Home + Milan gaat naar groep 5 | Dit gaat veranderen en voor het eerst echte schoolspullen kopen

Milan gaat naar groep 5 | Dit gaat veranderen en voor het eerst echte schoolspullen kopen

Vandaag krijgt Milan vakantie. Dat is op zich geen nieuws, maar voor ons is deze laatste schooldag wel een beetje bijzonder. Het is namelijk meteen de laatste schooldag voor Milan in dit gebouw. Na de vakantie start hij in een ander gebouw (wel dezelfde school overigens). De helft van zijn basisschooltijd zit erop en dan realiseer je je weer even hoe snel de tijd gaat. Ik kan mij die eerste schooldag nog zo goed herinneren. Ik had geen idee wat ons te wachten stond en nu gaat ‘ie huiswerk maken en moeten we “echte” schoolspullen gaan kopen.

Veranderingen op komst en nieuwe schoolspullen shoppen

Ik vertelde al over het andere gebouw, dat is natuurlijk al een flinke verandering. In het huidige gebouw zijn ze de oudsten en kennen ze het gebouw erg goed, maar in het nieuwe gebouw zijn ze weer de jongsten en moeten ze alles herontdekken. Verder wordt er in groep 5 ook meer van de kinderen verwacht en gaan ze steeds meer zelfstandig werken en leren plannen van bijvoorbeeld huiswerk. Maar wat Milan nu vooral leuk vindt is het shoppen voor schoolspullen. Ik weet van vroeger nog dat ik dat zelf ook het allerleukste vond en nu kan ik gaan shoppen met mijn eigen kind. Hij is zich meer en meer bewust van merken en trends en heeft nu bijvoorbeeld ook specifieke wensen. Hoog op de wishlist stond een Fjällräven rugzak. Die had hij in de winkel gezien en deze was wel heel erg cool volgens Milan. En dan vooral de gekleurde 😉

Het kwam wel goed uit, want we waren op zoek naar een rugzak die lekker ruim was en de voorkeur ging ook naar een rechthoekig model. Mocht hij papieren mee naar huis nemen (als huiswerk bijvoorbeeld), dan past dat er gemakkelijker in dan in een rugzak die aan de bovenkant ovaal loopt. Daarnaast zijn de Fjällräven Kanken rugzakken heel erg stevig en kunnen ze daardoor tegen een stootje. En oké, het oog wil ook wat, want ze zijn natuurlijk ook wel ontzettend tof. Een goede rugzak is wel een aanrader, want die gaat langer mee. Bij goedkopere rugzakken loop je helaas toch vaker het risico dat de rits stuk gaat. Bij tassen voor kleuters is dat minder erg, maar naarmate kinderen ouder worden wil je wel dat het langer meegaat. Ze worden immers steeds duurder 😉

Hij heeft hem inmiddels al gekregen en hij moest kostte wat het kost nu al mee naar school haha.

Het blijft echter niet alleen bij een nieuwe rugzak, want hij heeft nog veel meer nodig. Ik heb een lijstje gemaakt met wat kinderen nodig hebben aan schoolspullen in groep 5:

Nu kan dat per school verschillen, maar dit is ongeveer wat scholen vragen. We moeten dus nog even de stad in om de resterende spullen zoals de huiswerkmap te kopen. Ik heb overigens vorig jaar een overzicht gemaakt van wat je per groep nodig hebt wat betreft schoolspullen (vanaf groep 1 t/m  groep 8 ), met deze handige lijstjes. Deze kun je opslaan op je telefoon en meenemen als je de stad in gaat.

Een nieuwe fiets

Naast de schoolspullen wordt het ook tijd voor een nieuwe fiets. Hij heeft nu een 20 inch fiets en we zijn nu aan het rondkijken voor een 24 inch fiets. Hij wil er het liefst één met versnellingen. Zelf wil hij een echte racefiets, maar ik wil juist een leuk retromodel met een kratje erop. Dat heeft hij nu ook. Ik hoop dat we hem nog over kunnen halen haha.

Het mag duidelijk zijn, we gaan weer een heel nieuwe fase tegemoet. Milan wordt ouder, zelfstandiger en gaat zijn eigen mening en smaak steeds meer ontwikkelen. Een leuke fase, maar ik vind het stiekem ook best lastig. Hij wordt nu echt groot en ik moet hem steeds wat meer loslaten. Maar laten we eerst nog maar even schoolspullen kopen en laat hem nog maar even kinderlijk blij zijn met zijn nieuwe rugzak…

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties

 1. Ilse/Inge
  19 juli 2019 / 09:08

  Jeetje, wat moeten jullie veel kopen aan potloden etc. Dat krijgen ze hier gewoon. Rugzak en broodtrommel natuurlijk niet. Het is wel een vrolijke!

  • Laura
   24 juli 2019 / 10:46

   Mee eens, broodtrommel, beker enz spreekt voor zich. Echter schrijfartikelen zoals potloden enzovoorts worden bij ons door school verstrekt.