Home + Mama’s Musthave | Eenvoudig Leven Agenda voor 2020

Mama’s Musthave | Eenvoudig Leven Agenda voor 2020

Aan het einde van het jaar willen we graag nog de doelen halen die we ons aan het begin van het jaar hadden gesteld. We beginnen een nieuw jaar vol goede voornemens en doelen, vervolgens verdwijnen ze een beetje naar de achtergrond en de laatste maanden van het jaar realiseren we ons dat het jaar wel heel erg snel is gegaan en dat er nu echt werk aan de winkel is als we nog wat van onze doelen willen halen. We willen wel stilstaan bij deze doelen, maar gaan mee in de waan van de dag. Omdat ik de laatste maanden veel bezig ben met een veranderende mindset wil ik de Eenvoudig Leven Agenda met jullie delen. Met deze agenda wordt het sowieso een stuk gemakkelijker om je grote en kleine doelen te behalen.

Wat is de Eenvoudig Leven Agenda?

We kunnen op bijna iedere straathoek een agenda kopen, maar sinds een paar jaar is een agenda niet meer gewoon een agenda waarin je je afspraken noteert. We zetten onze doelen erin en er is ruimte voor zelfreflectie. Zelf schreef ik een tijd lang drie dingen per dag op waar ik dankbaar voor was. Of ik evalueerde bepaalde dingen op mijn werk en noteerde deze in een apart boekje. Op een gegeven moment had ik wel vier verschillende boekjes. Niet erg, maar het was handiger geweest als ik deze dingen had kunnen bundelen.

De Eenvoudig Leven Agenda is gemaakt om jouw leven structuur en focus te geven. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer we onze doelen opschrijven, de kans groter is deze te halen. Ook heeft ons brein de neiging om de negatieve dingen te benadrukken. Dat laatste herken ik wel. Door iedere dag of week stil te staan bij de dingen die wel goed gaan (hoe klein ook) train je je brein anders te gaan denken.

Nu zijn er veel mensen die het lastig vinden om de agenda iedere week in te vullen. Toch kun je iedere keer weer beginnen en helpt het natuurlijk ook als je vooruitgang ziet.

Eyeopeners

Ik bladerde de agenda door en het model van eenvoud was voor mij wel een eyeopener. Hierin vind je twee principes: die van eenvoudig zingeving en principes van versnippering.

Verder heeft iedere maand een thema welke wordt ingeleid met een stuk tekst om eens goed over na te denken. Ik denk dat dat wel past in de mindset trend die we nu zien. We hebben de wereld binnen handbereik, zijn enorm overprikkeld van alle informatie die we tot ons krijgen, worden beïnvloed waar we bij staan en zijn constant moe door alles wat we van onszelf eisen. Dit laat ons nadenken over wat er echt toe doet. Dat doe ik in ieder geval veel te weinig.

En wist je dat 23% minder doen veel effectiever is? Ook daar lees je meer over in de Eenvoudig Leven Agenda.

Praktisch

Dan het praktische deel van de agenda. Hij moet natuurlijk wel lekker in te vullen zijn. Er is genoeg schrijfruimte voor afspraken en zelfreflectie. De pagina’s zijn eenvoudig en clean. Iedere week kun je aan de hand van thema’s grote en kleine doelen opschrijven. Dan kan variëren van meer tijd doorbrengen met je gezin tot het afronden van dat ene project op je werk. Ook hier is meer dan genoeg ruimte voor.

Aan het einde van de agenda vind je ruimte voor de weekevaluaties. Omdat die allemaal achterin staan heb je aan het einde van het jaar een goed overzicht van de vooruitgang die je hebt gemaakt.

Als jij komend jaar écht goed aan de slag wil gaan met je doelen en je wat meer bewust wil leven, is dit de ideale agenda. Vorig jaar kwam hij voor het eerst uit en de reacties waren toen al heel positief. Dit jaar zijn er nog wat verbeteringen aangebracht zodat hij nog fijner is om te gebruiken.

Je kunt de agenda onder andere bestellen bij Bol.com.

Succes alvast met het behalen van je doelen!

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *