Home + Meisje met de Parel of het Melkmeisje in je interieur

Meisje met de Parel of het Melkmeisje in je interieur

Nee, nieuw is het zeker niet, maar het Meisje met de Parel en het Melkmeisje van Johannes Vermeer zijn nog altijd razend populair. Ik spot ze nog steeds in verschillende interieurwinkels en zie ze regelmatig voorbij komen op diverse interieurgroepen op Facebook, maar ook op Instagram waar je heel veel accounts hebt met te gekke interieurs. Zelf hebben wij het Meisje met de Parel en het Melkmeisje ook in huis en ik dacht dat ik er wel was. Totdat ik gisteren nog een te gek item ontdekte. Ik was jarig, maar niet echt lekker. Toch ging ik met Chantal even thee drinken in ons, inmiddels, vaste stekkie; de Chocoladefabriek. Daar verkochten ze Delfts blauwe borden met het Meisje met de Parel! Ik kon het niet laten en kocht hem. Dat vormde de inspiratie voor dit artikel, want er is heel veel leuks te vinden.

Liefde voor de Hollandse Meesters

Mijn opa was een plateelschilder. Vroeger waren er in Gouda veel plateelfabrieken en mijn opa was dus schilder in één van die fabrieken. Die periode heb ik nooit meegemaakt, althans, niet dat ik mij kan herinneren, maar ik herinner mij wel de tijd dat hij thuis Delfts Blauw schilderde. Thuis kwam al het onbeschilderde, witte aardewerk binnen, wat vervolgens werd geschilderd door mijn opa. Als het klaar was werd het weer opgehaald en werd het elders afgebakken en verkocht. Veelal in souvenirwinkels. Naast al dat werk had mijn opa nog een grote passie: het schilderen van Vincent van Gogh schilderijen op tegeltableaus. Niet zozeer voor de verkoop, want er zijn er veel in de familie gebleven, maar simpelweg omdat hij ze zo mooi vond.

Een van die schilderijen hangt nu bij ons thuis. Ik zag hoeveel liefde hij altijd in zijn werk stak en hoeveel werk het ook kost om iets moois te kunnen maken. Prachtig vond ik het en dat maakte dat ik altijd een fan ben gebleven van de Hollandse Meesters. Voorheen meer van Van Gogh, maar de laatste jaren groeide de liefde voor “de meisjes”. Want ook dat zijn echt prachtige schilderijen.

Het schilderij van mijn opa dat bij ons thuis hangt. 

Interieur accessoires met het Meisje met de Parel en het Melkmeisje

Behang en behangcirkels

Naast de schilderijen zien we ook steeds vaker fotobehang van de meisjes. Wanneer iemand een kleine wand heeft is het natuurlijk ontzettend gaaf om deze te behangen met één van deze schilderijen. Niet iedereen heeft echter een muur waar dat op kan. Ook kun je het heftig vinden om zo’n muur te behangen. Het valt immers wel ontzettend op. Wat je ook steeds vaker ziet zijn behangcirkels. Ook heel erg mooi! Wij hebben iets vergelijkbaars gedaan op de slaapkamer. Het principe is hetzelfde, alleen is het bij ons geen behang, maar een sticker die Patrick heeft gemaakt op zijn werk. We zijn er nog steeds heel erg blij mee.

De IXXI

De IXXI is wat minder definitief dan behang en net zo gaaf. Je kunt deze net zo groot maken als je zelf wilt en mocht je hem zat zijn op een bepaalde plek, dan hang je hem zo weer op een andere plek.

Het dienblad

Dan de accessoires. Ik vond dit dienblad bij de Hollandwinkel. Er zijn verschillende varianten waar je heel veel leuke dingen mee kunt doen.

Kussens

Het schilderij van het Melkmeisje is lichter en dat is waarom die vaker terugkomt in ons interieur in de woonkamer. Op de bank ligt bijvoorbeeld ook een kussentje met het Melkmeisje. Misschien kopen we het Meisje met de Parel ook nog wel, maar ik ben bang dat het dan misschien een beetje teveel wordt. Deze kussentjes shop je in ieder geval bij Bol.

Textieldoek

Wij hebben het Melkmeisje als textieldoek boven de bank hangen, maar het Meisje met de Parel is net zo mooi. Het is weer eens wat anders dan een canvas. Ook deze vond ik bij Bol.com.

Ik heb helaas geen betere foto met goed licht, maar hier zie je een stukje van het doek boven onze bank. Wij kochten deze vorig jaar op een markt en zijn er nog steeds heel erg blij mee.

Bloempotjes

Oké, dit is er eentje uit mijn eigen archief, maar in 2018 maakte ik zelf deze bloempotjes. Online kocht ik servetten met de meisjes en die kun je heel gemakkelijk zelf op een simpel potje plakken. De complete DIY vind je hier.

Delfts blauw wandbord

En dan het wandbord dat ik gisteren heb gekocht. Het Meisje met de Parel én Delfst blauw, ik vind hem prachtig! Deze is van Heinen Delfts Blauw. Ik weet nog niet of we hem op gaan hangen of neer gaan zetten, maar ze krijgt een mooi plekje hier in huis.

Welke accessoire(s) vind jij het mooist? Of heb jij ook een mooie om te delen? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca Kenter

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca Kenter. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Schrijven is mijn grote passie en niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, op Mamablogger vind je alles wat hippe moeders bezig houdt!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *