Home + Verslag | Zo vierden wij pakjesavond!

Verslag | Zo vierden wij pakjesavond!

Wat vind ik die feestdagen toch heerlijk! Tegelijkertijd ben ik ook wel weer blij dat Sinterklaas er na vandaag weer op zit, want jeetje, wat vinden die kinderen het toch spannend. Ik merk het om ons heen en uiteraard ook bij Milan, het vergt best veel van die kleintjes. Die spanning, de blijdschap, het Sinterklaasjournaal, tig Sinterklaasevents etc. Het komt in drie weken tijd allemaal op ze af en dat is best pittig.

Afgelopen zaterdag vierden wij al pakjesavond en het wordt inmiddels een traditie, want dit vieren wij bij mijn zus en haar gezin. We waren er al aan het einde van de middag en bleven er eten. Daarna alles even opruimen en wachten tot de Sint en zijn Pieten de cadeautjes zouden brengen.

Het was zo lief, Milan stond met opa luidkeels in de gang te zingen, maar toen werd er op de achterdeur gebonsd. Milan rende erheen, zag de zakken met cadeaus en reageerde zo enthousiast met zijn handjes. Zo vol geloof en onschuld, wat is dat toch mooi! Precies zoals het Sinterklaasfeest voor kinderen hoort te zijn…

Ik heb lekker veel foto’s gemaakt van onze pakjesavond. Kijk je mee?

Gourmetten! Dit hadden wij al een tijd niet meer gedaan, maar wat is dat toch altijd gezellig. Lekker lang tafelen, fijn! Milan heeft zich heel goed gedragen ondanks dat het lang duurde, hij wachtte het allemaal keurig af.

Zouden die pakjes er nu wel of niet zijn?

Voor Milan was het nog even extra spannend, want hij had nog niet de laatste aflevering van het Sinterklaasjournaal gezien. Zou het allemaal wel goed komen met alle pakjes in de bus? Al snel bleek van wel en kon het uitpakken beginnen!

Mijn neefje is 16 en wilde graag bepaalde bonnen. Mijn nichtje van 14 werd verwend met allemaal leuke spulletjes voor haar kamer (dat was leuk shoppen!) en Milan werd verwend met LEGO, Thomas de trein, Playmobil, een spel om klok te leren kijken, kleurboeken en nog meer leuks.  Voor de volwassenen waren er kleinigheidjes en dat is ook meer dan prima. We vieren ook nog Kerst en ik weet daarvoor al bijna niet wat ik wil hebben.

Nadat alles was uitgepakt, was het al laat en zijn we lekker naar huis gegaan. Milan heeft nog even gespeeld met zijn Playmobil kersthuis en daarna was het echt tijd om naar bed te gaan. Op bed zei hij dat hij zo blij was met zijn cadeaus. Zo lief!

Milan is zielsgelukkig met al zijn nieuwe speelgoed en de LEGO heeft inmiddels een plekje gekregen op de LEGO tafel (iedere keer weer een uitdaging, want hij staat al zo vol haha). Het kersthuis van Playmobil is overigens ook een schot in de roos.

Vieren jullie vanavond pakjesavond of hebben jullie het ook afgelopen weekend gevierd? Hoe was het? Laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca Kenter

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca Kenter. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Schrijven is mijn grote passie en niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, op Mamablogger vind je alles wat hippe moeders bezig houdt!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *