Home + Kinderbijslag: het bedrag is wat hoger én in oktober besteden we het altijd anders

Kinderbijslag: het bedrag is wat hoger én in oktober besteden we het altijd anders

Komende week wordt de kinderbijslag weer gestort. Een moment waar veel ouders naar uit kijken en laten we eerlijk zijn, het is natuurlijk ook wel erg lekker meegenomen. Ik heb weleens met jullie gedeeld hoe wij de kinderbijslag besteden en eigenlijk is dat in de loop van de tijd niet veranderd. Behalve in oktober. Dan hebben we een heel andere bestemming voor de kinderbijslag…

Een hoger bedrag

Afgelopen jaar deelde ik al met jullie dat de bedragen van de kinderbijslag dit jaar omhoog zouden gaan. Volgens mij zijn de bedragen nog iets gewijzigd na dat artikel. In ieder geval zijn de bedragen in juli omhoog gegaan en omdat we altijd achteraf uitbetaald krijgen, krijgen we komende week dus het nieuwe bedrag gestort. Dit zijn de bedragen:

 

Eerlijk is eerlijk, het is mooi meegenomen en toch een flink bedrag. De rest van het jaar wordt dit extraatje gewoon op de hoop gegooid. Het is niet zo dat we erop wachten om er kinderkleding- en schoenen van te kopen. Dat doen we gewoon wanneer het nodig is. In oktober is dat echter anders, want beide jongens zijn in oktober jarig en dan komt de kinderbijslag extra goed uit!

Waar geven we de kinderbijslag van oktober aan uit?

Aan de verjaardagen van de jongens dus! Ze zijn allebei half oktober jarig wat betekent dat dit een heel dure maand is. Daar gaat het geld van de kinderbijslag in zijn geheel wel aan op. Het feestje van Milan inclusief eten en drinken, uitnodigingen, cadeautjes, traktaties, boodschappen voor de visite, de taarten en we doen altijd wat leuks met zijn vieren. We vieren de verjaardagen altijd uitgebreid en daar leggen we het geld van de kinderbijslag bij.

Nu zou dat best wat minder kunnen. Bijvoorbeeld een minder duur feestje en we hoeven niet perse iets leuks te gaan doen met zijn vieren. Dit doen we al heel veel dus de jongens missen niets als we dat nu niet zouden doen. Misschien doen we dat wel meer voor onszelf. De andere kant is dat ik het fijn vind dat we dit voor hen kunnen doen. Ik word er heel gelukkig van en hoop dat de jongens voelen dat we oprecht blij zijn dat we dit voor ze kunnen doen en dat het vieren van een verjaardag speciaal is. Dat is niet vanzelfsprekend, hoe jong je ook bent. We willen mooie herinneringen maken met elkaar.

Tot slot kan ik er ook mijn creativiteit in kwijt. Het is heerlijk en ontspannend om een paar uur te rommelen aan een traktatie en iets te maken. En daar ga ik dan totaal op los haha.

Oktober staat dus in het teken van de verjaardagen van de jongens en die kosten geld. Toch best fijn dat we dan begin oktober een extraatje krijgen van onze overheid 😉

Wat doen jullie met de kinderbijslag? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 Reacties

 1. Christine
  26 september 2019 / 05:51

  Logisch in jullie geval, twee verjaardagen uitgebreid vieren kost inderdaad nogal wat, fijn dat je er dan niet vooraf voor hoeft te sparen en de kinderbijslag ervoor kunt gebruiken!
  Bij ons gaat het het hele jaar door bij de grote hoop, niet specifiek dus voor een onderwerp..

  Ben opgevoed met verjaardagscadeau’s van maximaal €35,- en Sinterklaas werd met maximaal €25,- pp gevierd. Nu deelde je vorige week alvast een cadeaulijst voor Floris en je sloot af met dat je het verder nogal lastig vond.. maar ik snapte niet goed waarom. Uit eerdere jaren weet ik dat je een bepaald budget hebt voor de cadeaus, maar dat hoeft toch niet op? Zeker niet als ze zo klein zijn en de waarde toch nog niet uitgedrukt wordt in euro’s? Maar daarin ben ik dan zeker iets makkelijker.. we hadden voor de vierde verjaardag van de oudste maar een heel kort lijstje. Een nieuwe schooltas (van opa en oma) en ze is gek op stickeren, kleuren en kleien.. dus dat gaven we door aan de ooms en tantes. Ze werd enorm verwend met allemaal knutselmateriaal en wij wisten echt niet wat we haar nog moesten geven. Werd uiteindelijk een puzzel en een tweedehands fiets op marktplaats. Viel ruim in ons budget voor verjaardagscadeau’s, maar dat was prima, ik voelde zeg maar niet de noodzaak om er nog wat bij te zoeken omdat ik persé dat ene bedrag wilde spenderen! We zijn nu zeven maanden verder en er zijn nog steeds dichte cadeaus, zo enorm was ze verwend! Ik ben wel benieuwd hoe jij aankijkt tegen het fenomeen: als een verjaardagscadeau de helft van mijn budget is is dat prima versus ik moet er dan iets bij zoeken om het hele budget uit te geven..
  Als ze ouder worden begrijp ik overigens dat ze zelf inspraak krijgen en er wel voor zorgen dat het hele bedrag op gaat 😉

  • 26 september 2019 / 06:37

   Hoi Christine,

   Bedankt voor je reactie en goede vraag, want ik bedoelde wat anders met lastig. Namelijk dat ik niet zo goed wist iets anders te vragen/te bedenken. Veel mensen vragen nu of we nog wensen hebben, maar ik zou het verder echt niet weten behalve dit, meer omdat het niet echt een uitgebreid lijstje is waarin ik mensen van veel tips kan voorzien.

   Als een cadeau binnen budget valt is dat een mooie meevaller en voel ik ook niet de noodzaak meer uit te geven 😉 Floris heeft het inderdaad toch nog niet door. Milan is zich er echter wel bewust van, dus we proberen er wel rekening mee te houden dat de bedragen bij elkaar liggen. Milan zoekt nu zelf zijn cadeaus uit en weet de waarde van wat hij vraagt omdat ze op school nu leren rekenen met geld. Hij is op het punt gekomen dat hij alles op een weegschaal legt en kijkt of het “eerlijk” is. Hij noemt nu wat dingen, wij kijken wat het kost en zorgen dat de bedragen in ieder geval bij elkaar liggen.

   Hoop dat ik het zo wat heb kunnen verduidelijken en zal er in het vervolg op letten dat ik dat in de blogs ook doe. Ik snap de verwarring wel, maar dan zit het zo in mijn hoofd wat ik bedoel dat het voor mij heel logisch is.

   Groetjes,
   Marisca

   • Christine
    26 september 2019 / 16:08

    Duidelijke uitleg, dit, dankjewel! Trouwens, dat geeft toch niks? Ik heb daar heel veel last van, een hak op de tak verhaal is bij mij standaard, dus door te vragen is het nu voor twee kanten helder hoe je het dan wel bedoelde.. 😉
    Ik werd me rond m’n zevende/achtste ook goed bewust van de geldwaarde, dus dat herken ik zeker hoe Milan nu ermee omgaat!
    Wij waren dus ook inspiratieloos voor de oudste voor cadeaus. We hebben toen tegen de familie en vrienden gezegd: dit vindt ze nu leuk, kijk maar of je iets daarvan geeft, of zelf iets verzint. En dat werd heel goed ontvangen, door zowel de gevers als de kleine krijger 😉 En zeker omdat ze op deze leeftijd nog geen verlanglijstje maken kun jij het als ouder verzinnen, of juist de keus laten bij de gever (en evt wel de interesses/voorkeuren doorgeven van het kind). En iedereen zei er steeds bij dat ze de bon ervan hadden voor als we het al hadden, maar alles was nieuw voor haar! Was voor ons voor herhaling vatbaar!

 2. Wendy
  26 september 2019 / 12:52

  Mijn jongens zijn 13 en 11 jaar. Wij hebben ook een vast bedrag voor cadeau”s. En als ze niets weten krijgen ze gewoon het geld om in de spaatpot te doen. Van de opa’en oma”s hebben ze altijd geld gekregen. Ik vind het jammer om maar perse een cadeau te willen geven en waar ze vervolgens misschien niets meer mee doen. Dan liever het geld in de spaarpot. Later hebben ze het nog hard nodig. En de jongens zijn er net zo blij mee als met een cadeau.