Home + Must Read | De lekkerste zomerboeken om mee te nemen op vakantie

Must Read | De lekkerste zomerboeken om mee te nemen op vakantie

Misschien heb je ze al gespot, de zomerboeken. Diverse tijdschriften brengen in de zomer een zomerboek uit die extra dik is zodat je lekker lang kunt lezen op het strand of aan het zwembad. Ik vind die zomerboeken heerlijk en zocht de leuksten voor je uit. Ook gaf ik jullie onlangs wat boekentips, deze werden heel goed ontvangen, maar ik kreeg ook wat reacties van lezers die vertelden nauwelijks tijd te hebben om te gaan zitten met een boek. Ook hiervoor heb ik de perfecte tip!

Zomerboeken om mee te nemen in je koffer

Het eerste zomerboek dat ik kocht is er een gezamenlijke uitgave van Viva en Flair. Zelf heb ik wat meer met de Flair. Ik vind hun “Tone of Voice” wat fijner en de verhalen diverser. Dat zag ik ook terug in dit zomerboek. De verhalen lezen lekker weg en het biedt genoeg leesvoer voor een paar uurtjes toeven aan het zwembad.

Dit zomerboek is van Kek Mama en bestaat uit 204 pagina’s. Ik kocht hem omdat ik hier ook 42 uitjes op zag staan, maar heb ze nog niet allemaal goed gelezen. Ook bevat dit zomerboek een thriller. Een lekker boek om in te lezen, maar ook om te bewaren met de uitjes die erin staan. Ik heb bewust nog niet alles gelezen omdat ik op vakantie ook nog wat te lezen wil hebben.

Ouders van Nu is altijd goed en bij deze zit een speciale uitgave van Psychologie Magazine. Niet perse een zomerboek, maar wel lekker leesvoer om mee te nemen op vakantie. De speciale uitgave van Psychologie Magazine gaat namelijk over positief opvoeden. Hier ben ik wel heel erg benieuwd naar en ook deze bewaar ik voor op vakantie. Wie weet haal ik er weer inspiratie uit om over te schrijven.

Ik vind het mega lastig om écht vakantie te houden en helemaal niets te doen. Daar wordt ik heel erg onrustig van en heb juist dan heel veel inspiratie. Ik ben echter niet de enige workaholic en daarom bedacht Joyce Kooijman het vakantieboek voor ondernemers. Dit is een vakantieboek met een knipoog naar alle workaholics met puzzels, handige columns en inspirerende interviews. Ik ben al een beetje begonnen met lezen en vind dit echt een heel leuk boek. Ook deze gaat mee op vakantie en ik hoop hier weer nieuwe inspiratie in op te doen voor Mamablogger en het bedrijf dat Mamablogger is. Ben je ook benieuwd naar dit boek? Je vindt hem hier.

Echte boeken voor de moeders die weinig tijd hebben, maar toch lekker willen lezen

Ik kreeg dus een aantal reacties op Facebook van moeders die zeiden van “ja, leuk die boeken, maar ik heb amper de tijd om te lezen.” Kan ik mij voorstellen, maar ook wanneer je minder tijd hebt is het af en toe wel lekker om even helemaal te verdwijnen in een verhaal. Gelukkig voor jullie schrijft collega blogger Tamara echt de meest heerlijke boeken. Ze begon met het schrijven van verhalen en al snel werden dat er steeds meer. Je hebt misschien wel wat verhalen van haar gelezen, want iedere week publiceert ze delen van het verhaal van dat moment. Deze zomer plaatst ze zelfs iedere dag een hoofdstuk van het boek “Het laatste lied”. De hoofdstukken zijn niet te lang en het zijn er extra veel. Veel mensen denken daardoor dat het korte verhalen zijn, maar toch bevatten ze 40.000 tot 50.000 woorden. Hiermee zijn ze niet veel korter dan een boek uit de boekhandel.

Korte hoofdstukken, maar wel volwaardige verhalen

De zomerroman van deze zomer bevat 50.000 woorden, net zolang als een Harry Potter boek. Ter vergelijking; het boek van Tamara bestaat uit 38 hoofdstukken en Harry Potter uit 17. Daardoor lijkt het verhaal korter, maar dat is het dus niet. Die hoeveelheid hoofdstukken is voor moeders echt heel erg fijn, want daardoor heb je eerder de tijd om een hoofdstuk te lezen en hoef je niet tussendoor te stoppen en weer in het verhaal te komen. Zo heb je meerdere momenten op een dag dat je even kunt “ontsnappen” 😉

Ik heb “De laatste zomer samen” gelezen en kreeg hem in mijn mailbox. Daarna kon ik het verhaal gewoon op mijn telefoon, iPad of MacBook lezen. Ideaal, want het maakte niet uit waar ik was, zelfs tijdens een lange autorit kon ik als bijrijder gewoon weer een hoofdstuk (of twee) lezen. En je hoeft in de hitte ook niet te slepen met een zwaar boek. Ook lekker…

Inmiddels heeft Tamara al aardig wat boeken geschreven en kun jij ze via The Mommy Diaries kopen voor maar een paar euro per boek! Echt, het zijn heerlijke verhalen die lekker weglezen en die je dus ook heel gemakkelijk tussendoor kunt lezen. De schrijfstijl is heel erg fijn en het geeft jou je welverdiende rustmoment. Want geloof me, met zes weken zomervakantie heb je die echt nodig!

Welke zomerboeken gaan er mee met jou? En kende je de verhalen van Tamara al? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *