Home + #Mamabloggergoesfit | Wat als je opeens niet meer kan hardlopen?

#Mamabloggergoesfit | Wat als je opeens niet meer kan hardlopen?

Tja, het is alweer een ruime maand geleden dat ik een #mamabloggergoesfit update heb geplaatst. Ik was toen lekker bezig met het hardlopen op te bouwen en hoewel ik weleens een dipje had ging het wel steeds beter en ik voelde mij daarna echt heel erg goed. Inmiddels is het begin maart, ben ik dit jaar als drie blaasontstekingen verder, zit ik as we speak weer aan de antibiotica en heb ik een onderzoek in het ziekenhuis achter de rug. Hier kwam uit dat ik een te smalle bekkenbodem heb en daarvoor naar fysio moet.

Allemaal prima natuurlijk, maar ik ben nog niet naar de fysio geweest of de volgende blaasontsteking diende zich alweer aan. En dat is niet zo prima, want hoe kan het toch dat ik ze zo snel achter elkaar heb terwijl je zo goed voor jezelf zorgt?

Afgelopen zondag zijn we heerlijk een flink stuk gaan fietsen. Gezellig en heerlijk in de buitenlucht, maar eenmaal terug voelde ik het al; dit was teveel geweest. Ik had last van mijn onderbuik en voelde in de verte de blaasontsteking al aankomen. Ik heb het nog een dag aangekeken, maar ben toen toch maar weer gestart met de antibiotica. Ik weet niet of het toeval was, maar het is denk ik echt teveel geweest.

Een aantal dagen daarna vertelde iemand hetzelfde te hebben (een te smalle bekkenbodem) en zij kon daardoor niet hardlopen. Toen viel het kwartje, want ik had ook veel last na het hardlopen en nu weer na het zware fietsen met een bakfiets en een kind van zo’n 18 kilo erin.

De huisarts adviseerde wel om rustiger aan te doen en voorlopig niet hard te lopen, maar ja, ik wil afvallen, het is gratis, fijn én je bent buiten.

Daar zit je dan met je goede voornemen om 20 kilo af te vallen voor de zomer. Leuk, maar die zomer duurt nu niet zo lang meer en ik ben pas zo’n 4 kilo kwijt…

Ik heb mij daarom voorgenomen het wat betreft sporten rustiger aan te doen (ik moet wel), maar ik fiets nog wel veel en wandel veel. Als we weer zo’n stuk willen gaan fietsen zullen Patrick en ik af moeten wisselen met Milan. Misschien gaat het dan wel beter.

Verder let ik gewoon heel erg op mijn eten. Dan zal het wel flink langzamer gaan, maar iedere kilo is er één toch? Voorlopig is het even niet anders, maar mocht het zo blijven hoop ik geopereerd te kunnen worden aan mijn blaas en dat het dan beter gaat. Wie weet hoe we er over een jaar in staan 😉

Ik was mijn #mamabloggergoesfit update wat betreft het hardlopen. Ik zal deze updates blijven plaatsen, maar dus wel minder frequent.

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Cindy
  6 maart 2016 / 12:06

  Balen Maris dat het niet zo gaat als je bedoeling was en dat je rustig aan moet doen. Dat is helemaal niks voor jou volgens mij ? Ik weet wel dat je door regelmatig te wandelen ook afvalt het gaat wat langzamer maar de kilo’s die eraf gaan komen er niet zo snel meer aan. Misschien een kleine troost. Veel beterschap en sterkte! xxx Cindy

  • 6 maart 2016 / 20:26

   Hoi Cin,

   Nee, dat is inderdaad niets voor mij haha, maar ik baal er ook van omdat ik mij er zo goed bij voelde. Maar je hebt wel gelijk, want hoe langzamer de kilo’s eraf gaan hoe minder snel ze erbij komen. Dankjewel en tot de 22e ;-)!

 2. 6 maart 2016 / 12:44

  Langzamer is alleen maar beter! Met voeding kun je zoveel bereiken. Daarnaast veel water drinken 2 a 3 liter. Zuivert ook nog eens je lichaam wat ook helpend is tegen blaasontsteking. Elke dag 30 min wandelen ondersteund ook al. Ik zou zeggen niet balen, maar vooral kijken hoe het anders kan en ook positief is.

  Liefs Agneta