Home + Back to School | Milan naar groep 6 en Floris zijn eerste volledige jaar peuterspeelzaal

Back to School | Milan naar groep 6 en Floris zijn eerste volledige jaar peuterspeelzaal

Nog twee weken en dan begint voor ons het nieuwe schooljaar. Het noorden is zojuist weer begonnen en het zuiden is volgende week aan de beurt. Voor ons staat de laatste week van de vakantie vooral in het teken van afspraken; onder andere de kaakchirurg, het consultatiebureau en de tandarts dus we kunnen al een beetje wennen aan het normale leven ☺️. In ieder geval is het bijna zo ver dus ik dacht laten we alvast wat vooruit blikken.

Groep 6

Het was een bizar schooljaar dus groep 5 is voor een groot deel heel anders verlopen. Trek naast de lockdown de vakanties eraf en we hebben relatief weinig echt normale schoolweken gehad. We gaan er vanuit dat we komend schooljaar gewoon weer het hele schooljaar naar school kunnen en ik moet eerlijk zeggen dat ik dat enerzijds heerlijk vind, want zo hoort het en thuisonderwijs is echt niet aan mij besteed haha. Aan de andere kant was afgelopen schooljaar een roerig schooljaar en ik kijk niet uit naar al het gedoe wat er soms bij komt kijken. Ik heb het afgelopen schooljaar regelmatig met mijn handen in het haar gezeten en ook echt wat zorgen gehad. Ik hoop dat dit schooljaar in die zin ook anders verloopt.

Verder wordt het vanaf groep 6 echt serieus (want: de bovenbouw) en gaan de cijfers nu echt meetellen voor het uiteindelijke schooladvies. Ik ben heel benieuwd waar dat allemaal toe gaat leiden. We gaan het zien.

Ik ben benieuwd naar groep 6 en ik hoop dat alles komend schooljaar lekker verloopt.

Eerste volledige schooljaar op de peuterspeelzaal

Floris staat aan het begin van zijn eerste volledige schooljaar op de peuterspeelzaal. Hij begon eind januari dus echt lang is hij er nog niet geweest. Het komende schooljaar wordt dus zijn eerste volledige schooljaar en gaat hij alles voor het eerst meemaken; trakteren, Sinterklaas, Kerst etc. Het zal allemaal anders zijn dan anders, maar dat maakt het ook wel bijzonder.

Ook gaat hij in dit nieuwe schooljaar een uurtje langer. Zo kan de organisatie meer lesstof en leuke activiteiten aanbieden. Ik denk dat Floris het alleen maar fantastisch vindt.

Groep 6 en de peuterspeelzaal. We zullen weer een hoop mee gaan maken. Ik kijk ernaar uit en zie er een beetje tegenop. Waar dat gevoel vandaan komt weet ik niet, maar we gaan het in ieder geval allemaal beleven.

Kijken of keken jullie uit naar het nieuwe schooljaar?

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *