Home + Een budgetproof kindergarderobe voor de winter doe je zo!

Een budgetproof kindergarderobe voor de winter doe je zo!

Budgetproof blijft altijd een lastig woord, want wat voor mij budgetproof is, hoeft voor een ander natuurlijk niet zo te zijn. Toch ga ik in dit artikel proberen tips met jullie te delen om de kosten in ieder geval binnen de perken te houden. De wintergarderobe is natuurlijk ook wat duurder dan zomerkleding. Je hebt immers een goede, waterdichte jas nodig, datzelfde geldt voor schoenen, maar er komen ook extra accessoires bij kijken zoals een muts, sjaal, handschoenen, kaplaarzen etc. Dit zijn mijn tips om de kosten enigszins te beperken.

Mijn tips voor een budgetproof kindergarderobe

 • De bekende budgetwinkels hebben nu een te gekke kinderkledingcollectie! Eerder deelde ik de nieuwe Zeeman collectie al met jullie en ook Wibra komt met te gekke kinderkleding. Kleding kopen bij die winkels is al lang niet meer raar, maar juist ontzettend hip!
 • Mix en match erop los! Ik vind duurdere items nog steeds heel erg mooi, maar drie truien van €60,- voor Milan is wel wat gortig. Daarom mix en match ik er vaak op los. Een goedkopere broek met toffe sokken (Zeeman heeft nu gave!) en een wat duurdere trui bijvoorbeeld. Zo creëer te trouwens de leukste combinaties.
 • Verkoop mooie merkkleding via Marktplaats. Dat doe ik normaal gesproken ook en dat levert nog behoorlijk wat op. De laatste keer heb ik bergen kleding weggegeven, maar over het algemeen kun je die kleding goed verkopen en dat geld gebruik ik dan altijd weer voor nieuwe kleding.
 • Kijk zelf ook eens rond op Marktplaats en op Facebookgroepen. Dit is echt niet raar en tweedehands kleding is juist heel hip. Er zijn diverse Facebookgroepen te vinden waarbij leden  merkkleding (Bijvoorbeeld van Z8) verkopen dat er nog heel goed uitziet. Vaak kun je dit ook in pakketten per maat kopen. Zeker de moeite waard!
 • Speur eens rond op de markt. Hier in Gouda staat er op zaterdag bijvoorbeeld een kraam met nieuwe merkschoenen voor kinderen. Deze worden opgekocht en verkocht voor ongeveer €25,- per paar. Ik heb hier al heel wat paren schoenen voor de jongens gekocht. De waarde van deze schoenen lag gemiddeld op €100,- per paar. Dat scheelt toch behoorlijk! Misschien is er bij jou op de markt ook wel zo’n kraam.
 • Wat dacht je van sample sales? Ook die zie je steeds vaker. Superleuk en het kan behoorlijk wat geld schelen.
 • Ruil met vriendinnen of kijk wat jullie van elkaar kunnen lenen. Zo geeft vriendin Chantal weleens wat door voor Floris wat van haar zoontje is geweest. Als Floris het niet meer past, geef ik het weer aan haar terug.
 • Schrijf je in voor de nieuwsbrieven van jouw favoriete webshops. Zij stunten regelmatig met toffe aanbiedingen. Zeker de moeite waard om in de gaten te houden, want die aanbiedingen zijn vaak heel erg leuk en schelen een hoop geld.
 • Spijkerjasjes bij tweedehandswinkels. Ben je op zoek naar een gaaf, vintage spijkerjasje voor je zoon of dochter? Kijk dan eens bij de kringloop. Ik heb daar weleens een te gek, oud Tommy Hilfiger jasje voor Milan gekocht en een tijdje terug kocht ik op een vintage sale een supergaaf Levi’s spijkerjack voor hem. Toen nog veel te groot, maar inmiddels past hij hem en hij staat zo gaaf!
 • Kies zo nu en dan voor tijdloze items en kleuren, zodat je het eventueel nog door kunt geven aan een broertje of zusje. Dat kan natuurlijk niet bij alles, maar ook dit scheelt enorm in de kosten.

Ik weet dat een aantal van deze tips een open deur zijn, maar je staat er misschien niet altijd bij stil. Hoe zorg jij ervoor dat je de uitgaven voor een kindergarderobe niet teveel op laat lopen?

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Roos
  20 augustus 2020 / 15:29

  Leuke blog! Ik koop merkleding graag vooruit in de sale. Moet eerlijk bekennen dat ik mezelf dan wel moet begrenzen en oppassen dat ik niet teveel koop. Een lijstje maken van wat echt nodig is, helpt dan. Als je spannend vindt qua maten kun je ook bijvoorbeeld eind van de zomer truien in de sale kopen voor de winter. Dan hoef je niet zo lang te wachten. Je kunt dit ook weer mixen met kleding uit nieuwe collecties. Schoenen durf ik niet te kopen zonder goede hulp van een verkoopster. Deze koop ik dan ook niet vooruit. Hier ben ik een aantal keer de mist mee ingegaan. Verder is het denk ik belangrijk om niet teveel te kopen maar daar ben ik helaas niet zo goed in, ha ha.

 2. 21 augustus 2020 / 07:26

  Precies, goede tips.
  Al moet ik zeggen nu onze dochter ouder wordt (9,5jaar) ik op mp weinig voor haar meer vindt. Wel via vriendinnen koop ik wel eens iets over.
  Voor de jongeman (6,5jaar) slaag ik geregeld bij Zeeman.

  Zo’n schoenen kraam scheelt wel zeg! Geen idee of wij die hier in de buurt ook hebben.