Home + Kinderbijslag juli 2023 | Zo gaan wij het besteden

Kinderbijslag juli 2023 | Zo gaan wij het besteden

Heb je het al gehoord? De kinderbijslag gaat vanaf deze maand weer omlaag. Niet met hoge bedragen, maar iedere euro is er één zeg ik altijd maar. We voelen het echter nog niet meteen, want de nieuwe bedragen krijgen we pas in oktober. In ieder geval wordt het over een aantal dagen weer op de rekening gestort en vind ik het altijd interessant om te lezen hoe anderen dit besteden. Hoe wij het dit keer besteden, lees je hieronder.

Kinderbijslag juli 2023

Wij krijgen komende week een totaalbedrag van €655,13. Een behoorlijk bedrag. De bestemming staat ook dit keer weer vast. Milan krijgt van ons namelijk een nieuwe fiets en hij heeft een nieuwe laptop nodig voor op de middelbare school. Hij heeft een laptop, maar dat is een Chromebook en die voldoet niet aan de eisen van zijn nieuwe school, want het moet een Windows laptop zijn.

Wij hebben MacBooks en die mogen dan natuurlijk ook niet. Ik dacht dat we voor ongeveer €400,- wel een Windows laptop zouden kunnen kopen totdat we een folder van school kregen. Een laptop die voldoet aan de eisen kost zo €700,- á €800,-! Misschien naïef, maar dat hadden we niet verwacht. Dit bedrag leggen we dus bij de laptop en hetgeen we al opzij hadden gelegd is voor de schoolspullen en de fiets. Wel met de voorwaarde dat hij echt netjes om moet gaan met die fiets, want hier moet hij een tijdje mee doen.

Voor het eerst besteden aan de middelbare school

Voor ons valt de brugklas dus wat duurder uit dan verwacht (en dan hebben we de vrijwillige bijdrage en het brugklaskamp nog niet meegerekend) en omdat ik het zonde vind om de spaarrekening aan te spreken, leggen we dit er gewoon bij. Het is fijn dat dat kan. We hebben meestal wel een specifieke bestemming voor de kinderbijslag, maar dit is de eerste keer dat we deze besteden aan de middelbare school. We zijn weer in een compleet nieuwe fase terecht gekomen.

De kinderbijslag van juli is dus al uitgegeven voor deze überhaupt binnen is, maar wel met een goede bestemming. Waaraan besteden jullie deze keer de kinderbijslag? Aan zomerkleding, de vakantie of misschien ook wel aan schoolspullen en andere benodigdheden? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

Wil je weten wat wij uiteindelijk uitgeven aan het begin van de brugklas? Blijf Mamablogger dan volgen deze zomer, want ik houd alle kosten bij zodat je er een goed beeld bij krijgt. 

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Else
  30 juni 2023 / 07:02

  Interessant! Maar echt heel duur inderdaad zo’n laptop.

  Ik ga de kinderbijslag bewaren. Genoeg zomerkleding. Ik denk dat ik het in september ga gebruiken voor herfst/winter schoenen en kleding.

 2. Ilse
  30 juni 2023 / 12:36

  Hier is de kinderbijslag ook al op voor hij binnen is. Pubers hebben net het voortgezet onderwijs afgerond en gaan naar het beroepsonderwijs. Kassa, want 2 nieuwe laptops à € 900 en weet ik veel hoeveel licenties voor softwarepakketten we daar voor school nog bij moeten kopen (dat hoor ik morgen). Verder groeien ze tegen de klippen op, dus nieuwe kleding en schoenen nodig. De kinderbijslag van juli is niet alleen op, maar die tot hun 18e.