Home + Mama’s Musthave | Het Structuurjunkie dagboek!

Mama’s Musthave | Het Structuurjunkie dagboek!

Als kind en als puber hield ik jarenlang een dagboek bij. Soms dagen achter elkaar en soms dagen niet, maar tijdens de verhuizing heb ik er een aantal gevonden die allemaal vol waren. Naarmate ik ouder werd verdwenen de dagboeken en inmiddels is mijn blog mijn dagboek. Tegelijkertijd heb ik de behoefte om zo nu en dan echt te schrijven met pen en papier, maar ik heb ook geen zin (en tijd) meer om hele verhalen te pennen. Het is bewezen dat wanneer je iedere dag even stilstaat bij je dag en waar je dankbaar voor bent, je veel bewuster en gelukkiger leeft. Maar hoe doe je dat dan zonder uitgebreide verhalen? Met het Structuurjunkie dagboek dus!

Het Structuurjunkie dagboek als invulboek

Als je mij al een tijdje volgt weet je dat ik een groot fan ben van de Structuurjunkie collectie van Cynthia Schultz. Ik heb de planner (en zo gebruik ik de planner), de planner extra’s, het werkboek en het notitieboek. Het is duidelijk, ik ben een fan ?. Ik was dan ook heel erg benieuwd naar het dagboek. Zou deze wat voor mij zijn? Het antwoord is volmondig ‘ja’, want in dit dagboek sta je iedere dag stil bij de leuke en minder leuke dingen van die dag, maar je hoeft geen hele verhalen te schrijven. Je hoeft zelfs niet eens te beginnen met ‘lief dagboek’ ?.

De binnenkant van het dagboek

Je kunt op iedere gewenste datum beginnen. Ik begin op 1 januari en wil hem het hele jaar door invullen. Vervolgens begin je met het toekennen van een aantal “sterren” van 1 t/m 5 voor slaap, humeur, hydratatie, beweging en productiviteit. Dat is iedere dag hetzelfde. Vervolgens worden je drie vragen gesteld:

  • Vandaag was ik dankbaar voor:
  • Minder leuk was:
  • En verder:

De laatste vraag is iedere dag anders, bijvoorbeeld:

  • Wat gaf voldoening vandaag?
  • Fout gedaan vandaag?
  • Het weer vandaag?
  • Wie of wat had de grootste invloed op je dag?
  • Hoe was je avondeten vandaag?
  • Dit was vandaag motiverend:
  • Had je een drukke dag vandaag?

Etc.

Eigenlijk zijn het heel simpele vragen die je zelf ook had kunnen bedenken, maar je staat er nooit zo bij stil als wanneer het je letterlijk gesteld wordt.

Het pixeldagboek

Naast deze vragen voor iedere dag vind je in dit Structuurjunkie dagboek ook pixeldagboeken. Ik had daar nog nooit van gehoord, maar ik ben benieuwd of het voor mij gaat werken.

Met deze pixeldagboeken geef je iedere dag een kleur en kun je invullen hoe je hebt geslapen, hoe je hebt gesport en hoe je humeur was. Er is ook een blanco pixeldagboek. Ik wil deze gaan gebruiken voor energie en/of productiviteit.

Zoals je ziet bepaal je zelf de kleuren en hoef je dagelijks alleen maar de juiste kleur in te vullen. Na twee of drie maanden geeft dit al zo’n goed beeld!

Op het nachtkastje

Het dagboek ligt bij mij op het nachtkastje en iedere dag moet ik deze even invullen. Een goed begin van 2021!

Het Structuurjunkie dagboek is (online) te koop bij Bruna, Ako, Bookspot en Libris.

liefs

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *