Home + #Mamabloggergoesfit in 2017

#Mamabloggergoesfit in 2017

Een jaar geleden kwam ik met #mamabloggergoesfit. Vol goede moed begon ik aan mijn afvalrace. Ik wilde er 20 kilo af hebben aan het einde van het jaar. Dat moest haalbaar zijn, want ik was eerder 30 kilo afgevallen. Ik begon weer met hardlopen en hoewel dat pittig was, ging het al snel beter. Tot die ene avond…

Ik kreeg last van mijn heup en voelde dat er iets niet helemaal lekker zat. Niet zozeer aan mijn heup, maar de echte pijn zat bij mijn bekken. De nacht erna werd ik wakker en ik moest plassen. Ik voel meteen dat er iets echt niet goed zat en ja hoor, ik had weer eens een blaasontsteking. Deze was echter zo heftig, dat ik de halve nacht heb gehuild van de pijn. Rond 6.30 uur kwam mijn moeder om Milan te halen zodat ik naar de HAP kon. Patrick was al aan het werk.

Bij de HAP zei de arts dat ze zelden zo’n heftige blaasontsteking had gezien en ze raadde me af die dag te gaan werken. Ik ben toch gegaan en kan mij verder bijna niets meer herinneren. Behalve de pijn en dat ik die dag een afspraak had.

Mijn eigen huisarts vond al die blaasontstekingen wel erg vreemd en verwees mij door naar het ziekenhuis. Na onderzoek bleek dat ik zoveel blaasontstekingen had door mijn bekken. Ik spande deze teveel aan. Om dit lange verhaal niet veel langer te maken (anders kom ik nooit bij mijn punt), ik mocht voorlopig niet hardlopen, sowieso even niet sporten, totdat ik bijna klaar was met de fysio.

Dit duurde enkele maanden en in de zomervakantie schreef ik mij in bij de sportschool. De rest van het jaar heb ik lekker gesport, maar dat was het dan ook wel.

2017; nieuwe ronde, nieuwe kansen?

En toen werd het “opeens” 2017! Dit jaar begin ik weer gewoon opnieuw, maar ik hang er nu geen labeltje meer aan met een bepaald aantal kilo’s. Iedere kilo is er één. Ik weet dat ik het kan, maar jeetje, wat is het toch ook moeilijk!

Ik heb nieuwe sportkleding aangeschaft en om overbelasting van mijn (scheen)benen te gaan heb ik Shin Splints sokken. Ook omdat ik heel goed moet letten op mijn houding. Als ik dat niet zou doen heb ik voor ik het weet weer last van mijn bekken en beginnen de ontstekingen weer.

Van die 30 kilo die ik toen ben afgevallen zit nog lang niet alles eraan, maar -30 is het inmiddels ook niet meer. Ik blijf gewoon sporten bij diezelfde sportschool, want die bevalt heel goed en verder probeer ik zoveel mogelijk af te vallen door gewoon normaal te eten. Geen dieet dus, maar gewoon normaal doen.

Ik zal je nog steeds op de hoogte blijven houden, maar dan alleen bij bepaalde mijlpalen of andere bijzonderheden.

Hoe zit dat bij jullie? Hoe gaat het sporten bij jullie? Laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 Reacties

 1. 11 januari 2017 / 12:08

  Ja ben ook weer net begonnen. Twee keer in de week hardlopen en yoga. Ben benieuwd of ik het volhoud. Wat naar van die blaasontstekingen. Trouwens wat is je lay-out mooi geworden. Ben er jaloers op?

  • 11 januari 2017 / 17:19

   Heel veel succes met het hardlopen en de yoga! En dank voor je complimenten over de lay-out. Dit is de eerste waar ik vanaf het begin echt helemaal blij mee ben 😉

 2. 11 januari 2017 / 12:46

  Heel veel succes! Sporten blijft bij mij ook een dingetje. Ik blijf me voornemen iets te gaan doen maar ik heb telkens weer smoesjes.. niet goed. Hopelijk kan ik mezelf deze week nog een denkbeeldige schop onder de kont geven want er moeten echt nog wel 20 kilo af!

 3. 11 januari 2017 / 14:49

  Heel veel succes en hopelijk komen die blaasontstekingen niet meer terug. Ellende!! Ik hoef niet zozeer aftevallen. Wil wat gewoon wat straker in mn vel zitten. daarom ben Ik net begonnen met BBG van Kayla Itsines ontzettend zwaar maar geeft wel voldoening. ook probeer ik 2 x per week yoga te doen voor een betere lichaamshouding.

 4. Adri
  11 januari 2017 / 16:12

  Nou Marisca, je ziet er nog steeds goed uit, ik lijk bij jou foto’s vaak naar je gezicht en dan zie ik een leuke meid.
  Zolang jij maar zelf doet wat je kan, dan komt het goed.
  Je weet dat ik ook niks meer kan, en vaak in de rolstoel zit, en ook ik was een fervent sporter zoals je weet.
  Ook ik let op wat ik eet en zit elke dag op de hometrainer ong drie kwartier en dat is het, maar make up op en niet te kritisch zijn kom je een eind en dat doe je.
  En wat dacht je van al je uren werken, dat is ook topsport, dus alle respect voor jou ????

  • 11 januari 2017 / 17:18

   Och Adri, wat ben je toch lief! Dankjewel! Enne, ik heb heel veel respect voor jou!

 5. 22 januari 2017 / 07:32

  Succes met sporten! Goed dat je weer begint.

  Ik tennis om de twee weken (Winter schema). Zodra het april is weer wekelijks.
  Maar ik wil meer, maar ben er nog niet over uit wat en hoe….