Home + Mijn eigen examenuitslag werd omgeroepen door de supermarkt…

Mijn eigen examenuitslag werd omgeroepen door de supermarkt…

Gisteren was het dan eindelijk zo ver: de examenkandidaten kregen de uitslag van hun examen. Milan en Floris hebben die leeftijd nog lang niet bereikt, maar de afgelopen twee jaar zaten we in spanning voor de uitslag van mijn nichtje en neefje. Ze slaagden allebei in één keer, zo onwijs leuk! Ik dacht terug aan mijn eigen examenuitslag, want die was op zijn zachtst gezegd bijzonder…

Ik ging gewoon werken

Ik heb het vaker verteld, maar ik begon in de brugklas op het Gymnasium, deed 2 en 3 HAVO en slaagde uiteindelijk voor de MAVO. Dat mijn ouders hier niet blij mee waren is natuurlijk logisch, maar het was zoals het was. Ik had het verpest, moest op de blaren zitten en na vier jaar deed ik examen op de MAVO. Ik kan mij nog herinneren dat ik er amper voor geleerd had en was in mijn hoofd al druk bezig met kolderdag (de dag waarop alle examenleerlingen de school op stelten mochten zetten, één groot feest met rookbommen en al). De examens waren niet moeilijk en ik had er best een goed gevoel over, maar ja, ik had nauwelijks geleerd dus het kon alle kanten op gaan.

En dat was de reden waarom ik besloot te gaan werken op de dag dat ik de uitslag kreeg. Destijds werkte ik op de vleesafdeling bij de Albert Heijn en ik was niet de enige die die dag afleiding zocht in het werk. Mijn ouders zouden daarom het telefoontje aannemen en mij bellen op het werk met de uitslag. Mijn vader was het meest teleurgesteld in het verloop op school de afgelopen jaren en hij zei heel streng “als je gezakt bent laat ik het door de hele Albert Heijn omroepen”. Ik hoopte maar dat hij een grapje maakte…

Mijn examenuitslag werd omgeroepen door de supermarkt

Ik weet het nog als de dag van gisteren. Ik keek bewust niet op de klok en stond op de vleesafdeling Gelderse gekookte worst te snijden. En ja hoor, toen hoorde ik de microfoon… Mijn collega was klaar om wat om te roepen en ik wist precies wat. “Beste klanten, de vader van onze collega Marisca belde ons net met haar examenuitslag…. *veel te lange stilte* … Marisca, we mogen je feliciteren, want je bent geslaagd!”

Ik heb geloof ik staan springen met die Gelderse gekookte worst, zo blij was ik! Ik kreeg meteen felicitaties van klanten, collega’s en ook de manager kwam naar me toe met een grote bos bloemen. Een kwartier later was er aflossing geregeld en mocht ik naar huis.

Toen ik de straat in fietste zag ik de vlag al hangen. Mijn moeder had snel bloemen gekocht en er stond een taart. Mijn vader vond zijn grap trouwens de grap van de eeuw en heeft er zeker nog een week hard om moeten lachen. En ach, het is nog steeds een leuk verhaal 😉

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Christine
    13 juni 2019 / 05:44

    Haha, inderdaad zeg, dat is zeker iets memorabels!! Mijn vmbo examen (mavo en vmbo waren net geswitcht ?) deed ik ook met twee vingers in m’n neus, ik had oorspronkelijk een havo advies maar vond vmbo wel prima en tijdens de uitslag was ik logeren bij een tante. Toen mijn moeder belde was het dan ook heel vanzelfsprekend dat ik geslaagd was.. ik had echter in het examenjaar het licht gezien en (tot grote vreugde van mijn ouders) besloten om er havo achteraan te gaan doen. Ik heb toen het wiskunde examen herkanst van het vmbo omdat dat wel een voldoende maar een mager cijfertje was voor de overgang naar de havo. Vervolgens stroomde ik na de vakantie in op 4havo op dezelfde school en deed ik twee jaar later opnieuw examen.. al deze twee jaren moest ik wél leren en het examen was dan ook echt een spannende periode!! Dit keer was ik thuis en nam ik zelf de telefoon aan.. na zes jaar school dan toch het havo papiertje, wat een opluchting!! Had hem echt geknepen dat ik na twee extra jaren het examen niet zou halen en nog langer naar school zou moeten!! Alhoewel zowel wiskunde als Engels kantje boord waren.. ?

    • 14 juni 2019 / 21:17

      Wat goed dat jij er nog havo achteraan hebt gedaan, zeker op die leeftijd vergt dat veel discipline. Knap hoor!