Home + Met deze tips verkoop jij zo je kinderkleding op Marktplaats!

Met deze tips verkoop jij zo je kinderkleding op Marktplaats!

Als je mij al een tijdje volgt ken je vast de rubriek M’s outfits wel. Hierin laat ik ook vaak zien wat ik voor leuke, mooie merkkleding ik heb gescoord via Marktplaats. Want waarom zou je het niet doen? Je kan er echt supermooie stukken vinden voor een fijn prijsje en dan ben je toch een dief van je portemonnee als je het niet zou doen?

Maar andersom werkt het ook zo, want ik verkoop de kleding van M ook via Marktplaats en goed ook!

Daarom leek het mij leuk om mijn tips met jou te delen, want hoe meer je verdiend op Marktplaats, des te meer heb je om vervolgens weer te shoppen voor de kids, toch? Lees je mee?

 1. Om te beginnen verkoop ik pas kleding als M uit de hele maat is gegroeid. Nog niet zo lang geleden was dat maatje 104. Dan heb je een heel pakket en kan je iemand blij maken met een bijna complete garderobe.
 2. Merkkleding verkoopt het beste, maar ik ben ook fan van Zara. Ik let daarom heel erg goed op wat ik in de advertentietitel zet. Ik kom namelijk regelmatig advertenties tegen waar in de titel staat dat het om een groot pakket merkkleding gaat. Als je dan verder leest zie je soms wel drie items die van een merk zijn en de rest is van HEMA, Zara, H&M etc. Dat is natuurlijk niet erg, maar wees wel eerlijk.
 3. Wat je daarom ook kunt doen is het van elkaar scheiden. Biedt de merkkleding apart aan van de overige kleding. Je kunt in de advertenties wel wijzen op die andere advertentie en vermeldt erbij dat men je ook kan mailen voor beiden pakketten. Wanneer een pakket alleen merkkleding bevat wordt daar vaak ook hoger op geboden. Je zou dan een mooie prijs kunnen maken voor het andere pakket.
 4. Je kunt op Marktplaats tot acht foto’s uploaden. Benut deze ook! Zeker bij grote pakketten. Zorg daarbij dat de foto’s helder zijn en alles er goed op te zien is.
 5. Plaats de foto’s met de mooiste stukken als eerst en zorg ervoor dat de kleding er niet gekreukt op staat.
 6. Maak de foto op de vloer. Ik zie heel vaak dat foto’s op dekbedden worden gemaakt, maar dat zorgt ervoor dat je soms de kleuren niet goed ziet van de kleding omdat ze wegvallen tegen het dekbed. En het zorgt ervoor dat mensen niet zijn afgeleid.
 7. Maak foto’s ook foto’s van alleen de broeken, sweaters, t-shirts etc. Dat is lekker overzichtelijk.
 8. Vermeld in de advertentie wat je precies verkoopt. Dat is misschien even werk, maar ik haak af bij de advertenties waar verder niets bij staat. Als mensen oprecht geïnteresseerd zijn gaan ze je alsnog mailen met vragen. Dan kun je het net zo goed meteen in de advertentie zetten.
 9. Je ziet het steeds vaker, maar vermeld er ook bij dat bepaalde kledingstukken bijvoorbeeld altijd met de hand zijn gewassen, niet in de droger zijn geweest en/of uit een rookvrij huis komen. Huisdieren vind ik onzin, want die heeft bijna iedereen en die hebben de kleding toch niet gedragen?!
 10. Bewaar van schoentjes als het even kan het doosje en de bon en fotografeer die ook. Zeker bij kinderschoenen loont dat omdat die vaak niet eens zo lang gedragen zijn. Dat kan je op deze manier bewijzen. Daarbij zien mensen wel dat je er zuinig mee omgaat en dat verhoogt de verkoopkansen.
 11. Tot slot: wees eerlijk over eventuele vlekjes of gaatjes. Je zou het zelf ook niet leuk vinden om kleding thuis te krijgen waar je netjes voor hebt betaald die vervolgens niet voldoen aan je verwachting. Dat maakt het er niet leuker op.

Mij heeft het heel erg geholpen om de kleding op deze manier te verkopen en ik krijg er dan ook een goede prijs voor. Uiteraard zijn er altijd mensen die het proberen en voor een dubbeltje op de eerste rang willen. Daarom stel ik ook vaak een ‘bieden vanaf …..’ prijs in.

Koop/verkoop jij weleens kleding via Marktplaats? Hoe is dat bevallen en wat vind je van deze tips? Ik ben heel benieuwd! Laat een reactie achter in de comments hieronder.

mama, blogger, mamablogger, blog,

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. 1 juni 2015 / 11:24

  Wat een geweldige tips! Ik geloof dat het hier nu zo onderhand tijd wordt om mijn schouders eronder te zetten en met jouw tips zal het wel lukken, denk ik!

 2. 1 juni 2015 / 12:33

  Handige tips! Ik heb wel een paar keer geprobeerd om kleding via Marktplaats te verkopen, maar het lukte nooit. Misschien met deze tips wel, ik ga het binnenkort weer eens proberen!

 3. 1 juni 2015 / 16:25

  Goede tips! Ik denk trouwens dat mensen huisdiervrij erbij zetten omdat je met huisdieren toch nog vaak wat haren op kleren hebt zitten. Maar of het waar is. Ik kocht ooit een jasje waar ik de rooklucht gewoon niet uit kreeg!

 4. 5 juni 2015 / 10:33

  Ik zag je reactie bij een artikel van JoyfromJoyce dus dacht even zoeken naar het mp artikel. Er staan nog wel een paar tips bij die handig zijn. Ik verkoop ook geregeld via Mp kleding en soms koop ik wel eens iets.