Home + Mama’s Gadgets | Je foto’s, bestanden en werk altijd bij je zonder laptop

Mama’s Gadgets | Je foto’s, bestanden en werk altijd bij je zonder laptop

Je hebt het me weleens vaker horen zeggen: wie zegt dat alleen mannen van gadgets houden? Wij vrouwen kunnen er ook wat van, zeker als het ons leven een stuk makkelijker maakt. Ik zucht weleens tegen Patrick dat hij “alleen maar” hoeft te werken. Ik werk ook, en relatief veel, maar doe ook het huishouden, neem de meeste zorg voor de kinderen op mij etc. Alle beetjes helpen haha, al heb ik nu een gadget voor je die niet een beetje helpt, maar heel erg veel. En dat terwijl je er misschien helemaal niet stil bij zou staan. Het gaat om een SSD waar jij binnen een paar seconden niet alleen al je foto’s op kunt slaan, maar waarop je ook je werk en belangrijke bestanden opslaat zodat je ze altijd bij de hand hebt zonder een laptop mee te hoeven nemen!

Wat is een SSD en waarom zou je een SSD kopen?

Ik hoor je denken “wat is een SSD en waarom zou je er eentje kopen?”. Je zou een SSD kunnen vergelijken met een externe harde schijf, maar er zijn wel flinke verschillen:

 • Op een harde schijf kun je vaak meer opslaan, maar deze is wel een stuk groter en zwaarder
 • Een SSD is een heel stuk kleiner en lichter (maar 79 gram!) en past daarom gemakkelijk in je tas
 • Een Externe SSD is een heel stuk sneller (25x keer sneller! Zo zet je 4GB aan foto’s over in slechts 8 seconden)
 • Een SSD kan tegen een stootje en is spatwater- en stofdicht (handig met kinderen!)
 • Een SSD is schokbestendig en bevat geen draaiende onderdelen
 • Een SSD heeft geen voedingskabel nodig zoals veel andere, externe opslagapparaten.

Waarschijnlijk heb je wel een externe harde schijf in huis. Logisch, want we maken enorm veel foto’s we willen deze heel graag bewaren. Toen Milan klein was crashte onze laptop en ik had geen externe harde schijf. Het gevolg was dat ik heel veel foto’s kwijt ben geraakt en ik deze nooit meer terug heb kunnen krijgen. Sindsdien is extra externe opslag voor mij echt onmisbaar geworden.

Meer dan alleen foto’s, wat dacht je van bestanden voor je werk?

Inmiddels zijn we heel wat jaartjes verder, heb ik een andere baan dan destijds en is de wereld om ons heen ook veranderd. Toen mijn oude laptop crashte was ik activiteitenbegeleider en begon ik net met mijn webshop. We hadden net een smartphone en begonnen met het verkennen van Facebook. Inmiddels ben ik online communicatie adviseur, volg ik trainingen en cursussen, ben ik blogger en werk ik regelmatig buiten de deur. Ook maken we met zijn alleen steeds meer foto’s en maken we de mooiste foto’s met onze telefoons. Tegelijkertijd hebben we zoveel mobiele apparaten tot onze beschikking dat alles ook nog eens verspreid opgeslagen wordt. Steeds meer mensen, ook veel moeders, gaan ondernemen of we hebben andere verantwoordlijkheden. De tijd dat we perse onze mannen nodig hadden voor bijvoorbeeld de administratie ligt gelukkig al even achter ons, maar het helpt wel als we alles op één plek kunnen bewaren 😉 Dit alles bij elkaar maakt het dat ik heb gekozen voor de SanDisk Extreme Portable SSD die ik in mijn tas stop en zo heb ik mijn werk, foto’s en andere bestanden altijd bij me.

Ik heb overigens een SanDisk Extreme Portable SSD die zo licht is dat je het niet eens merkt in je tas, hij weegt namelijk maar 79 gram. Heel handig voor de training community management die ik binnenkort in Utrecht ga doen. Hiervoor moet ik opdrachten maken en tijdens de training zelf maak ik natuurlijk veel aantekeningen. Met de SanDisk Extreme Portable SSD zet ik deze snel over en neem ik deze gewoon mee naar mijn werk en kan ik mijn collega’s weer trainen! En dan hoef ik mijn MacBook ook niet mee te nemen op de bakfiets 😉

Conclusie

Nogmaals, wij moeders zijn met 1001 dingen tegelijk bezig en we hebben nog steeds maar 24 uur in een dag zitten. Het liefst slapen we 8 uur (jammer dat dat zo weinig lukt) en dan blijven er nog maar 16 uur over. Ik overdrijf niet als ik zeg dat dit soort gadgets het leven net wat gemakkelijker maken. Juist omdat het bestanden snel overschrijft, dit doe je dus even snel tussendoor na die ene verjaardag of vergadering. Alle beetjes helpen en het feit dat foto’s en belangrijke bestanden nu écht bewaard blijven is ook een geruststellende gedachte.

Denk jij weleens na over dit soort dingen en gebruik je inmiddels ook al een SSD? Laat het me weten in de comments hieronder. En zo niet, maar ben je wel enthousiast geworden? Shop de SanDisk Extreme Portable SSD dan meteen en ga lekker aan de slag!

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Christine
  7 juni 2019 / 10:24

  Wij hebben een externe schijf die ook alleen maar op een kabeltje werkt die je in je laptop plugt, geen extra voedingskabel dus. We noemen hem altijd ‘Terrabyte’ omdat hij dus 1tb opslag heeft. Het is een razendsnelle devider die we zo’n drie jaar geleden kochten omdat de hoeveelheid foto’s en filmpjes van onze kleine meid de laptop zo vertraagden ? Die zit nog láng niet vol! Echter blijft die strikt aan huis gebonden, ik moet er niet aan denken dat we hem kwijt raken ?

 2. add
  7 juni 2019 / 19:51

  Vergeet geen reserve externe schijf