Home + Een online ouderavond? Waarom niet?!

Een online ouderavond? Waarom niet?!

Binnenkort staan de ouderavonden weer op de planning bij Milan op school en iedere keer ben ik toch weer zenuwachtig als we erheen moeten. Je wilt immers alleen maar positieve berichten horen en het gaat wel over je kind(eren). Je wilt een blije juf of meester en wat je het allerliefste wilt is horen is dat je kind gelukkig is op school en goed mee kan komen. Dit zal het eerste gesprek worden met zijn nieuwe juffen en dat is ook weer spannend. Kijken zij op een andere manier naar hem? Zien ze iets wat hen opvalt en alles is nu een stuk serieuzer dus we zijn ook benieuwd hoe dat gaat.

Ik heb de neiging om alles met Milan te oefenen. Niet omdat dat perse nodig is (hij heeft al twee krulletjes voor woordjes voorlezen aan de juf bijvoorbeeld), maar omdat ik het hem makkelijker wil maken. Ik kon zelf heel goed leren en dat maakte een hoop veel gemakkelijker. Dat gun ik hem ook, maar zoals ik al zei wil ik dan alles met hem gaan oefenen. Te veel dus en dat werkt averechts. Maar hoe kunnen we hem dan wel het beste begeleiden?

Bron: Shutterstock

De grootste online ouderavond van Nederland!

Hoe kan ik Milan dan het beste helpen in zijn ontwikkeling op school? Ik heb geen flauw idee en vind dat echt lastig. Jij misschien ook en daarom organiseert Squla op dinsdag 11 oktober 2016 de grootste online ouderavond van Nederland! Je hoeft er dus niet de deur voor uit, maar kan om 20.00 uur gewoon met de laptop op de bank gaan zitten voor de webinar.

Dit webinar geeft jou als vader en/of moeder inzicht en tips over de volgende onderwerpen:
1. Wat is er veranderd in het curriculum op de basisschool voor schooljaar 2016-2017?
2. Het advies van een leerkracht omtrent ouderparticipatie
3. Tips van een kinderpsycholoog over hoe je je kind het beste kan helpen als ouder
4. Hoe je als ouder betrokken kan zijn bij de ontwikkeling van je kind op Squla.

Kortom, een webinar dat jullie echt verder kan helpen en weer nieuwe inzichten geeft. Je kunt je hier aanmelden voor de webinar.

Laat die ouderavond op school nu maar komen! Zijn jullie ook altijd zenuwachtig voor een ouderavond of juist niet? Ik ben heel benieuwd! Laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

 

 

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 5 oktober 2016 / 17:13

    Wat bijzonder! Hoop in BE vlug ook zo’n initiatief 🙂

    • 6 oktober 2016 / 06:10

      Maar vanuit BE kun je wel meedoen toch? Of is het onderwijs er zo anders dan bij ons zodat het geen zin heeft?