Home + Mijn schoonmaakroutine? Niets meer van over!

Mijn schoonmaakroutine? Niets meer van over!

Vroeger ging alles zo goed; iedere ochtend boende ik de wc en dweilde ik de wc en badkamer vloer. Gekkenwerk natuurlijk, maar ik vond het heerlijk! Op maandag verschoonde ik de bedden en zo had ik iedere dag wel een bepaalde schoonmaakroutine. Inmiddels hebben we twee kinderen, werk ik veel meer dan toen en is er niets meer over van die fijne routine. Nu modderen we maar wat aan, maar heb ik toch wel wat tips.

Dit doe ik iedere dag

Ik boen niet iedere dag meer de wc, maar er zijn wel andere dingen die ik iedere dag doe. Zo doe ik iedere ochtend meteen na het ontbijt de vaat. We hebben geen vaatwasser en daarom moet ik het wel met de hand doen. Ik ga dan ook niet de deur uit zonder dat dat is gedaan. Daarna maak ik het aanrecht helemaal schoon.

Bedden opmaken. Ik maak iedere dag de bedden op en sla ze dan een stukje open zodat het lekker kan luchten. Heerlijk om ’s avonds weer in een fris bed te kunnen stappen!

Fornuis schoonmaken. Ik vind een vies gasfornuis dus echt heel smerig en daarom maak ik die iedere dag even schoon. Natuurlijk als we hebben gekookt, maar stel dat we een dag halen, dan zitten er toch al gauw kruimels op enzo. Ik kan daar gewoon niet zo goed tegen. Ik doe dat trouwens even snel met Dasty (geen spon), wat een fijn spul is dat! Ik koop dat altijd bij de Wibra en maak er nog meer mee schoon. Kom ik zo nog even op terug.

Dit doe ik om de dag

Ik doe het toilet nu wel om de dag, net als stofzuigen. We zijn een groot deel van de week hele dagen aan het werk waardoor het thuis gewoon netjes blijft. Toch kruipt Floris over de vloer en hebben we twee katten. Het is dus wel net zo fris om dan regelmatig te stofzuigen.

De was is ook zo’n dingetje. Vanwege mijn werk is het niet haalbaar om dat iedere dag te doen, maar om de dag moet het wel anders puilt die wasmand binnen de kortste keren uit.

Dit doe ik iedere week

Ik verschoon wekelijks de bedden en dweilen doe ik ongeveer twee keer per week. Het ligt er even aan hoe slecht het weer is, want anders dweil ik vaker. Ik doe de schoenen wel uit in de gang, maar Milan wil nog weleens doorrennen naar binnen.

Ramen zemen. Ik zeem niet iedere week dezelfde ramen, maar ik zeem iedere week wel een partij. De ene week de ramen aan de voorkant en de andere week de achterkant. Daarnaast hebben we een glazenwasser die de ramen boven doet.

Dit doe ik iedere maand

Iedere maand doe ik bijvoorbeeld de tegels in de badkamer, maar bijvoorbeeld ook de keukenkastjes aan de buitenkant. Een keer in de zoveel tijd doe ik dan weer de binnenkant.

Ik had het net al over Dasty, maar dat is echt heel fijn spul. Ik maak er mijn eettafel mee schoon wanneer we hebben gegeten en er zitten vette vingers op, maar ik spuit het ook op de keukenkastjes en neem ze dan af met een vochtige doek. Echt ideaal!

Oh ja, de ramen zeem ik met warm water en een scheutje Dreft. Daar worden ze echt brandschoon van!

Het is dus wel veranderd en een stuk minder spic en span dan eerst, maar ik doe mijn best! Hoe zit dat bij jullie? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties