Home + ‘De Luizenmoeder’ DIY | Mok met het liedje van Juf Ank!

‘De Luizenmoeder’ DIY | Mok met het liedje van Juf Ank!

‘De Luizenmoeder’, wie kijkt het niet? De eerste aflevering trok rond de 700.000 kijkers en de tweede al ruim 1,5 miljoen! Wij vinden het geweldig en stiekem ook wel een beetje herkenbaar. Moeders op het schoolplein, speelafspraakjes, Juf Ank die zich mateloos irriteert aan ouders die te lang blijven zwaaien, een directeur die totaal niet weet waar hij het over heeft etc. De humor is geweldig en iedereen zingt het liedje van Juf Ank al mee. Sterker nog, André van Duin heeft er een carnavalshit van gemaakt! En daarom heb ik een superleuke DIY gemaakt die je kunt gebruiken als juffenbedankje of voor die ene vriendin die voor de klas staat. Makkelijk én weer lekker low budget met de spulletjes van Action!

‘De Luizenmoeder’ mok met het liedje van Juf Ank

‘Hallo allemaal, wat fijn dat er bent…’ iedereen zingt het inmiddels mee en daarom heb ik deze tekst op een mok gezet. Vul hem daarna met thee en iets lekkers en je hebt een superleuk cadeautje voor de juf. Omdat Juf Ank dit liedje zingt als alle ouders de klas uit moeten en zij zich mateloos irriteert aan al die ouders die te lang voor het raam blijven zwaaien, heb ik met krimpfolie de hand van Milan eraan gemaakt. Heb je meteen een cadeaulabel 😉

Wat heb je nodig voor deze mok?

Ik kocht geen witte mok, maar wilde juist een hele hippe. Ik koos voor een mooie blauwe. Ik dacht dat deze rond de €1,50 kosten. Verder heb je het volgende nodig:

 • Porseleinstiften of permanentmarker die je overal op kunt gebruiken. Ik kocht de mijne ook bij Action en die zijn ook water- en krasvast.
 • Wit papier
 • Transferpapier
 • Potlood
 • Eventueel krimpfolie
 • Eventueel handletteringboek of plaatjes ter inspiratie voor de letters

Aan de slag!

Ik heb eerst de letters geoefend op het kladblok. Toen ze eenmaal goed waren knipte ik dat stukje papier uit en legde daar transferpapier onder. Dit heb ik samen op de mok geplakt. Vervolgens ga je met het potlood er overheen. Kijk maar op de foto’s.

Zodra de letters op de mok staan begin je met het echte werk; namelijk het inkleuren met de stift. Neem hier even de tijd voor, want dit moet in één keer goed gaan.

Als de stift is opgedroogd kun je het potlood er zo afvegen.

Daarna teken je een cirkel op wit papier, knip deze uit en trek deze met potlood om de letters heen. Met de zwarte stift maak je balletjes (of andere vormpjes) op de lijn van de cirkel. Ook hierna kun je de potloodstreep zo wegvegen.

Nu maak je de mok netjes en check je of je geen potloodvegen en strepen meer ziet.

Vervolgens teken je de hand van je kind op de krimpfolie. Knip deze uit en maak er een gaatje in. Even 10 minuten in de oven en het handje is gekrompen! Dit zwaaihandje hang je met een touwtje aan het oor van de mok. Als je geen krimpfolie hebt kun je er ook eentje maken van wat dikker papier.

Vervolgens is de mok klaar en kun je er alles in doen wat je wilt. Pak het daarna in en je hebt een heel leuk (en actueel) cadeautje! Niet alleen voor de juf, maar dus ook voor die vriendin die helemaal fan is van de serie of voor die ene vriendin die voor de klas staat. Het is echt heel makkelijk. Ik denk dat ik een uurtje bezig ben geweest met de eerste mok, maar dat was inclusief het oefenen van de letters. De tweede was met tien minuten klaar.

Hij is wel erg leuk geworden hè? Ik vind hem in ieder geval supergaaf geworden!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Ellen
  30 januari 2018 / 20:42

  Wat een super leuk idee!
  Mag ik vragen waar je het transferpapier en het boek van de handschriften vandaan hebt?

  Groet Ellen

  • 30 januari 2018 / 21:09

   Hoi Ellen,

   Dankjewel! Het transferpapier heb ik ooit eens besteld bij Bol.com en het boek is van Action. Ze hebben er één voor beginners en één voor gevorderden. Succes!

   Groetjes,
   Marisca

 2. Imke
  14 maart 2018 / 23:38

  Leuk!! Kan de mok zo ook in de vaatwasser?

  • 15 maart 2018 / 20:56

   De mok zelf wel, maar ik weet niet of ik het aan durf met de stift erop. Ik zou dat niet zo snel doen denk ik ook al is de stift watervast.