Home + Mama Musthaves | Happyness planner van HEMA!

Mama Musthaves | Happyness planner van HEMA!

Een nieuwe rubriek op Mamablogger die zo nu en dan voorbij gaat komen net als Milans budget outfits: Mama Musthaves! In deze rubriek niet alleen maar nieuwe musthaves voor onze kinderen, maar voor ons zelf. Leuke cadeautjes die niet veel kosten, maar waar we wel heel blij van worden en waar we ook nog echt iets aan hebben.

Ik begin met de razend populaire Happyness planner van HEMA. Het kan overigens zzijn dat je nu denkt dat ik het verkeerd schrijf want het is natuurlijk ‘happiness’, maar deze van HEMA is bewust met de y in plaats van de i. Nu zijn happiness planners ontzettend populair en je hebt er misschien al eens van gehoord. Toch zijn ze over het algemeen best prijzig. Deze kost maar €3 en dat is voor een deel ook de reden waarom ze zo populair zijn.

Je denkt misschien dat deze happyness planner een agenda is, maar niets is minder waar. Hij gaat namelijk niet op datum. Maar wat kun je er dan mee?

De happyness planner voor moeders

Ik hoor de laatste tijd steeds vaker van andere moeders en vrouwen dat de balans een beetje zoek is. Er ligt teveel werk, de was strijkt en vouwt zichzelf nog steeds niet en laten we vooral niet vergeten dat we ook nog een gezin hebben. We hebben het druk en vaak vinden we het té druk waardoor we weinig tijd hebben om bij dingen stil te staan. Sterker nog, we worden kriegel als onze kinderen voor de zoveelste keer ‘mama’ roepen. En ja, we weten dat de kinderen er niets aan kunnen doen en ze verdienen het ook helemaal niet. Natuurlijk weten we dat, maar op het moment zelf kunnen we wel zo reageren en dan is het al gebeurd.

Ik denk altijd dat ik de hele wereld aan kan en maak me ondertussen druk over 1001 dingen. Ik merk pas dat het teveel is als ik last krijg van mijn keel. Dat is op de één of andere manier mijn zwakke plek, maar dan is het eigenlijk al te laat.

Ik kan heel goed plannen en het lukt negen van de tien keer ook allemaal, maar ik plan gewoon teveel.

Veel moeders herkennen dit en we weten dat we allemaal eens wat vaker stil moeten staan bij de mooie en leuke dingen. Daarbij willen we zelf ook nog heel veel en draaien onze hersenen overuren met al onze plannen en ideeën. In deze planner kun je al deze hersenspinsels kwijt en voor jezelf doelen bepalen.

De happyness planner dwingt je niet alleen om na te denken over vandaag, maar ook over morgen. Je hoeft er niet dagelijks in te schrijven, maar ik merk dat nieuwe plannen waar je enthousiast over bent, je ook weer nieuwe energie geven. Zo heb ik heel veel plannen op termijn met ons appartement en dat geeft nu zoveel energie. Ik werk naar iets toe en dat voelt goed. Dat zorgt ervoor dat ik nu juist heel blij ben met dat huis waardoor ik erin geloof dat het echt zo heeft moeten zijn.

Die ideeën en nog veel meer zet ik in deze happyness planner. Doelen stellen én deze halen, dat wordt één van mijn doelen van 2017! 😉

Wat zou jij doen met deze happyness planner? Je shopt hem dus bij HEMA voor maar €3, maar let op, ze gaan heel erg hard!

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie