Home + #Mamabloggergoesfit | Letten op de tussendoortjes!

#Mamabloggergoesfit | Letten op de tussendoortjes!

Bij de vorige #mamabloggersgoesfit update vertelde ik je al dat ik maar een halve kilo kwijt was. Wel 3 centimeters, maar er had wel meer dan een halve kilo af kunnen zijn als ik beter op mijn eten had gelet. Ik heb het vorige en afgelopen week echt geprobeerd, maar de avonden blijven moeilijk.

Overdag gaat het prima, maar als ik dan eindelijk zit ’s avonds wil ik gewoon snaaien. Dan heb ik trek in iets hartigs en dan is het zo verleidelijk om wat chipjes te pakken. Zeker als ik ’s avonds nog even door moet voor de blog of tijdens het leren voor mijn examen. Op de één of andere manier zit het in mijn hoofd dat dat beter lukt met wat lekkers dan zonder.

Emotie eter

Daarnaast ben ik best een emotie eter en dan maakt het nog niets eens uit welke emotie haha. Als ik een dag had waarin alles tegen zat vind ik dat ik wel wat lekkers heb verdiend. Lekker op de bank wegkruipen met een goed boek of een tijdschrift en dan natuurlijk wat lekkers erbij. En was mijn dag goed, dan vind ik soms weer dat ik een beloning heb verdiend. Het is ook nooit goed haha!

Gezonde tussendoortjes voor een gezond eetpatroon

En dus probeer ik nu zoveel mogelijk gezonde tussendoortjes te nemen. Het ontbijt, lunch en avondeten is prima, maar ik probeer nu zoveel mogelijk winst te behalen uit de tussendoortjes. Daar zit het probleem en als ik dat aanpak heb ik écht een gezond eetpatroon.

Maar wat zijn nu gezonde tussendoortjes? Ik heb een voedingsschema gekregen van Living Well, waar ik natuurlijk nog steeds het Slim Belly traject doe. Hierin staan ook verantwoorde tussendoortjes. Nu kun je natuurlijk zelf wel bedenken dat fruit altijd goed is, maar misschien zitten hier alternatieven bij waar je niet zo snel aan gedacht zou hebben:

 • 1 krentenbiscuit
 • Magere yoghurt met een appel
 • Ik probeerde zelf een appel met een klein beetje pindakaas erop, lekker!
 • 1 plak volkoren ontbijtkoek (vult meer dan de gewone)
 • combi van 1 kop koffie/thee zonder suiker, 1 glas Crystal Clear met een schaaltje magere vruchtenyoghurt (wedden dat je vol zit?)
 • 1 speculaas
 • 2 Maria biscuitjes
 • 1 schaaltje magere vanille vla
 • 2 handjes zoete popcorn
 • 1 eierkoek

Wat ik nu zelf nog weleens pak aan tussendoortjes

 • 2 zacht gekookte eieren (dan zit ik ook echt vol en heb ik toch iets hartigs)
 • De appel met pindakaas (ik dacht ook dat het smerig was, maar het is heerlijk)
 • 2 crackers met filet american
 • 1 plak ontbijtkoek met een heel dun laagje light boter
 • 1 klein schaaltje magere yoghurt met een schepje muesli
 • Fruit natuurlijk

Wat eet jij als tussendoortjes? Laat het me weten in de comments hieronder, zo kunnen we elkaar helpen toch?

 

 

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. 28 mei 2016 / 06:22

  Dat wil je niet weten Marisca. Ik ben ook een snaaier en mijn tussendoortjes zijn verre van gezond en light. Snoep en koek eet ik ’s avonds als ik op de bank zit. Misschien dat komkommer ook wel een goed tussendoortje is. Of roggrbrood? Of is dat juist een caloriebom?

 2. 28 mei 2016 / 06:53

  appel met pindakaas is heerlijk, vooral met rozijnen erop. Ik eet ook vaak ongezouten noten tussendoor, is ook gezond. verder vind ik ongezouten zonnenbloempitten ook erg lekker en een stukje pure chocolade gaat er ook altijd in.

 3. 28 mei 2016 / 10:40

  Ik herken het wel… ’s avonds op de bank de chipjes!
  Ik probeer erop te letten, maar het lukt we niet…

  Verder eet ik fruit, koek of yoghurt.

 4. Veronique *
  30 mei 2016 / 16:48

  Oh ja dat s’ avonds snaaien is echt een ramp!!
  Ik ben verzot op de java kroepoek van de jumbo.. i.p.v een handje vol nee moet echt de zak leeg.. of pinda’s

  Ik lust helaas geen fruit dus kan niet savonds een appel of mandarijntje of ander fruit pakken. Ook neem ik wel is een cracotte met een plak kaas of leverpastei.

  En emotie eter ben ik ook ga net zo lang opzoek naar iets te snaaien waar ik zin in heb..

 5. 30 mei 2016 / 23:13

  Ehh ik zeg maar even niets. Ik eet namelijk te weinig gezinde tussendoortjes. Maar vandaag wel een hele goede. Bakje Griekse yoghurt met een beetje honing en walnoten. Gezond en lekker. De dropjes die ik daarna nog gesnaaid heb, die tel ik ff niet mee dan.

 6. Elise
  31 mei 2016 / 00:08

  Ik vind die voorgestelde lijst van tussendoortjes helemaal niet zo gezond.. wat veel suiker zit er in die dingen zeg! Ontbijtkoek is helemaal niet zo verantwoord. Je kan beter de reden aanpakken dat je zo graag savonds wil snacken. Bij mij helpt het om in de woonkamer te zitten ipv in de keuken, zodat ik er niet teljens mee geconfronteerd wordt bijvoorbeeld. Goed water drinken.. en ik bedenk me altijd; ik heb de hele dag zo goed mijn best gedaan.. heb ik deze koek nou echt nodig? Vaak is dat antwoord nee. Bewaar je vrijstelling voor in het weekend. De eerste 2 a 3 avonden is het even doorbijten.. maar daarna gaat het echt beter! Dan wil je niet ongezond snacken omdat je dan al een halve week gezond gegeten hebt.. ddan gaat het echt makkelijker!