Home + Mama’s Carrière | In 2019 de ideale baan? Zo doe je dat!

Mama’s Carrière | In 2019 de ideale baan? Zo doe je dat!

Afgelopen week las ik ergens dat het vooral mannen zijn die voor 2019 doelen hebben gesteld met betrekking tot hun werk. Mannen willen vaker dan vrouwen een beter betaalde baan en maken er ook echt werk van. Ik schrok daar best wel van, want waarom doen vrouwen dat minder? Wachten wij teveel af? Zijn we bang om “nee” te horen of is er wat anders aan de hand?

De ideale baan in 2019? Natuurlijk kan dat!

Ik heb het vaker gezegd, maar ik vind het oprecht jammer dat vrouwen minder werk lijken te maken van hun carrière dan mannen. Ik vind het zelf heel belangrijk om financieel onafhankelijk te zijn en ik wil mijn eigen boontjes goed kunnen doppen als Patrick bijvoorbeeld wat zou overkomen. Daar gaan we natuurlijk niet vanuit, maar het kan. We hebben twee koophuizen en levensverzekeringen, maar ik wil er zeker van zijn dat ik de kinderen hetzelfde kan blijven geven. Dan heb ik het niet over spullen, maar wel over een vertrouwd huis, goed eten, een studie met alles wat daarbij hoort en een spaarpotje.

Ik lees nog steeds heel veel verhalen van vrouwen die hun vertrouwde financiële basis kwijt zijn na een scheiding of het verlies van hun partner. Je bent al zoveel verloren, dat is al verschrikkelijk genoeg.

Tot slot vind ik mijn werk leuk en vind ik het heerlijk om aan het werk te zijn met collega’s. Nu ga ik er weer teveel op in en herhaal ik wat ik al zo vaak heb gezegd, maar ik vind het gewoon belangrijk.

Ik begrijp wel dat vrouwen het lastiger vinden in combinatie met de opvoeding van hun kinderen. Je wilt niet teveel missen van je kinderen, want daar heb je ze niet voor gekregen. Dat vond ik ook heel lastig. Als moeder heb je nog te vaak het gevoel in een spagaat te zitten. Een spagaat tussen werk, je ontwikkelen op je werk en de kinderen. Mannen hebben dat veel minder. Daarnaast zijn vrouwen vatbaarder voor de mening van anderen dan mannen.

Minder uren werken betekent ook dat je je minder snel kunt ontwikkelen zodat het langer duurt voordat je je doelen hebt bereikt. Het is echt lastig, maar toch besloot ik begin 2018 om het een kans te geven en 32 uur te gaan werken in plaats van 20 uur. Behoorlijk wat meer, maar ik ging ervoor. Dit heeft uiteindelijk heel veel opgeleverd en dat binnen een jaar!

Wil jij dat ook? Dan zijn dit mijn tips;

Mijn tips

  • Bespreek met je partner wat anders zou kunnen. Zou hij misschien minder of thuis kunnen werken zodat jij wat meer zou kunnen werken? Bij ons lukte dat en dat heeft gunstig uitgepakt.
  • Misschien kun je nu niet meer werken bij je huidige werkgever, maar zou je in die extra tijd een cursus of opleiding kunnen doen.
  • Bespreek dit op je werk en vertel wat je ambities zijn. Dat is eng, dat vond ik ook, maar het helpt wel. Als jij niets zegt, weet jouw leidinggevende ook niet welke kant je op wil en denkt hij/zij dat je het wel prima vindt zoals het nu gaat.
  • Begin met kleine doelen. Die ene cursus, iets meer uren erbij, dat ene project afronden etc. Die kleine doelen brengen je steeds een stapje verder en geven je ondertussen genoeg uitdaging. Als je maar niet blijft hangen in een situatie waar je je niet meer prettig in voelt.
  • Heb geduld. Je krijgt niet opeens een mega loonsverhoging. Dat heeft tijd nodig. Je moet laten zien wat je in je mars hebt.
  • Ga het gesprek aan en vraag om feedback.
  • Wees duidelijk in wat je wilt en draai er niet omheen.

Bij die laatste tip past dit boek heel goed. Ik schreef er een paar maanden geleden al over, maar dit boek slaat de spijker op zijn kop;

Echt, jij kunt ook alles bereiken als je er echt voor gaat! Mij is het afgelopen jaar ook gelukt met dank aan mijn werk. Ik heb een heel goede werkgever en ben heel blij met alle kansen die ik het afgelopen jaar heb gekregen en nog steeds krijg. Dat gun ik jullie ook!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.