Home + Mijn 2600e blogpost | 20x leuke en waardevolle dingen heb ik geleerd en meegemaakt dankzij Mamablogger

Mijn 2600e blogpost | 20x leuke en waardevolle dingen heb ik geleerd en meegemaakt dankzij Mamablogger

Dit is mijn 2600e artikel op Mamablogger. Omdat ik het wel leuk vind om stil te staan bij mijlpalen wil ik dit keer stilstaan bij de 2o leuke en waardevolle die ik heb geleerd en heb meegemaakt dankzij Mamablogger. Oké, ik wilde er 26 doen, maar dat werd echt teveel ☺️. Ik heb het wel vaker verteld; ik begon met bloggen om mensen een kijkje achter de schermen te geven van mijn webshop. Ik had nooit verwacht iedere dag te gaan bloggen en ik verwachtte het al helemaal niet zo lang vol te houden. Maar ik houd het juist zo lang vol door alle gave dingen die we hebben mee mogen maken dankzij mijn blog en alle dingen die ik ervan geleerd heb.

1. De toffe uitstapjes

Met stip op nummer 1 staan alle uitstapjes die we hebben mogen doen dankzij Mamablogger. Bijvoorbeeld de te gekke uitjes van Netflix en de bijzondere dag in Museum Bevrijdende Vleugels. Dit zijn maar een paar voorbeelden, maar zo zijn er nog veel meer. Het zijn dus niet de spullen die je krijgt die het bloggen het meest waardevol maken, maar het gevoel speciaal te zijn door je blog en dat je dat samen mag beleven met je gezin. Klinkt misschien wat suf nu, maar het blijft bijzonder en als ik morgen zou stoppen hebben we die herinneringen voor altijd.

2. Iedere week is anders

Wat bloggen zo leuk en bijzonder maakt is dat iedere week anders verloopt en hoe dat dan zal zijn is altijd een verrassing. Zo kun je opeens dat te gekke mailtje krijgen, uitgenodigd worden voor een tof event, gevraagd worden voor een gave samenwerking of je blog kan ineens viraal gaan.

3. De te gekke reacties

Natuurlijk zijn er ook minder leuke reacties, maar de leuke overheersen wel. Mensen die met je meeleven, die steun halen uit bepaalde blogs, gewoon zeggen dat ze je blogs graag lezen of lezeressen die door jouw blog dat ene te gekke item hebben gekocht. Al deze reacties zijn even waardevol en maken dat je door wilt blijven gaan.

4. Interviews in bekende bladen en zelfs op tv

Het is weleens gebeurd dat een blog over een bepaald onderwerp opviel bij redacteuren van bladen, kranten en zelfs tv. Zo ben ik geïnterviewd door het AD over onze low budget bruiloft en de ‘Luizenmoeder mok‘. En door de 42 gratis en low budget uitjes mocht ik naar Zomer met Art op RTL4. Allemaal superleuke herinneringen.

5. Een dagboek vol mooie herinneringen

Ik had ook gewoon een dagboek bij kunnen houden, maar dat had ik nooit zo lang volgehouden. Nu heb ik een dagboek vol mooie herinneringen die soms ook heel handig zijn wanneer je iets op wil zoeken of je afvraagt wanneer dat was. Als ik ooit stop, wil ik de blogs bundelen in twee boeken voor de jongens voor later.

6. Heel veel geleerd over online marketing en social media

De afgelopen jaren heb ik heel veel geleerd over online marketing en social media. Niet alleen de termen, maar ook de manier waarop je het gebruikt in het voordeel van je blog. Ik neem het geleerde weer mee naar mijn werk en andersom werkt dat precies zo. Ik weet nog lang niet alles, maar de kennis is wel heel waardevol.

7. De items die we thuisgestuurd hebben gekregen

Ik noemde het eerder al, maar ik moet hem toch even apart benoemen, want ik zou liegen als ik zou zeggen dat mij dat niets doet. Tuurlijk is het een eer als dat ene kinderwagen merk met je samen wil werken en natuurlijk is het gaaf voor de kinderen om speelgoed etc. opgestuurd te krijgen. Dat krijg je overigens niet gratis, want je moet er niet alleen een blog over schrijven en alles wat daarbij komt kijken, je moet je blog ook actueel houden om überhaupt dit soort samenwerkingsverzoeken te krijgen. En dat blijft ook zo na die samenwerking. Dat is iets waar we zelf voor kiezen, maar zo werkt het wel.

8. Online contacten

De online contacten met lezers en andere bloggers zijn ontzettend leuk! Dat zijn veelal online contacten omdat we niet fysiek afspreken, maar dat hoeft ook niet. Dit vind ik al veel te leuk en gezellig.

9. Herkend worden op straat

Dat gebeurd echt niet vaak, maar de keren dat het gebeurde was het best bijzonder. ‘Mag ik je wat vragen?’ ‘Ja, natuurlijk, zeg het maar…’ ‘Ben jij Marisca van Mamablogger?’. Dan sta je best even gek te kijken. Je denkt altijd dat dat bij een ander gebeurd of bij bloggers die veel groter zijn en ook nog eens vloggen, maar ik had het bij mijzelf niet verwacht. Nogmaals, het gebeurd zelden, maar ook deze kan ik afstrepen.

10. Fotoshoots met de jongens

Dankzij Mamablogger hebben we ook een aantal fotoshoots mogen doen met de jongens. Een newbornshoot toen Floris een paar dagen oud was, een shoot met zijn vieren en een ‘day in the life’ shoot met mij en de jongens. We zijn nog steeds superblij met al die foto’s.

Daarnaast heb ik dit jaar ook twee fotoshoots van mijzelf gedaan voor foto’s voor op Instagram en op Mamablogger. Ook die zijn onwijs gaaf geworden vind ik zelf en worden regelmatig gebruikt.

11. Persreizen

Naast de uitjes, heb ik zo nu en dan ook persreizen gekregen. Een hilarische nacht in een Stay Okay hostel in Friesland, een prachtig weekendje in Luxemburg, een overnachting in het nieuwe hotel vlakbij de Efteling en nog veel meer. Wat is dat toch gaaf om mee te maken.

12. Bloggen is echt heel erg leuk en nog lang niet dood

Ik vind bloggen zo onwijs leuk. Veel leuker dan ik destijds dacht toen ik begon. Ik dacht echt dat het noodzakelijk was voor mijn webshop destijds, maar ik vind het echt heerlijk. Er is in de afgelopen jaren regelmatig geroepen dat bloggen dood is, maar daar merk ik helemaal niets van. Ik denk dat er nog steeds een grote groep mensen is die liever leest dan naar vlogs kijkt.

13. Structuur en afleiding

Mamablogger heeft mij de afgelopen jaren een hoop werk opgeleverd 😉, maar het heeft mij vooral structuur gegeven. Door de bloggen op de dagen dat ik het allemaal even niet meer zag zitten, bood het mij afleiding en structuur. Ik kon bij de pakken neer gaan zitten, maar daar schoot niemand iets mee op. Misschien is houvast wel een beter woord eigenlijk…

14. Bloggen is een uitlaatklep

In het verlengde van hierboven, maar mijn blog is echt mijn uitlaatklep. Er zijn 1001 dingen waar ik niet over schrijf en die ik dus niet met jullie deel, maar dat hoeft ook niet voor mij. Dat gaat dan voornamelijk om andere personen zoals mijn kinderen of bekenden. Als het puur over mijzelf gaat, schrijf ik er gemakkelijker over. Denk bijvoorbeeld aan de blog over dat ik geen babyshower kreeg of dat ik mij weleens eenzaam voel. Ik heb daar toen best veel reacties op gekregen en zo nu en dan nog.

15. Viral gaan met een blog

Hier hoopt iedere blogger tenminste één keer op: viral gaan met een artikel. Bij mij was het geval met de Zeeman jurk. Van alle blogs die ik ooit heb geschreven werd deze het vaakst gelezen binnen één dag: maar liefst 23000 keer en ook de dagen erna ging het als een malle. Ik weet niet of ik daar ooit nog overheen zal gaan haha.

16. Bloggen maakt mij vooral heel erg blij

Natuurlijk zijn er dagen dat ik er geen zin in heb, een enorme rotdag heb gehad of gewoon even offline wil zijn. Maar als ik dan toch begin te typen, word ik er vooral heel erg blij van. Het voelt nooit als werk en eenmaal bezig komen de woorden vanzelf. Ik vind dit nog leuker dan leuk en het maakt mij gelukkig.

17. Inspiratie doe je overal op

In het begin van Mamablogger was ik wanhopig op zoek naar nieuwe ideeën om over te schrijven. Dat is nu wel anders. Er zijn dagen dat er niets uit mijn vingers lijkt te komen en toch komt het op de één of andere manier altijd weer goed. Inspiratie doe ik overal op en zit vaak in de kleinste dingen. ‘Ik denk in blogs’ zeg ik altijd en dat is op een gegeven moment ook echt zo.

18. Soms is oké ook goed genoeg

Er zijn artikelen van mij online gekomen waarvan ik denk ‘dat had je veel beter gekund’. Ik moet eerlijk zeggen dat ik soms weleens wat heb afgeraffeld omdat ik toch iets online wilde hebben. Dat zijn regelmatig de blogs die het nog goed doen ook en daardoor heb ik geleerd dat oké soms ook goed genoeg is. Je doet je best en soms is dat alles wat het is.

19. Patrick is goud waard

Misschien nog wel het allerbelangrijkste, want zonder hem had ik al lang kunnen stoppen. Patrick gunt mij de tijd en ruimte om dit dagelijks te doen en gaat zelfs mee in mijn grillen omdat ik perse naar de Action moet voor dat ene item waar ik over wil schrijven. Sterker nog, we zijn weleens drie filialen af gereden voor we het hadden. Hij is degene die mij onvoorwaardelijk steunt en begrijpt waarom ik dit zo graag wil blijven doen. Hij motiveert mij als ik het even niet meer zie zitten en geniet net zo van de leuke dingen als ik. Gelukkig maar!

20. Bloggen is eindig

Het houdt natuurlijk wel een keer op en dat realiseer ik mij de laatste tijd steeds vaker. Eerst wilde ik stoppen na 2500 blogs, of in ieder geval minderen, maar ik kon het niet en kan het eigenlijk nog steeds niet. Ik weet wel dat het eindig is en dat is misschien maar goed ook. Wanneer dat zal zijn weet ik niet, maar op een gegeven moment heb je alles denk ik wel een keer geschreven. Dit lijkt een vreemde eend in dit lijstje, maar ik heb geleerd en realiseer mij dat dat helemaal niet erg is. 2600 artikelen zijn er echt heel erg veel en het worden er uiteraard nog wel meer. Maar stoppen staat niet gelijk aan falen, anders houd je het niet zo lang vol. Stoppen betekent dat er ergens anders weer een deur open gaat.

Zo, dit was dan de 2600e. Hoeveel het er uiteindelijk zullen worden weet ik niet, maar al het bovenstaande kan niemand ons meer afpakken en hebben we toch maar mooi met elkaar meegemaakt!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Comments

 1. Christine
  19 augustus 2020 / 08:40

  Wat een mijlpaal zeg!! De afgelopen 1000 blogs heb ik ook niet gemerkt dat je eventueel wilde minderen, ik geloof dat nummer 17 daarvoor de basis is, als je denkt in blogs zal het best afkicken worden mocht je op den duur gaan minderen.. maar ben blij te lezen dat je voorlopig doorgaat want nummer 12 zou zo voor mij geschreven kunnen zijn, ik geniet hier meer van dan van vlogs..!!
  Gefeliciteerd met weer een mooie mijlpaal en ik hoop je weer te volgen tot de volgende 1000 stuks uit je toetsenbord zijn gekomen..!!!

 2. Linda
  20 augustus 2020 / 09:00

  Wow wat veel al! Ik lees al jaren met veel plezier jouw blogs. De onderwerpen en jouw schrijfstijl vind ik super leuk, maar misschien nog wel belangrijker: ik vind je een hele leuke, eerlijke en herkenbare (in de zin van: wat jij meemaakt en voelt is vaak zooo herkenbaar) vrouw en moeder, met een super leuk gezinnetje 😉 Dus ga vooral zo door en blijf lekker jezelf!