Home + Mijn guilty tv pleasures…

Mijn guilty tv pleasures…

Hoe druk ik het ook heb er zijn bepaalde programma’s die ik gewoon moet zien. Als ik er geen tijd voor heb neem ik ze op en kijk ik ze negen van de tien keer even tussendoor terug. Nu moet ik zeggen dat ik de tv de laatste tijd helemaal niet zo bijzonder vind. De zoveelste Idols kijk ik stiekem wel, maar ik ben het ook wel zat. Programma’s lijken zo ontzettend veel op elkaar en ik vind het weinig vernieuwend. Maar ik kijk bijvoorbeeld wel weer uit naar het nieuwe seizoen van Zwarte Tulp.

Ik kijk wel veel Netflix, maar deze programma’s op televisie kan ik ook heel erg waarderen. Er is er zelfs één die ik niet opneem, maar waar ik gewoon voor thuis blijf.

Ik ben heel benieuwd of jij dezelfde programma’s leuk vindt, dus hier komen ze:

Ik vertrek

Dit is zo’n heerlijk programma! Zeker als je Twitter ernaast houdt. Ik kan nog steeds niet begrijpen dat mensen zonder enige horeca ervaring en drie woorden steenkolen Frans, Duits, Spaans etc. denken dat ze daar wel even een dealtje kunnen sluiten met de notaris en de aannemer én vervolgens een winstgevend bedrijf kunnen gaan runnen. Een verbouwing valt altijd tegen. Die mensen die nu vertrekken hebben in de afgelopen jaren toch ook gekeken?! Je weet dan toch vooral hoe je het niet moet doen?! Toch is het heel vermakelijke televisie en hoop ik wel altijd dat het goed gaat.  Op de één of andere manier gun ik het die mensen wel.

De rijdende rechter

De rijdende rechter is tegenwoordig een nieuwe rechter die het volgens mij allemaal net zo vermakelijk vindt als dat de kijkers het vinden. Wat een ruzies kunnen er ontstaan over een schutting, een volkstuintje of zelfs een fietsenrek op een middelbare school. Tegelijkertijd steek ik er wel veel van op en heb je altijd een voorkeur voor wie de zaak gaat winnen.

Het familiediner

Ook zo’n typisch Hollands programma over familieruzies die nodig moeten worden bijgelegd. Dit is zo’n programma waarvan ik altijd denk ‘wil je nu echt met heel je hebben en houden op die manier op televisie’. Je collega’s kijken waarschijnlijk ook denk ik dan. En ook hier speelt een gunfactor, je hoopt toch altijd dat het weer goed komt. Ik heb ook een kleine familie die ik graag bij elkaar houd. Patrick denkt daar overigens anders over. Hij heeft geen contact met zijn familie en zegt altijd dat hij nooit in die limo zou stappen. Tja… Ik zeg altijd ‘zeg nooit nooit’.

Bones

Dan een serie van heel andere orde: Bones. Ik houd wel van misdaadseries, maar deze is anders. Bij Bones (Dr. Brennan) onderzoeken ze overledenen en lossen ze op die manier een moordzaak op. Nu is dat niets nieuws, maar de interactie en het karakter van Bones maken het heel erg leuk. Ze is namelijk erg intelligent, maar behoorlijk eerlijk en dus lang niet altijd even tactvol. Ik vind het top!

The Blacklist

Ik heb de beste voor het laatst bewaard, want dit is de serie waar ik echt voor thuis blijf en waar ik echt op het puntje van de bank zit. Ik ben fan van het eerste uur en wat is dat een gave serie! Het is zelfs zo erg dat ik acteurs volg op social media en allerlei Facebookgroepen volg omdat daar allerlei theorieën worden besproken en ik daar alweer wat spoilers kan zien. Ik weet het, het is behoorlijk ernstig, maar dit is zo’n goede serie! We hebben hier in Nederland nog 4 afleveringen te gaan en dan zit seizoen 3 er helaas alweer op. Ik kan niet wachten op seizoen 4. En ook daarom ben ik lid van die groepjes, ik wil er zeker van zijn dat ik die eerste afleveringen van het nieuwe seizoen niet mis haha.

Herken jij één van mijn guilty tv pleasures? Laat het me weten in de comments!

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 15 mei 2016 / 06:46

    Ik vertrek, zeker weten het programma dat ik altijd kijk en zelfs opneem. Maar ook het programma Met open armen over adoptie. Heel indrukwekkend om te zien. Vaak word ik er zelfs emotioneel van. Een ander tv programma waar ik gek op ben is Divorce. Zo zonde dat deze serie niet meer terugkomt.