Home + Diary | Laatste week vakantie, Drievliet, tandarts en inspiratie opdoen bij IKEA

Diary | Laatste week vakantie, Drievliet, tandarts en inspiratie opdoen bij IKEA

De laatste week van onze vakantie zit er weer op. Het was een week vol afspraken. Zo moesten we naar de tandarts waar een tand van Milan werd getrokken. Ook deden we inspiratie op bij IKEA en sloten we de vakantie af met een dagje Drievliet. Voor wij weer aan de slag gaan blikken we nog één keertje terug. Kijk je mee?

Maandag

Ik begin de week bij het consultatiebureau. Floris moet een keer extra komen vanwege zijn spraakontwikkeling. Zoals ik vorige week al vertelde gaat dat onwijs goed en dat zagen ze daar gelukkig ook. Hij hoeft nu pas terug te komen als hij 3,5 is.

Nu we terug zijn van vakantie wil ik even kijken bij mijn vaders graf. Het staat er gelukkig allemaal nog netjes bij.

’s Avonds maak ik nog een wandeling met Chantal, maar ik vergeet helemaal een foto te maken.

Dinsdag

We gaan even langs bij mijn ouders en ik maak deze foto in de lift. Floris vraagt zich denk ik af wat ik aan het doen ben 😉

Buiten regent het en dus maken we het binnen maar gezellig met deze feestschaal. Als ik deze op tafel zet is het echt feest. Het kan soms zo simpel zijn…

Aan het einde van de middag moeten Milan en ik voor controle naar de tandarts. Hij heeft een losse tand, maar de nieuwe komt ook al door. De tandarts besluit de melktand te trekken. Milan krijgt een verdoving en de tandarts heeft de tand er zo uit. Milan vertrekt ondertussen geen spier, held!

Ik ben bezig met onze administratie en maak een nieuwe tabel voor de automatische incasso’s. Ik had ik ook in Excel kunnen doen, maar vind Word heel fijn omdat ik ook wilde printen om in de administratiemap te doen. Ik houd van lijstjes en tabelletjes!

Woensdag

Ik vind deze foto op mijn telefoon die is gemaakt door Floris.

We maken er een rustige ochtend van en ruimen lekker op. Ik blijf dit een fijn hoekje vinden zo.

We gaan iets leuks doen…

De rest van de dag blijven we binnen, eten we een soepje en kijk ik vooral Chesapeake Shores haha.

Donderdag

Ramen zemen, schoonmaken, opruimen alles klaarmaken voor het nieuwe schooljaar. Vandaag doen we niet veel anders dan dat. Tijdens het ramen zemen word ik nog aangevallen door een agressieve wesp. Ik denk dat het aan mijn gele jasje ligt, maar dat bleek niet het geval. Uiteindelijk ben ik maar even naar binnen gegaan en heb ik het later maar afgemaakt.

Vrijdag

Ik mag mijn nagels weer laten doen. Dit is echt mijn lievelingskleur.

We moeten naar de Action en het zou zomaar kunnen dat ik deze zak met chocolade kruidnoten heb gekocht ?. Ik neem ze maandag mee naar mijn werk en stuur mijn collega alvast deze foto.

In de middag lopen we de stad in om nieuwe gymkleding voor Milan te kopen. Het gaat regenen en we besluiten spontaan een warme chocolademelk te gaan drinken.

’s Avonds zien we deze regenbogen. Wat zijn ze toch prachtig!

Zaterdag

Floris heeft de slappe lach tijdens het ontbijt. Hij vindt zijn grote broer zo’n beetje de grappigste die er is.

Terwijl Pat en Milan even langs het werk van Patrick zijn, gaan Floris en ik wat boodschappen doen. Bij de zelfscankassa wil hij perse helpen.

Budgettip! Deze te gekke winterjas voor Floris shop ik voor maar €22,99 bij de Wibra. Hij moet nog een waterdichte jas hebben, maar ik vind het fijn als we er twee hebben. Dit is een over een paar weken misschien wel de perfecte jas voor op de bakfiets en hij staat hem zo leuk!

De schoentjes shop ik op de markt in Gouda voor maar €25,-. Iedere zaterdag staat hier een kraam met mooie, nieuwe merkkleding en schoenen. Ik heb er voor de jongens al heel wat schoentjes gekocht. Ik heb nu dus schoentjes en een jas voor Floris voor nog geen €50,-

We zijn op zoek naar een nieuwe vloer en wat nieuwe spullen en besluiten inspiratie op te doen bij IKEA. Iemand overigens ervaring met een IKEA vloer? Het is er nog rustig als we er aan komen, maar als we weggaan staat er een enorme rij vanaf de parkeergarage tot aan de ingang. We hebben geluk gehad.

Zondag

Vandaag gaan we met Petra, Dennis en hun kinderen naar Drievliet. Deze afspraak stond al weken gepland in de hoop dat het nog mooi weer zou zijn. Dat viel in het begin behoorlijk tegen…

Het weer is echt verschrikkelijk en we moeten dan ook een tijdje schuilen. Uiteindelijk knapt het weer wat op en in de middag is het weer stukken beter. Gelukkig maar!

Het is super gezellig en de kinderen vermaken zich prima!

’s Avonds eten we bij mijn ouders en mijn oom en tante zijn er ook. Eenmaal thuis zet ik alle tassen met alle nieuwe schoolspullen etc. klaar. Scheelt morgenochtend weer. Ook schrijf ik de familieplanner voor komende week weer vol. Het normale leven gaat weer beginnen ??.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Christine
    1 september 2020 / 06:00

    Een boekje lezen bij het cb, herken helemaal waar vandaan de foto gemaakt is, toch grappig als je dezelfde plekken bezoekt! Super fijn dat je nu een jaartje weg mag blijven omdat het zo goed gaat met de taalontwikkeling van Floris, fijn zeg!

    En dan die foto op woensdag.. het ziet er inderdaad uit als een bezichtiging, wat leuk en wat spannend, ben heel benieuwd..!!

    Stom, ik was helemaal vergeten dat je die tip voor nieuwe schoenen op de markt al eens eerder had gegeven.. ze zijn leuk zeg, ook het jasje! Hier heb ik nu al nieuwe sneakers met lampjes bij Ziengs gekocht uit de zomercollectie, dochterlief was helemaal gelukkig toen ze ze gisteren naar school aan mocht 😉 de tip onthoud ik voor winterlaarzen straks!