Home + 5x daarom is een wasdroger onmisbaar binnen ons gezin

5x daarom is een wasdroger onmisbaar binnen ons gezin

Toen ik net bevallen was van Milan wilde ik nauwelijks slapen in de kraamweek. Ik vond alles even fantastisch en ik voelde mij kiplekker. Waarom zou ik willen slapen? Jaren later beef ik mij pas hoe dom die vraag is, want goede nachtrust bleek een lifesaver te zijn, maar dat terzijde 😉 De kraamhulp hamerde er op een middag op om toch te gaan slapen en toen ik wakker werd bleek waarom: er stond een gloednieuwe wasdroger op ons te wachten! Een kraamcadeau van mijn ouders, zo lief! Dat die echter ook een lifesaver bleek te zijn, daar kwamen we later pas achter…

1. Het werkt een stuk sneller

Tijd besparen. Als het even kan, doe ik dat, want het is al zo druk. Ik vind het fijn dat ik de was niet eerst op hoef te hangen, het uren duurt voordat het droog is en ik het daarna pas weer af kan halen. Bepaalde kledingstukken hang ik wel uit, maar de rest gaat lekker de droger in. Met ongeveer 1,5 uur is alles klaar en vouw ik meteen de was weg, superfijn! Ook kan ik meer was kwijt in de droger dan aan het wasrek waardoor

2. Geen wasrek meer dat in de weg staat

Ik vond het altijd zo irritant om een wasrek midden in een kamer te hebben staan! Voorheen was dat nog geen ramp, maar nu zijn alle slaapkamers benut en hebben we geen ruimte meer om er één neer te zetten. Dat zou betekenen dat we hem in onze slaapkamer neer moeten zetten of zelfs beneden. Ik weet dat er veel mensen zijn die dat doen, maar ik vind het heel slordig staan en zou er niet zo goed tegen kunnen. Kleding van de jongens hang ik nu uit op hangertjes aan de kast of voor het raam en ik hang soms wat aan één van de deuren boven. Ook niet perse mooi, maar het is minder storend dan een groot wasrek.

diary_persoonlijk_gezelligheid_kunstgras_tuin_gezin_

3. Handig wanneer je last hebt van hooikoorts

Ik houd ervan om mijn dekbed uit het raam te hangen en de was buiten te hangen. Dan nog is het extra werk, maar het is zo lekker fris als het buiten hangt. Ik heb echter behoorlijk last van hooikoorts en wanner de pollen in de was terecht komen heb ik daar best wel last van. Daarom gebruik ik de wasdroger (helaas) ook in de zomer.

4. Geen gezeur over harde handdoeken

Dit is een bijkomend voordeel, want zowel Pat als Milan vinden het vreselijk als de handdoeken hard zijn wanneer ik het weleens buiten hang. Dat moet ik vervolgens heel vaak en lang horen haha. Met de droger komt alles er lekker zacht uit en als ik heel eerlijk ben vind ik het ook wel lekker hoor.

5. Minder vocht in huis

Dit laatste punt realiseerde ik mij nooit zo totdat mijn moeder erover begon. Er is namelijk een onderzoek gedaan naar het drogen van kleding binnenshuis in combinatie met de luchtvochtigheid. De luchtvochtigheid bleek op dagen dat de was er hing twee keer zoveel te zijn dan wanneer er geen was hing! Zeker wanneer je astmatisch bent kan dat heel naar zijn voor je gezondheid. Je moet daarom de ruimte waar je de was droogt goed kunnen ventileren.

Zijn er ook nadelen?

Die zullen er voor veel mensen zeker zijn. Zo verbruik je immers ook behoorlijk wat stroom. Toch zijn er inmiddels heel wat energiezuinige wasdrogers, net als wasmachines. Je moet ze alleen wel weten te vinden. Als je zelf online gaat zoeken zie je al snel door de bomen het bos niet meer, maar ik heb een vergelijkingssite gevonden! Op deze site vind je niet alleen alle wasdroger aanbiedingen, maar kun je ook filteren op de specificaties die jij belangrijk vindt. Daarnaast kun je wasdrogers met elkaar vergelijken en kun je zelfs een Beknibbel-wekker instellen en krijg je een seintje wanneer deze in de aanbieding is of het door jou instelde budget heeft bereikt. Dat vind ik serieus heel erg handig!

Hebben jullie een wasdroger? Zo ja, waarom vinden jullie deze zo fijn? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca Kenter

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca Kenter. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Schrijven is mijn grote passie en niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, op Mamablogger vind je alles wat hippe moeders bezig houdt!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Comment

  1. Prscll
    12 juni 2019 / 19:32

    Niet echt onmisbaar maar ben blij dat ik hem heb. Zodra het mooi weer is hang ik wel altijd alles buiten zo lekker vind ik dat. In de lente/zomer hang ik m’n was ook binnen aan het wasrek, wij hebben een aparte was/speelkamer die grenst aan de tuin dus ruimte genoeg om het rek te plaatsen, deur stuk open doen, zonnetje die naar binnen schijnt en klaar. Hihi
    In de winter gebruik ik de droger veel vaker, bijna altijd eigenlijk. Want dan is het te koud om de deur open te doen als de was moet drogen, duurt ook een stuk langer haha