Home + 5x de wondersponsjes van Action gebruiken

5x de wondersponsjes van Action gebruiken

Alle moeders hebben spullen in huis die voor hen onmisbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan ‘snoetenpoetsers’ of handgel. Dit zit altijd standaard in mijn mombag, ook al worden de kinderen ouder. Ik kan gewoon niet zonder. In huis heb ik ook een aantal producten die voor mij echt onmisbaar zijn. Denk aan van die vochtige reinigingsdoekjes en ossengal zeep voor de was. Een ander onmisbaar product is het wondersponsje van de Action. Daar heb je misschien al eens van gehoord, maar geloof mij, als je deze nog niet in huis hebt, dan wil je ze zeker na het lezen van dit blog. Ik geef je namelijk vijf redenen waarom je als moeder niet zonder deze wondersponsjes kan.

1. Sneakers schoonmaken

Witte sneakers die niet wit meer zijn of gewoon een vlek of veeg op de sneakers? Je maakt ze in no time schoon met de wondersponsjes. Vooral Milan maakt zijn Nikes ermee schoon. Kleine moeite en de sneakers blijven echt lang mooi. Zeker als je ze bijhoudt met de sponsjes.

2. Strepen op de muur wegwerken

Wij hebben een eettafel met zwart stalen details. Zoals de rand van de tafel die bijna tegen de muur komt. Nu komt het weleens voor dat de tafel tegen de muur schuift en vervolgens een zwarte streep achterlaat op de muur. Ik kan mij daar enorm aan irriteren en die streep moet dan ook meteen weg. Eerst probeerde ik dat nog met een vochtige doek, maar dat werkte niet. Maar deze sponsjes werken dus wel! Je maakt de spons een klein beetje nat, wrijft over de streep en je ziet hem verdwijnen.

3. Stift van de tafel verwijderen

Datzelfde geldt voor stift op de tafel. Ondanks onderleggers gebeurt dit nog regelmatig, maar even met het wondersponsje er overheen en je ziet niets meer van de stift. Ook beschadig je de tafel niet met allerhande schoonmaakmiddelen. Geen stress meer dus!

4. Vingerafdrukken op de muren

Volgens mij herkent iedereen dit wel: je komt thuis, doet je schoenen uit op de deurmat en je houdt de muur vast om je evenwicht te bewaren. Hoewel je handen schoon zijn, ga je dit op den duur toch zien. Of je puber gooit zijn natte schoenen neer en spetters van de regen of modder komen terecht op de muur. Het gebeurt bij ons thuis allemaal en daarom maak ik de muur regelmatig even schoon met de sponsjes. Je ziet echt een groot verschil en je muren zijn weer mooi. Let op: ik heb dit getest op behang. Je zou even moeten kijken wat dit doet op stucwerk.

5. Horlogebandjes smartwatch schoonmaken

Wij dragen een smartwatch en ook Milan heeft er één die hij zo nu en dan draagt. De bandjes ervan moet je wel schoonhouden. Zeker met warm weer wanneer je regelmatig zweet. Het bandje kan dan vies worden, maar je wil hem ook niet perse in het water leggen. Je raadt het al: sponsje er overheen halen en het horlogebandje is zo schoon!

Dit zijn de vijf situaties waarin de wondersponsjes voor ons echt onmisbaar zijn. Hebben jullie ze al in huis? Zo ja, waar gebruiken jullie deze voor? Laat het me weten in de comments hieronder of op de Facebook en Instagram van Mamablogger.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Debby
  29 juni 2023 / 22:25

  Wij gebruiken ze voor de kookplaat (als iets perongeluk inbakt, sponsje krijgt t weg! En voor de sensoren van de robot stofzuiger!

  • Marisca
   Auteur
   30 juni 2023 / 07:06

   Bedankt voor de tip, want dat van de kookplaat wist ik niet! Zou dat nog met terugwerkende kracht kunnen? 🙂