Home + De Kerst in huis met deze krijtstifttekening!

De Kerst in huis met deze krijtstifttekening!

Een tekening op het raam kennen we van school of het kinderdagverblijf, maar het komt niet vaak voor dat we thuis ook zoiets doen. Of je moet er heel goed in zijn, maar dat ben ik dus niet 😉 Nu ben ik niet het type voor nep sneeuw en glitters op het raam, maar een krijtstifttekening is wel heel gaaf.

Maar hoe maak je dan zo’n krijtstifttekening op het raam? Ik had geen flauw idee! Wat ik wel wist was hoe ik het wilde hebben. Zoals ik al zei geen glitters en nep sneeuw, maar ik wilde dat het hip zou zijn en niet al te opvallend. Klinkt misschien gek als je een raamtekening wilt maken, maar ik vind het mooier als het subtiel is. Dat deed ik onder andere door een ontwerp te kiezen die niet te groot is en door alleen met een witte krijtstift te werken. Tegelijkertijd was ik dan wel weer bang dat je het wit helemaal niet goed zou zien, maar dat was het juist wel! Kortom, het was even wennen en een kwestie van uitproberen, maar ik ben nu helemaal fan!

Een krijtstifttekening maken, aan de slag!

Het werd dus een raamtekening voor Kerst en deze heb ik niet zelf bedacht en ontworpen. Nu ben ik best wel creatief, maar dat lukt mij écht niet! Gelukkig heb ik een webshop krijtstifttekening voor gevonden: Badschuim! Misschien ken je de website al met alle leuke DIY ideetjes (ik zag ook één van mijn juffenbedankjes voorbij komen, leuk!), maar wist je dat je in de webshop dus heel gave sjablonen kunt kopen voor de leukste krijtstifttekeningen? Heel kleine prijsjes en dan krijg je de sjablonen in verschillende formaten en gespiegeld en normaal zodat je er alle kanten mee op kunt.

Ik koos voor de gespiegelde op A4 formaat en plakte deze buiten op het raam zodat ik hem binnen over kon trekken. Het was even wennen, maar al snel ging het heel goed en in no time was ik klaar!

In eerste instantie wilde ik dit op één raam doen, maar uiteindelijk werden het er twee. Dit is echt heel leuk!

Zoals je ziet is het niet te groot, maar wel groot genoeg om mensen die voorbij lopen een glimlach te bezorgen. Milan vindt het geweldig en als het aan hem ligt, zitten deze er in januari nog op 😉

Deze gaan er na de feestdagen vanaf en dat kan heel gemakkelijk, want ik heb een krijtstift op waterbasis. Toch smaakt het naar meer en ben ik ook groot fan van de cactussen die ik heb gezien in de webshop van Badschuim. Maar mocht je zelf nog een idee hebben of zwanger zijn en je wilt eens een keer iets anders dan een ooievaar op het raam, dan kan je er ook één op maat laten maken!

Wat ik juist zo leuk vind aan deze krijtstifttekeningen is dat ze niet perfect recht hoeven te zijn, het heeft juist iets om dat niet te doen. Het doet mij op de één of andere manier ook denken aan van die hippe markten. Waarom weet ik niet, maar dat gevoel krijg ik er een beetje bij.

Tot slot heb ik nog okergele kaarsen gekocht, want dat paste mooi bij de takken en ik vind het contrast met het wit erg gaaf. Vrolijke feestdagen!

Wat vind je van mijn krijtstifttekening? Laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

 

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

 

Bewaren

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

  1. marietje
    7 december 2016 / 15:32

    kijk daar hou ik nu ook van! heel mooi geworden en ik ga straks gelijk even “neuzen”

  2. 7 december 2016 / 17:57

    Rond Sinterklaas zag ik in de buurt inderdaad ook veel van die tekeningen. Ik dacht ‘wat zijn mijn buurvrouwen allemaal creatie’, maar het geheim zit ‘m dus in de goede overtrek-setjes hebben. Ik vind dit wel een hele leuke manier van versieren. Niet te veel van het goede, maar wel het sfeertje in huis halen.