Home + LEGO is een betere investering dan goud

LEGO is een betere investering dan goud

Ik krijg natuurlijk weleens de opmerking dat Milan wel erg veel LEGO heeft. En ja, als mensen hier voor het eerst komen zie ik ze ook weleens kijken en denken. En dat mag, want hij heeft ook heel erg veel. Toch is dat soms ook wel vervelend, want ik heb altijd het gevoel dat ik uit moet leggen hoe hij daaraan komt. Hij heeft er namelijk gewoon voor gespaard, het gekregen voor verjaardag/feestdagen (hij verzamelt het al een tijdje) en heeft oud speelgoed waar hij niet meer mee speelt verkocht en er LEGO van gekocht. Maar ik heb nu mijn antwoord al klaar als iemand er weer over begint: het is een investering mensen!

Een heel goede investering, want LEGO is zelfs een betere investering dan goud!

De Britse krant The Telegraph berichtte hier onlangs al over en diverse websites hebben het bericht overgenomen. Er is gekeken naar welke sets flink in waarde zijn gestegen en het gaat voornamelijk om sets die gekocht zijn na het jaar 2000. Sterker nog, zelfs sets van vorig jaar (!) gaan op Ebay al over de virtuele toonbank voor een prijs die 36% hoger ligt dan de oorspronkelijke aankoopprijs. Bizar toch? De prijs van de café corner uit 2007 steeg zelfs meer dan 2.200%!

Op zich verklaart dit wel een hoop, want ik was een hele tijd terug op zoek naar een boerderij van LEGO. Niet meer in de winkel te koop dus hoopte ik hem voor een leuk prijsje te kunnen scoren op Marktplaats. En ja hoor, gevonden! Alleen niet voor de prijs die ik hoopte, er werd namelijk flink geboden, helemaal als de doos er nog bij zat. Zoveel zelfs dat ik niet eens een bod gedaan heb. Het moet wel leuk blijven.

En dat is ook precies wat dit bericht bevestigd, want als je de doos en boekjes bewaard kan dat in je voordeel werken. In sommige gevallen zijn het juist de gebruikte sets die meer opleveren.

Dus wil je ook investeren in LEGO en er misschien wel wat aan verdienen? Dan zijn dit onze tips:

 • Investeer in  LEGO van na het jaar 2000;
 • Bewaar de dozen en de boekjes goed en zorg dat ook deze netjes blijven (dit deden wij overigens al, we bewaren zelfs de zakjes);
 • Bewaar de reserve onderdelen ook (deze bewaren wij bij de doos);
 • Zorg dat ook de minifiguren compleet blijven en niet kwijtraken, deze kunnen zeer kostbaar zijn;
 • Investeer in limited editions (Milan heeft het Simpsons huis) en seizoensgebonden thema’s (had ik nu toch maar dat huis van de Kerstman gekocht);
 • Dit gaat mij een beetje te ver, maar als je geld genoeg hebt koop dan twee dozen. Een om te bewaren en één om op te bouwen;
 • Speur rommelmarkten af, wij hebben er ook weleens goede sets in doos gekocht voor een prikkie.

Dus mensen, Milan heeft dan misschien wel veel, maar we doen dit natuurlijk allemaal voor zijn toekomst 😉 En als je zoveel LEGO hebt en je wilt het nog wel een beetje leuk neerzetten in huis, kijk dan even hoe wij dat hebben opgelost met onze LEGO tafel.

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. 9 januari 2016 / 10:15

  Wouw wat gaaf, hier zouden een jongetje en zijn papastik jaloers zijn. En ik snap het wel eigenlijk. LEGO blijft ook gewoon goed en is tijdloos. Man heeft nog een hoop van vroeger, nog net zo leuk. Lekker door sparen jullie, wij beginnen net sinds deze Sinterklaas.

 2. 9 januari 2016 / 10:48

  Haha, oeps, ik zuig weleens goud in de stofzuiger. haha, nee eerlijk, ik weet dat lego z’n waarde houd ik wist alleen niet dat het in waarde steeg. De jongens hebben ook wat lego, niet zoveel als Milan en zeker niet zo mooi opgebouwd en bij elkaar. Hier zit alle lego in een box en alles word uit elkaar gehaald. Misschien moet ik toch maar beter gaan opletten.

 3. 10 januari 2016 / 16:53

  Haha, slimme tips! Mijn dochter van 4 heeft er ook al best veel, maar dat komt ook omdat ze vooral veel krijgt. Aan één kant van de familie is ze het enige kleinkind/nichtje, dus dan gaat het best hard. We zijn al op de goede weg dus! 😉