardoor we sneller vatbaar zijn. En zo aan het einde van het schooljaar zijn we sowieso wel moe en zoals ik in de intro al zei, komt de moeheid eruit in de vakantie. Gelukkig kunnen we ons immuunsysteem wel een handje helpen en onze weerstand een boost geven in de zomer. Dit kan onder andere met Omega-3 vetzuren.

Ieder lichaam heeft Omega-3 vetzuren nodig. Dit haal je onder andere uit voeding zoals lijnzaad, walnoten, maar ook in vette vissoorten als zalm en makreel. Dat deze gezond zijn, wisten we al en ik heb al eerder over Omega-3 vetzuren geschreven. Maar wist je ook dat dit een heel goed middel is om ontstekingen en allergieën te helpen verminderen? En wist je dan ook dat deze vaker voorkomen in de zomer? Werken aan je weerstand is dus niet alleen belangrijk in de winter.

Als je geen viseter bent, is dat niet erg, want er zijn gelukkig genoeg alternatieven waar ook Omega-3 in zit. Net zo makkelijk en gezond.

Hooikoortsklachten en Omega-3

Naast het feit dat ik vatbaar ben voor ontstekingen wanneer ik moe ben, heb ik ’s zomers enorm veel last van hooikoorts. De afgelopen jaren leek het minder te worden, maar dit jaar is het in alle hevigheid terug. Ik typ dit tijdens een heel zonnig weekend en ik houd mijn hart vast. Mijn ogen tranen en ik heb het ook benauwd. Omdat ik wel wil genieten van dit warme weer, heb ik dus allerlei middeltjes in huis om de hooikoorts te verminderen waaronder dus Omega-3.

Ik gebruik de vloeibare levertraan van Möllers. Deze is rijk aan Omega-3 en smaakt niet vies. Je kan er een lepel van nemen, maar je kan het ook door de thee of yoghurt doen. Helemaal makkelijk!

En wist je dat Omega-3 ook goed is voor je huid? Het vermindert namelijk de schadelijke effecten van de zon op je huid.

Dat wil zeker niet zeggen dat je geen zonnebrand meer moet smeren, maar het houdt je huid wel stralend. Dat horen we graag, haha.

Geniet van de zomer!

We hebben zo lang moeten wachten op deze zomer en hoewel ik meer een wintermens ben, kan ik hier enorm van genieten. Mooi weer, lekker in de tuin, fietsen, een terrasje pakken en straks op vakantie. Ondanks de hooikoorts ben ik blij dat de zon eindelijk schijnt en we weer naar buiten kunnen. Dus geef je weerstand een boost, pak alvast voldoende rust en geniet van een gezonde en stralende zomer!

 

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie