Home + Mama’s Musthave | ‘Nederland heeft alles’ van Bas Smit en Nicolette van Dam

Mama’s Musthave | ‘Nederland heeft alles’ van Bas Smit en Nicolette van Dam

Nederland heeft alles! Ik ben blij dat steeds meer mensen dat zien, want ons kleine landje heeft ontzettend veel te bieden. Ik schrijf zelf regelmatig over leuke uitstapjes en maak ieder jaar een lijst met 42 gratis en low budget uitjes, maar zelfs dat dekt nog niet de lading. Er is gewoon nog veel meer te ontdekken! En dat is precies wat Bas Smit en Nicolette van Dam willen laten zien met hun boek ‘Nederland heeft alles’. Samen trokken zij van provincie naar provincie en bezochten zij de meest leuke en unieke plekken. Ook plekken waar wij regelmatig komen, echt heel leuk om te zien, maar ik was ook benieuwd naar de rest. Daarom bestelde ik het boek in de pre-order en inmiddels is ‘ie binnen. Wat we ervan vinden, lees je in deze review.

Makkelijk meenemen

Het boek heeft een klein formaat en past gemakkelijk in je tas. Kijk maar even naar de lolly die ernaast ligt voor de verhoudingen. Dit formaat is handig wanneer je bijvoorbeeld een weekendje weg bent en je de omgeving wilt verkennen, dan stop je het boek gewoon in je tas.

De inhoud

Maar dan de inhoud. Per provincie vind je gemiddeld 10 pagina’s vol met tips. Niet alleen leuke uitstapjes, maar ook toffe plekjes om te eten, te shoppen en te overnachten. De hoofdstukken zijn kleurrijk, staan vol met foto’s en worden afgesloten met een persoonlijke to-do lijst van zowel Bas als Nicolette.

Wat ik zelf heel leuk vind is dat Bas is geboren in het dorp Haastrecht, dat ligt naast mijn woonplaats Gouda. Zijn ouders hebben een winkel in Gouda waar ik zelf regelmatig kom. Hij noemt ook veel leuke plekken en to do’s in Gouda en rondom Gouda. Het maakt stiekem best een beetje trots dat we ook hier in de omgeving zoveel leuks te bieden hebben. Zo wordt maar weer eens duidelijk dat we in Nederland ook heel veel te bieden hebben buiten alle grote steden.

Zelfs de Cantharel staat erin! 

Waarom dit boek een Mama’s Musthaves is

 • Het boek staat vol met ontelbare tips
 • Deze tips zijn ook nog eens ontzettend divers dus je vindt er voor ieder wat wils
 • Korte stukjes tekst die je snel en makkelijk kunt scannen, wat je niet zo leuk vindt kun je daardoor gemakkelijk overslaan zonder wat te missen
 • Er staan uitjes in voor ieders budget
 • Ik vertelde het al, maar je neemt het boek gemakkelijk mee
 • Wat leuk is is dat ze deze plekken ook daadwerkelijk zelf hebben bezocht, het voelt daardoor alsof je wordt meegenomen
 • Deze tips zijn ook leuk wanneer je zelf geen kinderen hebt
 • Je vindt in het boek ook heel veel toffe natuurtips
 • Achterin het boek kun je aangeven welke provincies je hebt ontdekt, avonturen sparen!

Het klinkt misschien een beetje cheesy, maar dit boek heeft alles en laat alles zien. Wat is Nederland toch een heerlijk land en wat is dit een gaaf boek geworden! Met recht een musthave die je wilt hebben!

liefs

 

 

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Bianca
  7 juli 2021 / 07:55

  Ik heb het boek ook en het is een erg leuk en vooral handig boek.

  • Marisca
   Auteur
   7 juli 2021 / 10:03

   Dat is het zeker, we gaan er denk ik een hoop plezier van hebben!