Home + Geld & Budget | Hoeveel vakantiezakgeld voor de kinderen en vakantiebudget voor ons?

Geld & Budget | Hoeveel vakantiezakgeld voor de kinderen en vakantiebudget voor ons?

Onze ervaring van vorige vakanties is dat de jongens op iedere straathoek iets zien dat ze graag willen hebben. Van speelgoed tot ijsjes, op het moment dat ze het zien zetten ze hun zinnen erop en willen ze dat wij onze portemonnee trekken. Dat doen we natuurlijk niet, want we willen wel op ons budget zetten. Daarom hebben we besloten de kinderen vakantiezakgeld te geven. Voor onszelf hebben we ook een budget vastgesteld. De bedragen lees je in dit artikel.

Vakantiezakgeld voor de kinderen

Hoe bepaal je de hoogte van het vakantiezakgeld voor kinderen (overigens ook wel ‘ijsjesgeld’ genoemd)? De volgende rekensom wordt bij jonge kinderen vaak geadviseerd: de hoogte van het wekelijkse zakgeld x het aantal weken dat je met vakantie gaat. Stel dat je kind €2,- per week krijgt en je gaat twee weken met vakantie, dan bedraagt het extra zakgeld €4,-. Dat bedrag wordt hoger naarmate de kinderen ouder worden.

Bij basisschoolkinderen is het gemiddelde bedrag ongeveer €30,- per vakantie en bij middelbare scholieren gemiddeld €45,-

Wij hebben besloten het bedrag voor zowel Milan als Floris gelijk te trekken en ze ieder €30,- te geven.

Een eigen etui als portemonnee

Om ze te verrassen heb ik twee canvas etuis besteld en met sjablonen en een zwarte stift heb ik deze gepersonaliseerd. Hier kunnen ze hun zakgeld en wisselgeld in bewaren.

Wat mogen ze ervan kopen?

Als het aan Milan ligt wordt het geld in één keer uitgegeven, voor Floris is geld heel abstract. Het is hun geld, maar we willen er toch een beetje op sturen. Er mogen geen vier ijsjes per dag van worden gekocht en we zullen ook adviseren het niet in één keer uit te geven en al helemaal niet aan het begin van de vakantie. De afspraak is op = op!

Ons vakantiebudget

We hebben ons eigen vakantiebudget, net als voorgaande jaren, vastgesteld op €100,- per dag. Hier proberen we zoveel mogelijk van te doen, maar we hebben ook het één en ander van tevoren gereserveerd en betaald:

 • Entree voor de uitjes voor de eerste week vakantie
 • Tickets voor de boot naar Texel
 • Parkeervignet voor Texel
 • Uitjes die we gepland hebben op Texel
 • Een milieusticker en wegenvignet (we gaan namelijk nog wat leuks doen!)

Dit scheelt al enorm in de kosten, omdat we die niet meer hoeven te maken. Ook hebben we wat boodschappen gehaald en besteld om mee te nemen.

Dit jaar ben ik weer van plan een kasboek bij te houden zodat jullie na de vakantie terug kunnen lezen of we het daadwerkelijk hebben gered met dit budget.

Geven jullie de kinderen vakantiezakgeld en wat is jullie vakantiebudget of doen jullie daar niet aan? Ik ben benieuwd naar de bedragen die jullie hebben bepaald. Klets mee in de comments hieronder.

liefs

 

 

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. A.
  22 juli 2021 / 22:19

  Ik ben even benieuwd hoeveel dagen jullie vakantie hebben (à €100 per dag). Ik heb voor onze eigen vakantie van 12 dagen € 500 (spaar)geld gereserveerd. Dat is excl boodschappen (die zouden we thuis ook moeten doen) en benzine. Op de camping waar we naar toe gaan is veel vermaak dus dat scheelt wel in het aantal uitstapjes.
  De kinderen hebben van ons geen geld gekregen, wel van oma. En als ze verder nog iets willen kopen kan dat van hun zakgeld.

  • Marisca
   Auteur
   23 juli 2021 / 06:02

   Hoi,

   Wij gaan ook 12 dagen weg en van dit budget willen we ook eten en het liefst ook benzine betalen. We gaan kijken of we het redden. Sommige uitjes hebben we al gereserveerd en betaald, ik denk dat het wel gaat lukken.

   Groetjes,
   Marisca