Home + Mijn tips voor kinderboekenweek!

Mijn tips voor kinderboekenweek!

Vandaag begint de kinderboekenweek! Ieder jaar in oktober een hele happening waar op scholen ook heel veel aandacht aan wordt besteed. Het thema dit jaar is ‘opa’s en oma’s voor altijd jong’. Bij Milan op school mogen de kinderen daarom verkleed komen als opa of oma en zijn ze druk bezig het met het instuderen van het themalied.

Lezen is ontzettend belangrijk en net zoals zoveel ouders lezen wij Milan iedere avond voor. De bieb zit om de hoek en we komen er dan ook vaak om nieuwe boeken te lenen. Milans favoriete boekenreeks op dit moment is Spekkie en Sproet, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat er niets anders is dan dat.

Speciaal voor kinderboekenweek wil ik je twee boeken laten zien die pas uit zijn gekomen en zeker de moeite waard zijn. Het gaat om een heel gaaf prentenboek en een boek voor en met oudere kinderen. Ik begin met het prentenboek:

SMITTIES vieren feest!

Maak kennis met het bonte gezelschap de SMITTIES: 3 broertjes, 2 zusjes en hun hondje Boefie. Het leuke aan dit boek is dat deze is bedacht, geïllustreerd én uitgegeven door de Amsterdamse zussen Christiane en Lizette Smit. En dit boek is nog maar het begin van dit peuter-kleuterconcept. Later volgen namelijk apps, knuffels, spelletjes, een kledinglijn en zelfs serviesgoed. Kortom, als jij dit boek nu koopt ben je vast en zeker een ware trendsetter 😉

De SMITTIES hebben allemaal hun eigen karakter en een lievelingskleur. Misschien krijgt jouw kind wel een favoriet karakter.

In dit eerste boek ‘SMITTIES vieren feest’ zie je hoe de SMITTIES een feest voorbereiden en vieren. 20 pagina’s met gave illustraties waar je iedere keer weer een nieuw detail ziet.

Ik vind dit een heel leuk boek om een gesprek met je kind te beginnen en er samen in te kijken. Kinderen kunnen hun fantasie erin kwijt en dat maakt het ook een goed boek voor scholen. Kijk voor meer informatie over de SMITTIES op hun website. Het boek kost €9,99 ISBN: 978-90-825544-0-3

Je kind als proefkonijn

Vraag jij je weleens af hoe het zit met de ontwikkeling van je kind? Snapt hij bijvoorbeeld de grapjes die je maakt? Welk talent heeft je kind en is hij creatief? Ik denk dat iedere ouder zich weleens vragen stelt over de ontwikkeling van zijn kind, maar het soms ook lastig vindt om zijn kind te doorgronden. We kunnen wel vragen stellen aan de juf of meester, maar soms willen we gewoon meer weten. Op het boek staat dan ook ‘Wetenschap in de woonkamer’ en dat is eigenlijk precies wat ik bedoel!

Dit boek geeft je 25 leuke thuisexperimenten die je samen met je kind (0-12 jaar) kunt doen. En dan moet je niet denken aan een vergiet die je op het hoofd van je kind zet en er vervolgens elektriciteit op aansluit (volgens mij heb ik dat weleens in een film gezien) om te experimenteren, maar gewone, leuke testjes die jullie samen kunnen doen. Denk bijvoorbeeld aan een testje met LEGO® steentjes!

Het boek is geschreven door Otje van der Lelij. Misschien zegt die naam je wel wat. Dat kan kloppen, want Otje schrijft ook psychologische achtergrondverhalen voor bladen als ‘Ouders van Nu’, ‘Naar school’, ‘Margriet’ etc.

Ik vind het een eye-opener en een musthave voor ouders!

Dit waren mijn tips en ik hoop dat jij ze net zo leuk vindt als ik!

Liefs, Marisca

 

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 5 oktober 2016 / 17:14

    Wat leuke boeken zeg. Hier zijn beide volop in de ban van boeken 🙂