Home + Mijn blog geheimen

Mijn blog geheimen

Als je geen blogger bent spreekt het hele “blog wereldje” vaak een beetje tot de verbeelding. En als je wel blogger bent en je hebt zeker in het begin nogal wat vragen, laat ook niet iedere blogger het achterste van haar (of zijn) tong zien. En ergens vind ik dat wel logisch. Ik ben nooit te beroerd om iemand te helpen, maar heb zelf ook moeten leren. Toch lijkt het alsof je dat niet altijd hardop kunt zeggen zonder arrogant of naar over te komen. En zo zijn er nog wel meer voorbeelden. Ik ga vandaag wel eerlijk zijn en deel daarom mijn blog geheimen met jullie.

Het zijn geen blog geheimen die dé sleutel zouden zijn naar succes, want hoewel het met Mamablogger heel erg goed gaat kan het altijd nóg beter dus die sleutel zou ik ook wel willen hebben 😉 Het zijn persoonlijke blog geheimen over hoe ik het bloggen vind, wat ik minder leuk vind en hoe belangrijk zijn die cijfertjes nu echt voor mij?

Blog geheim #1: winacties

Begrijp mij niet verkeerd, want ik vind winacties heel leuk om te doen, maar niet té vaak. Je zult bij mij dus niet zo snel een winweek tegenkomen. Reden hiervoor is dat ik dan dubbel zoveel blogs zou moeten schrijven om niet alleen maar winacties te hebben en te compenseren tegen persoonlijke blogs. Daarnaast kosten winacties veel extra werk. Dat vind ik niet erg zo lang het incidenteel is, maar niet zo vaak achter elkaar. Toch sta ik er altijd voor open, maar is het wel gespreid. Zo is het altijd een verrassing wanneer er week een winactie online komt.

Blog geheim #2: cijfertjes

Ik zou willen dat het anders was, maar ik vind cijfertjes stiekem best wel belangrijk. Ik ben daar niet om begonnen met bloggen. Sterker nog, ik blogde vanuit zakelijk oogpunt voor mijn webshop en het is zo naar Mamablogger toe gegroeid, maar ik wil dan wel groei blijven zien. Ik heb dat ook op mijn werk. Ik wil mij blijven ontwikkelen en niet stilstaan en zo zie ik Mamablogger ook. Ik heb het weleens vaker gezegd, ik wil ervan kunnen leven. Niet om daarna mijn baan op te zeggen, maar voor de extraatjes.

Blog geheim #3: jaloezie

Het gras lijkt altijd groener bij de buren en ik weet het, maar ik wil soms stiekem ook die ene leuke opdracht of samenwerking. Ik baal dan best even. Het is absoluut niet zo dat ik het die andere blogger dan niet gun, maar zelf wil ik hem ook. Kunnen we dan niet delen 😉 Zo’n gevoel duurt maar even, maar soms, heel soms, steekt het wel even de kop op. Misschien twijfel ik dan ook wel aan mijzelf…

Blog geheim #4: twijfelen

Dat brengt mij meteen op het vierde blog geheim. Ik twijfel namelijk best vaak aan mijzelf. Doe ik het wel goed genoeg, wat vinden mensen van mij en vinden bedrijven mij wel leuk genoeg om mee samen te werken. Kijk, je weet natuurlijk dat wanneer je over jezelf en je leven blogt, mensen daar een mening over kunnen hebben. En ik ben soms best gevoelig voor die mening. En je weet dat het niet altijd persoonlijk is, maar je trekt het je soms wel persoonlijk aan. Ik geef eerlijk toe, ik wil dat mensen mij aardig en leuk vinden.

Blog geheim #5: inspiratie

Ik heb lang niet altijd voldoende inspiratie ondanks dat er iedere dag een artikel online komt. Ook schiet ik op zondagochtend weleens wakker met de gedachte dat er nog geen blog klaar staat. Het ontbrak mij dan simpelweg aan inspiratie. Waar ik dan die blogjes vandaan haal? Ik werk tegenwoordig met een boekje waar ik per week al mijn blog ideeën in zet. De ideeën die ik niet heb gebruikt die week markeer ik groen en uit die ideeën kan ik dan putten. En soms vind ik die dan ook niet meer zo leuk als ik ze eerst vond, maar als ik eenmaal begin te schrijven komt er toch wel weer wat leuks uit.

Blog geheim #6: ik lees het Elle Girl forum

Bloggers weten waarschijnlijk meteen waar ik het over heb. Er is een forum waar bloggers uitgebreid worden besproken. En kende het niet totdat andere bloggers het erover hadden. Ik zocht het op en bleef lezen. Jeetje, over een mening over bloggers gesproken zeg! Er zijn forum leden die wel erg kort door de bocht zijn en hun mening ongenuanceerd droppen. Ik kan mij voorstellen dat de blogger waar het dan over gaat daar best mee kan zitten. Maar ik moet ook bekennen dat ik weleens iets voorbij zie komen wat ik ook weleens denk of mij afvraag. Ik heb er nooit een bericht gepost, maar ik voel die neiging wel soms omdat ik dan voor iemand op wil komen of een vooroordeel uit de wereld wil helpen. Tot nu toe is het mij gelukt om er niet op te reageren, maar ik lees stiekem wel mee. Ik vraag mij wel af of ik het ook op zou kunnen brengen om niet te reageren als het over mij zou gaan, maar dat is tot nu toe nog niet gebeurd (ben niet interessant genoeg denk ik haha) en het is ook niet altijd negatief. Mocht je mij een keer zoeken daar, ik heet gewoon Mamablogger hoor 😉

Dit waren mijn blog geheimen. Herken jij er als blogger één van of juist helemaal niet? Ik ben heel benieuwd. Laat het me weten in de comments hieronder als je wilt.

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 Reacties

 1. 14 mei 2016 / 06:31

  Vooral het puntje inspiratie. Niet dat het mij daar aan ontbreekt, maar dat ik soms tien ideeën tegelijk heb en soms een dag helemaal geen tijd heb gehad om na te denken over een onderwerp. Ik schrijf ook altijd mijn ideeën op in een notitieboekje zodat ik ze niet vergeet en eventueel later uit kan werken.

 2. 14 mei 2016 / 07:46

  Ik herken er een aantal qua cijfertjes en jaloezie maar ik heb dat de laatste weken erg los kunnen laten. Ik wilde zo niet bezig zijn met mijn hobby en heb het dus laten gaan. Natuurlijk vraag ik mezelf wel eens af hoe of wat maar ik was te obsessief bezig en heb bedacht dat ik er helemaal niet van wil leven. Het is leuk als extra.

 3. 14 mei 2016 / 09:45

  Haha ik lees ook mee op Elle. De harde commentaren zijn niet altijd fijn maar ik leer er wel veel over bloggen in het algemeen!!

 4. 14 mei 2016 / 13:58

  Dat forum heb ik ook wel eens opgezocht omdat bloggers het er over hadden. Ik vind het wel gek hoe sommig mensen worden afgemaakt, zo bizar, waarom volg je iemand als ke er zon hekel aan hebt. Dat snap ik niet

  • 14 mei 2016 / 14:09

   Daar heb je gelijk in en verbaas ik mij ook over. Blijkbaar heeft de blogger in kwestie dan toch een behoorlijke aantrekkingskracht 😉

 5. 14 mei 2016 / 14:56

  Leuke blog weer. Ik ken dat hele forum niet:-) moet ik maar eens gauw opzoeken dus, haha
  Ik ben momenteel nog erg zoekend naar wat te doen met mijn blog/ website, dus dit soort tips zijn heel welkom! Ook heb ik het blog boek gekocht, erg leuk!

  • 14 mei 2016 / 14:59

   Leuke blog weer. Ik ken dat hele forum niet 🙂 moet ik maar eens gauw opzoeken dus, haha
   Ik ben momenteel nog erg zoekend naar wat te doen met mijn blog/website, dus dit soort tips zijn heel welkom!
   Ook heb ik het blog boek gekocht, erg leuk!