Home + Van mij mag het nieuwe schooljaar wel beginnen

Van mij mag het nieuwe schooljaar wel beginnen

Niet iedereen zal het het met mij eens zijn. Veel van jullie zullen zich misschien afvragen of ik wel helemaal lekker ben, maar als kind zijnde vond ik zes weken zomervakantie ook best lang en keek ik echt uit naar het nieuwe schooljaar. Ik vond school leuk, had het altijd gezellig en vond het ook wel weer fijn om in een bepaald ritme te zitten.

Nu ik moeder ben en Milan op school zit moet ik toegeven dat ik aan de ene kant heel erg geniet van de vakantie, het gerommel en het feit dat ik Milan dag en nacht om mij heen heb, maar dat ik ook wel weer uitkijk naar het nieuwe schooljaar.

Ik vind het fijn als alles weer “normaal” is en net als vroeger vind ik het nog steeds gezellig op school. Nu vind ik het leuk om te kletsen met andere moeders, we blazen de app groep weer nieuw leven in en er staan weer veel leuke dingen in de planning voor het najaar. Ik houd van die sfeer en het ritme is ook best lekker.

 

Thuis aan het werk

Milans eerste schoolweek ben ik nog vrij. Niet om op de bank te gaan Netflixen (dat zou ik ook niet kunnen denk ik), maar juist om hier thuis weer alles op orde te brengen, kleding uit te zoeken en lekker thuis te gaan werken. Dat kan ik nu ook, maar ik werk het beste als ik helemaal alleen ben. Ik werk bijvoorbeeld ook graag ’s morgens vroeg en die stilte is zó fijn. Meters maken, lekker vooruit werken en gaan. Nu lukt me dat veel minder omdat Patrick en Milan thuis zijn en ik in de woonkamer werk. Ik wil die week goed benutten om voor Business Bloggen te werken, te bloggen voor Squla en terStal en natuurlijk een planning maken voor het najaar voor Mamablogger.

Ik ben dus wel klaar voor dat nieuwe schooljaar en jij? Laat het me weten in de comments hieronder!

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 10 augustus 2016 / 06:16

  Nee, ik totaal niet hahaha. Ik ben zelf leerkracht en geniet echt dubbel en dik van de vakanties om weer de batterijen op te laten. Maar dat komt misschien omdat je als leerkracht meteen weer heel erg druk begint aan het nieuwe schooljaar… Wij krijgen de kinderen weer terug terwijl anderen hun kinderen weer afgeven en soms blij zijn dat ze weer naar school kunnen hihihi.

 2. 10 augustus 2016 / 06:47

  Aan de ene kant ben ik er ook aan toe, want van werken komt nu weinig, maar aan de andere kant zal ik de camping (waar ik nu al de hele zomervakantie zit), het vele buiten zijn met mijn kinderen en de mensen op de camping behoorlijk missen als de vakantie straks voorbij is. Nog maar anderhalve week helaas…..voorheen was ik altijd zes weken thuis en dan vond ik het ook lang duren, maar nu vind ik de weken echt voorbij gevlogen.

 3. 10 augustus 2016 / 07:07

  Ik heb nog geen kinderen maar kan me wel voorstellen dat 6 weken dan lang duurt. Wel heel fijn dat je nog een weekje de tijd hebt om alles op orde te krijgen!

 4. 10 augustus 2016 / 09:04

  Ik heb er ook weer zin in. Nog anderhalve week dan gaan ze hier weer naar school.