Home + Andere werkdagen en tijden!

Andere werkdagen en tijden!

Als je mij al een tijdje volgt, weet je dat ik naast Mamablogger ook nog 20 uur per week werk. Deze uren zijn verdeeld over 4 dagen in de week en zijn al jaren hetzelfde. Eigenlijk heb ik ze gewoon meegenomen vanuit mijn vorige baan en dat beviel al die jaren prima.

Ik had ook niets te klagen: ik kon Milan alle dagen zelf naar school brengen zonder mij te hoeven haasten en drie van de vijf dagen kon ik hem ook zelf ophalen. De andere twee dagen was hij in totaal 4 uurtjes bij opa en oma. Prima te overzien dus en ook heel fijn met speelafspraakjes etc.

Waar ik alleen wel tegenaan liep, was dat Milan zijn school de studiedagen heel vaak op vrijdag plant. Dat was dus de dag waarop ik de hele dag werk en als ik die vrij nam kostte mij dat meteen 8 uur. Dat is een keer niet zo erg, maar 5 keer in een schooljaar zijn toch 40 uren en dat zijn dan weer twee werkweken voor mij.

Een enkele keer wordt een studiedag op de woensdag gepland, maar ook dan kostte het me 4 uur. Ik probeerde alle studiedagen zelf vrij te nemen of Patrick nam ze vrij. Mocht beiden echt niet lukken, ging Milan naar opa en oma.

Toch gaat deze constructie nu veranderen, want vanaf volgende week krijg ik andere werkdagen- en tijden!

Andere werkdagen- en tijden!

Op de één of andere manier moeten moeders veel meer schuiven met hun werk dan vaders, maar in ons geval is dat niet erg, want ik werk immers parttime voor mijn werkgever. Daarbij hebben we gelukkig een goede back-up. Het enige waar ik van baalde was dat de studiedagen mij gewoon zoveel uren kostten. Vanaf volgende week ben ik op de vrijdagen vrij en ga ik twee hele dagen werken. Dan heb ik nog 5 uur over en die verdeel ik over de andere twee dagen. De ene dag werk ik dan 3 uurtjes en de andere 2.

Op die manier kan ik Milan nog steeds alles dagen naar school brengen, hem drie van de vijf dagen zelf ophalen en houd ik voldoende tijd over voor Mamablogger. Het kost me minder uren aan de de studiedagen en ik kan nog meer betrokken zijn bij school, omdat veel dingen op de vrijdag gepland worden.

Ik ben echt enorm blij met deze oplossing! Toch vraag ik mij wel af hoe jullie dit hebben geregeld, hoe zien jullie werkdagen eruit? Laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 10 januari 2017 / 09:02

    Mijn man werkt fulltime, zelf werk ik op maandag, dinsdag en donderdag. Die dagen gaan de kinderen naar de opa’s en oma’s, op maandag gaan ze eerste beide naar school (basis- en peuterschool) en daarna wordt er een paar uurtjes opgepast. De andere dagen gaat de jongste de hele dag naar oma en de oudste na schooltijd. Zo hoeven we geen gebruik te maken van andere vormen van opvang, heel fijn! Naar school brengen doen we altijd zelf, soms samen, soms alleen.

  2. Anne
    10 januari 2017 / 09:28

    Ik werk in de zorg en werk dus onregelmatig. Mijn vriend werkt fulltime, wij hebben nog geen kinderen. Maar ik ben benieuwd hoe we day gaan doen als er een kleine komt.