Home + Lifestyle | Zo gebruik ik mijn Structuurjunkie planner

Lifestyle | Zo gebruik ik mijn Structuurjunkie planner

De afgelopen weken had ik mijn Structuurjunkie planner meer dan nodig. Er kwamen heel wat kijkers voor ons huis op verschillende dagen, Patrick moest een paar keer naar de tandarts en de kaakchirurg, we moesten weer meer thuis gaan werken (dus die planning werd wat aangepast) en de afspraken namen weer toe. Ook wilde ik wat meer structuur aanbrengen in het bloggen, want dat leek de laatste maanden nergens op. Er kwamen wel iedere dag nieuwe artikelen online, maar die waren dan vaak de avond ervoor nog geschreven. Het was tijd om meer aandacht te besteden aan een goede planning. Zo gebruik ik mijn Structuurjunkie planner nu.

Iedere zondag plannen en stickers plakken

Ik heb het wel vaker gezegd: ik word heel erg blij van een beetje creatief bezig zijn. Geen uitgebreide creaties, maar gewoon een beetje rommelen vind ik al heerlijk. Lekker met mijn handen bezig zijn in plaats van turen naar schermpjes, want zo zagen de afgelopen maanden er namelijk ook uit. Teveel achter de computer zonder enige vorm van structuur. Iedere week vul ik de familieplanner trouw in, waarom deed ik dat dan niet met mijn fijne Structuurjunkie planner? Daarom nam ik mij voor om iedere zondag een half uurtje te pakken om lekker te gaan plannen. Alles wat er in mijn hoofd zit moet worden opgeschreven. Alleen dat geeft al heel veel rust. Met alleen plannen vind ik de planner een beetje saai en daarom ga ik helemaal los met stickers en plak ik iedere week mijn favoriete foto van de week ervoor in de planner.

Wat schrijf ik op in mijn planner?

In mijn Structuurjunkie planner schrijf ik het volgende:

  • Mijn werkdagen en tijden en op welke dagen ik thuis of op kantoor werk
  • Toetsen van Milan
  • De dagen dat Milan huiswerk in moet leveren
  • Afspraken
  • Dingen die ik die week echt moet doen (denk aan telefoontjes, een kaartje sturen, een afspraak plannen etc.)
  • Mijn blogplanning: welke blog komt op welke dag online (ik bedenk nu dus de onderwerpen voor een week vooruit)
  • Samenwerkingen
  • Alle zaken die ik echt niet moet vergeten

De roze post-its

Als ik dingen écht niet mag vergeten zijn de roze post-its er om mij te redden. Deze vallen op en plak ik op of boven de dag waarop ik dit niet mag vergeten.

Foto’s plakken

De foto’s zijn overigens ook een ding: iedere week plak ik mijn favoriete foto van de week ervoor in de planner. Het voelt daarmee een beetje als een dagboek. De fotostickers print ik uit met de HP Sprocket. Hier ben ik zo onwijs blij mee!

Iedere week een beetje fröbelen in mijn planner werkt voor mij dus heel erg goed omdat het helpt mijn gedachten te ordenen. Inmiddels hebben we de afspraak dat hij open op een kastje ligt zodat Patrick en Milan er ook in kunnen kijken. Ideaal.

Oh ja, en als ik nog wat toe wil voegen of ideeën uit wil werken gebruik ik ik de Planner Extra’s.

Hoe gebruik jij je planner? Of heb je misschien helemaal geen planner? Laat het me weten in de comments hieronder.

De linkjes in dit artikel zijn zogenoemde affiliate linkjes. Dat betekent dat wanneer jij wat via deze linkjes koopt in de betreffende webshop, ik daar een kleine commissie over ontvang. Dat zijn geen grote bedragen, maar dit soort bedragen gebruik ik om de hosting voor Mamablogger van te betalen bijvoorbeeld of ik koop er items van die ik aan jullie kan laten zien op Mamablogger. Dit kost jou overigens niets extra. 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *