Home + Fruit op school| Hoe liep het af?

Fruit op school| Hoe liep het af?

Wat heb ik veel reacties gehad op mijn blog over het verplichte schoolfruit. Ik was er zelf ook verbaasd over. Niet alleen op deze blog, maar ook op Twitter en zelfs per mail! Kortom, het is blijkbaar een onderwerp dat onder veel moeders leeft en veel reacties oproept. Toch kan ik het niet bij deze blog laten, want inmiddels is er ook een vervolg en dat deel ik uiteraard ook met jullie.

Want eerlijk is eerlijk, de juf en ik hebben een gesprek gehad en we zijn tot een oplossing gekomen!

Afgelopen maandag kreeg ik een mail van de “fruitjuf” dat ze toch graag een gesprekje wilde. Ik wist toen nog niet waarover en dan schrik je als moeder zijnde toch wel een beetje. Uiteindelijk bleek het om het fruit te gaan (geruststelling voor ons) en dus gingen we gistermiddag naar school om met de juf hierover te praten. Het was wel duidelijk dat dit voor beide partijen toch wel een  lastige situatie was waar nu wel een oplossing voor moest komen.

verplicht schoolfruit op de basisschool, mamablogger, Marisca, Kenter

Het was dus wel duidelijk dat we hetzelfde doel voor ogen hadden. Wij hebben uit kunnen leggen dat M fruit lastig weg krijgt wat betreft slikken en dat hij het daarnaast ook niet lekker vindt, mits het in een smoothie of knijpfruit variant zit. De juf begreep dit, maar zei ook dat wanneer M bijvoorbeeld knijpfruit krijgt dit andere kinderen aan het denken kan zetten, zij willen dat dan misschien ook wel terwijl er wel wordt gestimuleerd fruit te eten of er in ieder geval van te proeven.

We hebben beiden ons verhaal en standpunt kunnen delen en zijn tot de conclusie gekomen dat M smoothie meekrijgt in zijn beker en dat we hem stukjes gedroogd fruit mee blijven geven. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat hij het fruit van school niet mag proeven (graag zelfs!), maar het hoeft niet.

Ik ben toch blij dat het gesprek heeft plaatsgevonden en hoop dat M nu ook meer rust krijgt wat betreft dit onderwerp, want voor hem was dit het vervelendst!

Wat vinden jullie hiervan? Ik ben benieuwd!

Marisca, Kenter, mamablogger

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 Reacties

 1. 6 februari 2015 / 10:36

  Lijkt mij een goede oplossing, zo krijgt hij zijn vitamientjes wel binnen en valt het niet zo op t.o.v. de andere kindjes.

 2. 6 februari 2015 / 13:19

  Ik denk dat je zo een hele goede oplossing hebt gevonden. Je kan iemand gewoonweg niet dwingen om fruit te eten als ze het niet wegkrijgen. En als er dan een goed alternatief is dan moet dat alleen maar toegejuigd worden. Lijkt mij tenminste.

  • 7 februari 2015 / 10:33

   Hi Patricia,

   Ja, daar heb je ook gelijk in! We zijn blij dat het zo is afgelopen, fijn weekend!

 3. Abraham
  7 februari 2015 / 21:46

  Wat goed dat ze daar op school ook fruit leren eten. En dat de fruitjuf contact met je heeft opgenomen over M.

 4. 9 februari 2015 / 12:52

  gelukkig is er een goede oplossing gevonden. ook bij mijn dochters twee verplichte fruitdagen. de ene leerkracht is strenger dan de andere. volgens mijn dochters wijzen ook de kinderen elkaar op hun “plichten”. fruit is prima, maar maak er geen drama van, zeker bij de kleintjes.