Home + Mobielloze zondag, doe jij mee? Ik kan het niet!

Mobielloze zondag, doe jij mee? Ik kan het niet!

Weet jij wat ‘phubbing’ is? Ik kende de term niet, maar ik denk dat we ons er bijna allemaal schuldig aan maken; tijdens een diner, een gezellige borrel met collega’s, of zelfs wanneer je in gesprek bent je telefoon pakken om daar dan vervolgens niet alleen op te kijken, maar ook nog even je mail door te scrollen, dat ene berichtje te beantwoorden etc. We vinden het heel irritant als een ander het doet, maar tegelijkertijd is het misschien ook wel normaal geworden. Het fenomeen is in ieder geval zo bekend geworden dat in Australië deze term ervoor bedacht is.

En oké, ik beken, ook ik maak me weleens schuldig aan phubbing, maar omdat ik het van mezelf weet let ik wel op. Op mijn werk zal ik het niet doen, maar met vrienden of familie op een terrasje wel.

Omdat de term phubbing in Australië bekend is hebben ze daar bedacht dat je in de maand februari dan wel telefoonloos door het leven kan gaan, of het in ieder geval beperkt tot de noodzakelijk dingen beperkt. Het heet ‘Fone Free Feb’. Oké, leuk, maar wel makkelijk om dan de kortste maand van het jaar te nemen 🙂

In Nederland gaan we niet zo rigoureus te werk, wij hebben vandaag de mobielloze zondag. Even dacht ik dat Whatsapp ons al een handje wilde helpen door er gisteravond uit te knallen, maar inmiddels doet hij het weer en moeten we toch al die berichtjes die we gisteren niet konden sturen, vandaag sturen. Daar gaat onze mobielloze zondag! Als we nu de berichten in de ochtend versturen, kunnen we er een mobielloze zondagmiddag van maken.

En ik kan je vertellen dat zelfs dat me niet gaat lukken. Zodra ik thuis ben, ben ik nog meer vergroeid met mijn geliefde iPhone dan normaal en kan ik best een middag zonder mijn mail. Maar moet ik toch echt even checken of ik geen tweetjes, appjes of Facebook dingen gemist heb. Het is een automatische handeling geworden en mijn pink krult zich al automatisch onder de iPhone.

Dus als jij vindt dat je je teveel schuldig maakt aan Phubbing, doe dan net als actrice Halina Reijn een dag je telefoon uit. Vergeet voor die tijd even niet te melden aan iedereen dat je even ‘uit bent’ vandaag (voordat men zich zorgen maakt)  met #benevenuit en #mobiellozezondag. Twijfel je nog en wil je eerst de ervaringen van Halina horen? Kijk dan het filmpje hier.

Succes, maar ik doe niet mee! 😉

Deze foto’s komen van deze website.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties