Home + Even bijpraten| Hoe gaat het in huize Kenter

Even bijpraten| Hoe gaat het in huize Kenter

Het is alweer even geleden dat ik jullie een persoonlijke update heb gegeven over het wel en wee in huize Kenter en buiten dat vind ik zo’n persoonlijke blog ook leuk om te schrijven. En daarom praat ik jullie vandaag weer helemaal bij. Van alle reacties die ik kreeg op Milans traktatie tot hoe het nu gaat met bloggen en van hoe het hier thuis gaat tot mijn gezondheid, want die liet de laatste tijd nogal wat te wensen over. Lezen jullie mee?

Milans verjaardag
Deze week is Milan jarig en neem jullie daarom ook een beetje mee in de voorbereidingen. Zo publiceerde ik gisteren de primeur van zijn traktatie. Nou, dat heb ik geweten! Nu dacht ik even leuk wat inspiratie te delen, maar dit was de eerste keer dat ik ook wat kritiek te verduren kreeg op de blog. Geen probleem natuurlijk, en dat mag ook, maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat het me niet onzeker maakte. Ik heb vooral praktisch gedacht met de traktatie en rekening gehouden met diëten, allergieën en andere zaken en wilde daarom juist voorkomen dat er onderscheid zou zijn. Het is nog niet eens zo dat mensen de traktatie niet leuk vonden, maar ik kreeg vooral te horen dat ik de lat voor andere ouders wel hoog zou leggen. Welke lat? Ik denk namelijk echt niet zo en de kinderen (van 4 en 5 jaar) ook niet. Tenminste, die indruk heb ik niet en nooit gehad ook. Ik heb geen spijt van de traktatie, juist niet, maar de eventuele reacties van de andere ouders in de klas maken me nu wel onzeker…

Verder is de taart besteld en heeft Milan er erg veel zin in! Niet alleen in zijn verjaardag zelf, maar ook het feestje morgen.

Bloggen
Het is en blijft een feestje om iedere dag te bloggen en hoewel ik voor mezelf blog is het natuurlijk ook erg leuk om de statistieken te zien. Deze blijven stijgen en de samenwerkingen met bedrijven blijven ook komen. Ja, het is hard werken en ook ik loop tegen vooroordelen aan (andere bloggers kennen deze wel: ‘oh, ik wil ook wel zomaar gratis spullen’), maar dat valt in het niet bij het plezier wat ik eruit haal. Daarnaast is het ook gewoon leerzaam. Je leert er ook gewoon heel veel van en dit neem ik bijvoorbeeld ook weer mee naar mijn werk.

Studie
Eind november doe ik een herexamen en daarna hoop ik mijn felbegeerde diploma in handen te houden! Na Milans verjaardag ga ik dus weer flink blokken. Verder ga ik eind deze maand nog een SEO training volgen waar ik ook heel erg veel zin in heb. Toch weer een stuk zelfontwikkeling 🙂

Gezondheid
Tja, eigenlijk voelde ik me al een tijdje niet zo goed, maar ik dacht dat het kwam doordat ik het druk had, een paar keer nat was geregend, moe was etc. Maar soms moet je ook gewoon naar je lichaam luisteren en ook gewoon écht een beetje rust nemen. Afgelopen donderdag werd ik zo ziek en ik kwam pas gisteren weer voor het eerst buiten. Ik heb een flinke voorhoofdholteontsteking en de druk die dan op je hoofd en gezicht staat doet onbeschrijfelijk veel pijn. Het kwam ook gewoon niet los. Ik ben er nog steeds niet vanaf, maar ga vandaag wel weer lekker aan het werk. Afleiding is ook wel fijn en het gaat al beter. Tussendoor goed rust nemen en dan komt het uiteindelijk vanzelf weer goed.

Verder in huize Kenter
Verder gaat het hier zijn gangetje. We hebben het gezellig en leuk met zijn drietjes en het reilt en zeilt allemaal wel. Ik ben vaker thuis dan Patrick dus de meeste dingen komen nog steeds op mij neer. Soms wel erg veel, maar het zou aan de andere kant ook geen goed teken zijn als Patrick thuis zou komen te zitten. Verder lekker rustig eigenlijk. Alhoewel… onze buren zijn nu al zo’n drie jaar aan het verbouwen en we dachten dat het nu wel even klaar zou zijn. Niet dus! Nu zijn ze weer bezig met een trap. Het nadeel is dat alles aan onze kant zit en moet gebeuren. Overdag geen enkel probleem, maar onze buren hebben er een handje van om pas rond 18.00 uur ’s avonds te beginnen met boren, timmeren, schuren etc. In oude huizen met dunne muren kun je je misschien voorstellen dat dat na al die tijd wanhopig maakt. Niet om te klagen, maar soms zit dit mij echt hoog en baal ik er zo ontzettend van! En na drie jaar mag dat wel toch?

Zo, jullie zijn weer helemaal op de hoogte van hoe het gaat. Als je nog iets wilt weten, stel je vraag gerust in de comments hieronder.

mama, blogger, mamablogger, blog,

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 Reacties

 1. 13 oktober 2015 / 08:43

  Blechhhh voorhoofdsholte ontsteking is echt POEP! Heb er ook gem twee x per jaar last van 🙁 echt rustig aan doen hoor! Enne over die reacties op je traktatie…. Schouders over op halen. Mss zijn andere ouders gewoon jaloers dat ze met een zakje chips aankomen. Je legt als ouder zelf de lat zo hoog of laag als je wilt toch. Net als met kinder feestjes. De een gaat Lasergamen en bowlen om daarna naar een all you can eat te gaan, de ander speelt in de speeltuin en kijkt een filmpje met popcorn thuis.
  Mensen moeten zich niet zoveel aantrekken van wat anderen doen. Wil je veel tijd moeite en geld in een traktatie stoppen, doen… Wil je dat niet, zeur dan niet over mensen die dat wel doen ?

 2. Joke
  13 oktober 2015 / 09:31

  Lieve Marisca,

  heel veel beterschap en doe het toch een beetje kalm aan want er staat een druk week voor de boeg.

  Dikke knuffel Joke

 3. 13 oktober 2015 / 10:09

  Uitdelen lijkt altijd een veld vol met mijnen, een uitdaging om een ieder tevreden te stellen. Van een chipszakje tot een banaan, het lijkt niet te lukken. Maar je traktatie is super! ?

  • 13 oktober 2015 / 16:38

   Dankjewel Barbara, ik ben inmiddels alweer wat zekerder van mijn zaak 😉

 4. 13 oktober 2015 / 10:41

  Oké, die traktatie is echt heel cool! En ja, de ene moeder stopt bij een zakje chips en van de andere moeder krijgen ze allemaal een kitten…ieder maakt daar (hoop ik) zijn eigen keus in. Ik ben in elk geval dol op leuke en creatieve traktaties!

  • 13 oktober 2015 / 16:38

   Dankjewel, dat doet me goed. Ik vond hem zelf ook heel cool ;-), maar werd er wel wat onzeker van…

 5. Manon
  13 oktober 2015 / 11:16

  Super leuke traktatie en jij bepaald de lat niet hoor…ieder maakt zijn eigen keuzes daarin! Fijne verjaardag Milan en heel veel beterschap voor jou!

 6. Diana
  13 oktober 2015 / 11:32

  Je gaf zelf al aan dat Milan in een kleiner klasje zit en dan denk ik dat het een ander verhaal is… Ja 2,20 per kind is veel als het er ruim 30 zijn maar dat is bij jou niet zo… Lat hoog leggen… Ja maar doen we dat niet allemaal… Persoonlijk zou ik er niet wakker van liggen hoor…. Ik hoop ook over 2 jaar met iets origineels te komen…

  Hoop dat je gauw helemaal opgeknapt bent…!!

  En na 3 jaar nog aan het verbouwen…. Zeker weten dat je wat mij betreft mag klagen….!

  • 13 oktober 2015 / 16:42

   Dankjewel Diana,

   En het klopt ook, als de klas veel groter was geweest of we hadden twee kinderen gehad hadden we natuurlijk ook een andere keuze gemaakt. Maar de één doet bijvoorbeeld dure boodschappen of gaat regelmatig een weekendje weg etc. en de ander kiest hiervoor. Dat moet ieder toch voor zichzelf weten? Ik vond het vooral jammer om te horen dat ik de lat zo hoog zou leggen voor een ander, maar dat doen we toch ook met een kinderkamer, kleding en wie weet wat allemaal nog meer.

   Ik kan ook niet bij een ander in de portemonnee kijken, maar een ander ook niet in de mijne.

   In ieder geval dank voor je lieve reactie!

 7. 13 oktober 2015 / 11:50

  Leuk zo’n update. Die LEGO hoofdjes vind ik echt briljant! Wat fijn dat je zus die allemaal voor je heeft gehaakt zeg.

  En top dat je blog zo goed blijft groeien.

  • 13 oktober 2015 / 16:39

   Ja, dat was echt super! Ik heb er zelf één in mijn knalgele auto gehangen haha.

 8. 13 oktober 2015 / 22:15

  Beterschap! En het was natuurlijk ook niet mijn bedoeling je onzeker te maken. Je traktatie is echt leuk. En vergeet ook niet dat mijn reactie misschien wel meer over mij zegt en mijn drang naar competitie en het hoog leggen van de lat. En over hoe het er bij mij in de buurt aan toegaat, dan over jou! Want ik heb ondertussen toch wel jouw leuke idee onthouden, al maak ik een andere keuze voor traktatie.