Home + #Mamabloggergoesfit| Update #1

#Mamabloggergoesfit| Update #1

Gisteren was het precies een week geleden dat ik vertelde dat ik minimaal 20 kilo af wil vallen. Ik had er een # bij bedacht (#mamabloggergoesfit) en deze week heb ik jullie in een vlog laten zien welke hardloopspullen ik heb gekocht en hoe de eerste keer (hard)lopen is gegaan. Ik heb zelfs een eetdagboek gepubliceerd (en spullen voor ei muffins in huis gehaald!). Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar hoe gaat het nu echt én ben ik al wat afgevallen na één week?

Daarom praat ik jullie vandaag helemaal bij.

De knop was alweer een tijdje om, maar ik zocht naar het goede moment. Ik wilde niet alleen gaan lopen, want dan zou de klad er zo weer in komen, dus we moesten ook even naar een geschikt moment toewerken waarop we allemaal zouden kunnen lopen. We prikten twee dagen in de week: maandag en woensdag en hebben afgelopen week zelfs extra op vrijdag gelopen. Het was dus wel een voornemen, maar niet perse een goed voornemen voor 2016. Het kwam simpelweg zo uit.

Honger
Ik heb de afgelopen week regelmatig een hongergevoel gehad terwijl ik toch wel normaal at. Ik heb echt het idee dat mijn lichaam gewoon af moet kicken van het snaaien, zeker ’s avonds en dat zijn dan ook meteen de lastigste momenten. Van de vorige keer weet ik nog dat dat zeer binnenkort echt beter gaat, maar je moet er wel even doorheen. Gistermiddag had ik echt trek dus at ik een eierkoek en nog twee crackers met kaas. Verder probeerde ik dat hongergevoel weg te drinken met water, maar het lukte niet. toch volgehouden tot het avondeten en mijn ogen waren blijkbaar groter dan mijn maag, want ik at te snel en teveel. Gevolg was dik een uur maagpijn. Dit moet ik echt beter doseren. Verder is het deze week aardig goed gegaan, heb ik niet gesmokkeld en was het zeker overdag goed vol te houden!

Hardlopen
De eerste keer is altijd het ergst. Man, wat was dat pittig zeg! De tweede keer ging het al beter en vrijdagavond heb ik zelfs echt een flink stuk hard gelopen. Wat bouw je dat dan weer snel op zeg. Patrick en Milan pakten een klein rondje extra, maar dit lukte mij echt nog niet. Toch waren we eerder binnen dan woensdag (2 minuten eerder), zelfs met hun extra rondje. Er is dus zeker vooruitgang, zelfs na drie keer al!

Afvallen
En dan de grote vraag, ben ik al wat afgevallen? Ja! Maar liefst een halve kilo haha. Nog 19,5 te gaan 😉 Nog niet veel, maar dat kan ook niet.

Dit was de eerste #mamabloggergoesfit update. Als je nog tips of vragen hebt, laat het me gerust weten in de comments hieronder!

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Janine
  10 januari 2016 / 11:46

  Hai!!! Goed bezig!!!
  Maar…..Doe voorzichtig met opbouwen van t hardlopen, ik wilde ook herstarten maar helaas , blessures….? Nu maar weer naar sportschool gegaan ?

 2. 10 januari 2016 / 16:45

  Aan het begin gaat het altijd langzaam je lichaam moet wennen aan je verandering maar ook je geest moet zich aanpassen ik weet zeker wanneer je goed volhoud snel resultaten gaat zien en merken!
  Just keep on going! Stay Strong!
  Heel veel Succes!