Home + Een kinderwagen van AliExpress?!

Een kinderwagen van AliExpress?!

Ben ik nu heel erg old school omdat ik nog nooit wat heb besteld bij AliExpress? Nou ja, dat is niet helemaal waar overigens. Ik heb jaren geleden zonnebrillen besteld voor mijn webshop. Dit waren de look a likes van een heel duur merk en ik had er, heel voorzichtig, zeven besteld. Ze kwamen een paar weken later keurig netjes binnen en ik baalde dat ik er niet meer had besteld. Ze vlogen de webshop uit en ik heb er één gehouden. Die draag ik nog altijd met veel plezier en ik krijg er soms van wildvreemden complimenten over.

Vandaag de dag zijn er steeds meer (aanstaande) ouders die er van alles bestellen. Van Frozen jurkjes tot schoenen en van telefoonhoesjes tot oorbellen. Alles is er te koop voor een prikkie en je kan er met Ideal betalen. Je moet alleen wel even geduld hebben, want het kan weken duren voor je iets binnen krijgt. En met die maten loopt het soms ook niet heel lekker, maar goed, dat weegt vaak niet op tegen alle koopjes die je er wel hebt kunnen scoren.

Kinderwagens op AliExpress

Dit gaat allemaal om kleine dingen en je kunt er ook heel veel leuks shoppen. Ik weet dat meer webshops er kopen, net als kleine winkels die er bijvoorbeeld kinderkleding inkopen. De aankopen worden echter steeds groter, want het blijkt dat ouders steeds vaker hun kinderwagens shoppen op AliExpress. Maar moet je dat nu wel doen?

Hoe zit dat met de veiligheid?

Dat vraag ik mij dus echt heel erg af. Ik volg een Facebookgroep over AliExpress en daar zijn dus diverse mensen die een kinderwagen hebben besteld, deze al binnen twee weken binnen kregen en er heel veel plezier van hebben. De reacties zijn verschillend. Waar de één helemaal enthousiast wordt van de kinderwagens, is de ander meer terughoudend, want hoe zit het met de veiligheid?

De wagens worden veelal in China gemaakt en hier hebben we te maken met Europese richtlijnen rondom de veiligheid. Voldoen de “Maxi-Cosi’s” dan wel? Ze kunnen tenslotte al beschadigd raken tijdens de verzending.

En eerlijk? Ik weet het fijne er ook niet van. Dat van de veiligheid stelt mij niet gerust, maar stel nu dat het wel heel veilig blijkt te zijn? Dan heb je toch voor een mooie prijs een supermooie kinderwagen die je hier niet vaak ziet.

Enkele kinderwagens die je op AliExpress vindt

Zoals deze:

Conclusie

Ik weet niet of ik een kinderwagen via AliExpress zou kopen, maar ik moet toch ook wel toegeven dat er best mooie exemplaren op staan voor scherpe prijzen. Mocht je er toch één willen bestellen houd er dan wel rekening mee dat er in veel gevallen nog behoorlijk wat verzenkosten en invoerrechten bij komen. Dan is die voordelige kinderwagen opeens een heel stuk minder voordelig. Het kan wel, maar vergelijk de verkopers goed met elkaar.

Zou jij een kinderwagen bestellen via AliExpress? En waarom wel of juist niet? Laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 11 januari 2017 / 08:41

    Ik zou het niet durven. De verkopers spreken vaak gebrekkig Engels en het is altijd maar de vraag of het aankomt. Ook wil ik er eerst een proefrit mee maken voor ik er een koop.

  2. 11 januari 2017 / 09:08

    Dat vind ik dus ook. Het blijft tricky, maar dat wil niet zeggen dat ‘ie niet goed zou zijn. Maar als dat wel zo is, is het toch zonde…