Home + Wanneer trek je een winterjas aan?

Wanneer trek je een winterjas aan?

Ik vind dat dus serieus lastig, want wanneer trek ik Milan zijn winterjas nou aan? De afgelopen week was het ’s morgens best koud. Hij zit in de bakfiets (zonder zeil) en vangt dus ook best veel wind. Maar ja, dat is ’s morgens. ’s Middags is het dan weer 17 graden en dan is die winterjas weer compleet overbodig.

Ik wil hem natuurlijk ook niet verpesten. Stel dat we straks een strenge winter krijgen (dat hoop ik tenminste, ik houd ervan) dan is hij al “verpest” met zijn jas en biedt hij misschien ook niet de warmte die je nodig hebt.

Ik had daarom voor mezelf bedacht dat ik de jas niet eerder dan na de herfstvakantie zou pakken. En hoewel ik ziek ben en de deur niet uitga zijn Patrick en Milan gisteren wel even de stad in geweest mét winterjas!

Ja, nog voor de herfstvakantie, maar het was er echt wel weer voor en vandaag helemaal. Daarom heb ik nu iets nieuws bedacht: als de temperatuur onder de 10 graden uitkomt mag hij van mij aan. Het is koud dus waarom zouden we het niet doen?

Hoe doen jullie dat? Ik heb me er namelijk eens in verdiept en er zijn ook veel moeders die zeggen dat ze bijvoorbeeld eerst een dik borgvest aantrekken of een extra vest met bijvoorbeeld een bodywarmer. Is dat bij elkaar dan niet net zo dik als een winterjas? Als het straks echt een koude winter wordt kunnen we altijd nog grijpen naar thermokleding, sneeuwboots en de skibroeken. Toch? Of zien jullie dat echt anders? Mocht je er al wel één willen shoppen heb ik een leuke winterjassen tip voor je. Op winterjassen.com kun je namelijk kiezen uit heel veel verschillende winterjassen en ook filteren op onder andere budget. Handig!

Nog steeds sta ik een beetje in dubio. Ik denk wel dat Milan nu zijn winterjas aan krijgt, zeker in de bakfiets. Ik ben heel benieuwd naar jullie mening. Laat het me weten in de comments hieronder!

mama, blogger, mamablogger, blog,

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 11 oktober 2015 / 13:29

    Dat schijnt helemaal niet waar te zijn, dat ‘verpesten’ door een jas nu al aan te trekken. Of door binnen al rond te lopen met je jas. Niet doen, want dan heb je er buiten niks meer aan. Dat zei mijn oma altijd, maar daar klopt niks van.

  2. Diana
    11 oktober 2015 / 16:05

    Vraag ik me dus ook af….