Home + DIY budget | Houten huisje als cadeau

DIY budget | Houten huisje als cadeau

Het werd wel weer eens tijd voor een nieuwe DIY budget. Dit keer heeft het alles te maken met verhuizen, want onze lieve buurtjes verhuizen over een week of twee en ik vind het echt heel erg. Ik zal ze ook zeker gaan missen als buren, maar ze blijven in de stad dus dat scheelt 😉

In ieder geval wilde ik iets leuks voor ze maken voor de verhuizing en toen ik afgelopen week de lettersjablonen van de Action kocht kreeg ik opeens een idee. Ontzettend simpel en makkelijk te maken, maar wel heel erg leuk vind ik zelf.

Ik ben een groot fan van steigerhout. Ik vind het mooi én je kunt er alle kanten mee op en dat was precies wat ik nodig had voor deze DIY. Naast het steigerhout had ik nog wat kleine dingetjes voor deze DIY nodig. Dit was het boodschappenlijstje:

  • Plank blanke steigerhout (€8,49 bij Praxis voor 250 cm), deze hebben we in drie gelijke stukken laten zagen;
  • Greywash (€2,79 bij Action)
  • Kwastjes (€0,49 bij Action)
  • Lettersjablonen (€0,79 bij Action)
  • Witte acrylverf (€1,99 bij Action)

Ik tekende met potlood het vormpje van het huisje en Patrick was zo lief deze even te zagen. Oh, en van Milan moet ik zeggen dat hij het zaagsel heeft opgeveegd 😉 Het huisje dat ik maakte heeft de volgende afmetingen: 19 cm breed (gewoon de breedte van de plank) en van de onderkant tot aan de punt van het dak 23 cm.

Na het zagen van het huisje en het schuren van de randen heb ik hem geverfd met grey wash. Ik houd echt van dat spul! Toen dat goed droog was kon ik met de sjablonen en de witte verf de tekst erop zetten.

Als het een cadeautje is kun je hem leuk inpakken in cellofaan, of dat leuke bruine papier en klaar ben je! Dat bruine papier kun je trouwens ook eerst bestempelen met een tekst zodat je het nog persoonlijker maakt.

 

Het houten huisje is ook wel heel leuk als kraamcadeau bijvoorbeeld. Ik hoop dat ze er blij mee zijn en dat jij iets had aan deze tip. Soms het heel simpel en ik zal het wiel ook niet hebben uitgevonden wat betreft deze DIY, maar je kunt er nog heel veel leuke DIY’s mee doen en  je hebt nog meer dan genoeg hout over om een last minute cadeautje te maken voor iemand 😉

Wat vind je van het houten huisje? Laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

Bewaren

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Reb
    11 augustus 2016 / 08:53

    Leuk 🙂 is toch gaaf om te krijgen!