Home + Klussen in de tuin en een nieuwe moestuin, gaat dat wel lukken?

Klussen in de tuin en een nieuwe moestuin, gaat dat wel lukken?

Haha, ik krijg regelmatig de vraag of ik straks tips wil delen met betrekking tot onze nieuwe tuin en de moestuin. Onwijs leuk en ik heb natuurlijk al het één en ander gedeeld met betrekking tot de inrichting van de tuin, onze plannen en wat het ongeveer gaat kosten, maar ik moet wel heel eerlijk bekennen dat ik echt totaal geen groene vingers heb. Ik mis gewoon iedere aanleg en bij mij gaan cactussen zelfs nog dood. Toch heb ik er wel over nagedacht, want ik vind het wel heel leuk om wat tips te delen…

Geen groene vingers en toch een moestuin

Iedereen die mij een beetje kent moest hartstikke lachen toen ze de plannen van onze nieuwe tuin hoorden. Snap ik, want tot voor kort had ik mijn tuin het liefste helemaal betegeld. En als ik er al groen in had, had ik er graag een tuinman bij gehad. Inmiddels moet ik zeggen dat deze mening het afgelopen jaar aardig is bijgedraaid. Milan was druk bezig met zijn moestuin, de buurman hielp hem daarbij en met de komst van andere nieuwe buren is het veel gezelliger geworden buiten. Daarnaast merkte ik dat de buitenlucht mij goed deed. Ik werkte 32 uur per week, werkte ongeveer 25 á 30 uur aan Mamablogger en had nog een baby en een zoon van destijds 7. Ik zat hele dagen binnen en vond het heerlijk om buiten een beetje te rommelen. Ik irriteerde mij enorm aan die rommelige tuin, maar we deden ons best en het was heerlijk om mijn hoofd even leeg te maken. Ik genoot volop van het buiten zijn, nergens aan denken en bezig zijn met mijn handen. Eigenlijk zijn dat de redenen waarom ik DIY’s maken ook zo onwijs leuk vind, maar ja, ook dat doe je binnen.

Ik heb er daarom echt zin in, en ach, Milan is uiteindelijk eindverantwoordelijk voor zijn moestuin dus don’t blame me als de komkommers niet lekker zijn haha 😉

Wat ga ik dan wel doen?

Alle gekheid op een stokje, ik ga Milan natuurlijk wel helpen met zijn moestuin en wil, net als vorig jaar, weer munt, komkommers, tomaten en andere kruiden gaan kweken. Ook zou ik graag wat boompjes willen hebben, bijvoorbeeld citrusboompjes en olijfboompjes (al zijn die laatste vooral mooi). Daarnaast houd ik de updates bij over de moestuin en zal ik jullie regelmatig bij blijven praten in de rubriek “Milans Moestuin”.

Toch wil ik ook echt iets doen in de tuin en zal ik bijvoorbeeld zorgen dat deze netjes blijft, het onkruid wieden, de meubels mooi houden etc. Ook wil ik een tof speeltoestel voor Floris in de tuin, dus daar zal ik ook nog wel wat mee gaan doen. Denk dan bijvoorbeeld aan het verven van een houten tuinhuisje. Ik heb zelfs al gekeken naar werkkleding voor vrouwen! Goed hè? Patrick en Milan hebben namelijk kleding om te werken in de tuin, maar ik heb nog helemaal niets. Ik kon overigens niet meteen iets vinden dat geschikt was, maar vond bij “engelbert strauss” wel heel fijne werkkleding voor dames, zelfs een spijkerbroek! Als ik dan nog naar het tuincentrum moet omdat ik iets vergeten ben hoef ik mij niet om te kleden. Dat is al heel erg fijn!

Ook zal ik wat tuininspiratie met jullie gaan delen en als straks alles af is zal ik ook lekker gaan bloggen vanuit de tuin. Voor het eerst heb ik er zin in om aan de slag te gaan met en in de tuin. Het komt dus helemaal goed!

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie