Home + Massaal examen doen, hoe gaat dat?

Massaal examen doen, hoe gaat dat?

Als je mij al een tijdje volgt wist je waarschijnlijk wel dat ik gisteren examen moest doen. Een herexamen was het voor de module Online Communicatie. Een superleuk vak, maar helaas haalde ik het de vorige keer nét niet. En dat was even flink balen kan ik je vertellen. Je kunt beter zakken met een 4 dan dat je het op een paar tiende punt niet hebt gehaald. Dat is extra zuur.

Maar goed, gezakt is gezakt en ik had het natuurlijk ook in één keer moeten halen. Het is ook gewoon een leuk vak!

Het eerste examen was afgelopen juni en gisteren ging ik dus voor de herkansing. Ik heb drie weken  lang ieder vrij uurtje geleerd. Hele schema’s uit mijn hoofd geleerd, ezelsbruggetjes bedacht en veel hardop gelezen. En hoewel ik er een beter gevoel over heb dan de vorige keer kan ik nog steeds niet met zekerheid zeggen of ik het gehaald heb. Ik heb wel een bepaald gevoel, maar ik ga dat niet hier zeggen.

Toch kreeg ik een hoop vragen de afgelopen tijd, want hoe werkt dat nou, examen doen in de Jaarbeurs?

Ik heb daarom foto’s gemaakt om jullie te laten zien hoe zo’n examen er aan toe gaat. Een beetje meekijken vanaf mijn examenplek dus!

Daar zijn we, bij de ingang van de Jaarbeurs. Even diep ademhalen. Als ik hier weer loop heb ik het achter de rug. Ik was wel rustiger en zekerder van mezelf dan de vorige keer. Op naar Hal 1!

Bij de hal hangen borden waarop staat waar je heen moet. de zaal is onderverdeeld in blokken en binnen die blokken zijn rijen. Ik zat in blok 31, helemaal achterin de hal.

Hier zat ik en ik was één van de eersten die er waren bij Online Communicatie. Dit was echter maar een klein stukje van de hal.

Hier zie je iets beter hoe groot het is en dan is dit ook maar de helft van de ongeveer van de hal. Toch vind ik het wel mooi, al deze mensen doen hun best ergens voor om welke reden dan ook, maar iedereen is zo gemotiveerd.

Ik klets nog even wat met de andere studenten en we hebben het over het vorige examen. Nu wordt het toch wel spannend. Ik probeer me nog even goed te concentreren en neem nog wat aantekeningen door. Mijn legitimatie en uitnodiging liggen op de hoek van de tafel, dit moet, want anders mag je niet deelnemen. Verder heb ik natuurlijk een pen nodig en heb ik wat drinken staan.

Hierin zit het examen, spannend! Vanaf hier ging mijn telefoon uit en was het meteen ook stil in die grote zaal. Na afloop heb ik geen foto’s gemaakt.

En nu kan ik er niets meer aan veranderen en alleen maar heel hard duimen. Ik verwacht de uitslag rond de Kerst, maar heb besloten pas na de Kerst te gaan kijken. Eerst even genieten van de feestdagen. Tenminste, dat hoop ik!

Ik hoop dat je het leuk vond even mee te kijken met het examen. Herinneren jullie je examens nog?

mama, blogger, mamablogger, blog,

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Reb
    22 november 2015 / 12:21

    Hopelijk heb je het gehaald.
    Het lijkt mij maar niks, zo’n grote opstelling..